Bartender Arja Myhre (23) elsker faget sitt og muligheten det gir for å skape nye smaker i et glass til glede for andre. Nå har hun komponert 3 deilige mocktails som du får oppskriften på her. ⬇️
Arja Myhre er utdannet ved EBS (European Bartender School) i Miami og til tross for sin unge alder, har hun rikelig med erfaring fra noen av de hotteste barene i Norge.
– Min første bartenderjobb etter at jeg var ferdig med utdanningen var hos «Dark and Stormy». Der fikk jeg sansen for skikkelige fruktige cocktailer, sier hun.
Den bergenske tiki-baren er blant annet kjent for sin Mai Tai og hjemmelagde siruper i de tropiske drinkene.
Etter «Dark and Stormy» gikk Arjas ferd videre til «Krongods Cocktailbar» på Nedre Foss Gård i Oslo der drinkstilen er mer klassisk. Hun har også vært innom coctailbaren «Andre Til Høyre» som Oslos ukronede cocktaildronning, Anne Maurseth, har innredet som en leilighet!
Nå jobber Arja Myhre som frilans bartender og en av de viktigste ingrediensene i verktøykassen hennes nå er naturlig smak på flaske.
– På tiki-baren i Bergen lagde vi alle sirupene fra bunnen, og det jeg liker ved Shake-It-mikserene er de gode naturlige smakene som gjør at jeg slipper å lage sirupene fra bunnen når jeg skal jobbe på ulike eventer. Og disse drinkmikserene, som er laget på ekstrakter fra frukt, grønnsaker, bær og planter, er like fine å bruke i cocktails som i mocktails, sier Arja.
– Strawberry-mikseren er for eksempel perfekt å bruke til Strawberry Margarita, tipser hun.
Arjas beste mocktail-tips
- Tenk på hvilke smaker du liker og bruk nettopp disse.
- Finn en balanse mellom søtt og syrlig. Fersk limejuice er for eksempel en fin balanse til søt mango.
- Topp mocktailen med tonic eller annet boblevann.
Bartenderens 3 beste mocktail-oppskrifter:

Sunburst
2 cl Shake-It Mixer Grenadine
7 cl ferskpresset appelsinsaft
1 cl vaniljesirup
1 cl ferskpresset limesaft
kullsyreholdig vann
isbiter
frisk rosmarin
1 appelsin
Slik gjør du:
1. Fyll et highball-glass med isbiter.
2. Ha appelsinsaft, vaniljesirup og limesaft i glasset. Rør. Topp av med kullsyreholdig vann og Shake-It Mixer Grenadine.
3. Pynt med rosmarin og en appelsinskive.

Rhuflower Spritz
5 cl Shake-It Mixer Rhubarb
3 cl hylleblomstsirup
2 cl ferskpresset sitronsaft
kullsyreholdig vann
isbiter
frisk mynte
Slik gjør du:
1, Fyll et stettglass med isbiter.
2. Ha Shake-It Mixer Rhubarb, hylleblomstsirup og sitronsaft i glasset og topp av med kullsyreholdig vann. Rør.
3. Pynt med en myntegren.

Irish Coffee
2 cl Shake-It Mixer Sugar Cane
8 cl varm kaffe
4 cl irsk whiskey
pisket krem
Slik gjør du:
1. Varm et stettglass under rennende varmt vann og hell ut vannet.
2. Ha Shake-It Mixer Sugar Cane og i glasset. Rør.
3. Topp med pisket krem og hell whisky gjennom kremen.
4. Server umiddelbart.