En forfriskende og herlig sommerdrikk som er perfekt for varme dager
Friskt og spennende. De tørkede hibiskusbladene gir sirupen en herlig dyp rødfarge.
Slik lager du den forfriskende drikken:
Tid: 20 min + 2 dager i kjøleskap
Mengde: 4 dl
- 500 g jordbær
- 2 dl sukker
- 1 ½ dl eplesidereddik
- 2 ss tørkede hibiskusblader (Bladene kan kjøpes i velassorterte tebutikker eller på nett).
Tilbehør:
- knust is
- kullsyreholdig vann
Slik gjør du:
- Fjern stilkene og hakk jordbærene. Bland jordbær, sukker, eddik og hibiskusblader i en bolle. La sukkeret løse seg opp, rør om av og til. Sett blandingen i kjøleskapet i 2 dager.
- Sil bort jordbærene g jennom en finmasket sil, press ut all saften med en skje.
- Hell blandingen i en ren flaske eller krukke. Oppbevar i kjøleskapet.
- Hell ca. 2 ss jordbærdrikk i et glass med knust is og fyll opp med kullsyreholdig vann. Rør om og server.