En forfriskende og herlig sommerdrikk som er perfekt for varme dager

Friskt og spennende. De tørkede hibiskusbladene gir sirupen en herlig dyp rødfarge.

Sommerlig drink
© Foto: Helén Pe / Styling: Petra Lindstrand

Slik lager du den forfriskende drikken:

Tid: 20 min + 2 dager i kjøleskap
Mengde: 4 dl

  • 500 g jordbær
  • 2 dl sukker
  • 1 ½ dl eplesidereddik
  • 2 ss tørkede hibiskusblader (Bladene kan kjøpes i velassorterte tebutikker eller på nett).

Tilbehør:

  • knust is
  • kullsyreholdig vann

Slik gjør du:

  1. Fjern stilkene og hakk jordbærene. Bland jordbær, sukker, eddik og hibiskusblader i en bolle. La sukkeret løse seg opp, rør om av og til. Sett blandingen i kjøleskapet i 2 dager.
  2. Sil bort jordbærene g jennom en finmasket sil, press ut all saften med en skje.
  3. Hell blandingen i en ren flaske eller krukke. Oppbevar i kjøleskapet.
  4. Hell ca. 2 ss jordbærdrikk i et glass med knust is og fyll opp med kullsyreholdig vann. Rør om og server.
Sommerlig drink
© Foto: Helén Pe / Styling: Petra Lindstrand