6 gode påskeviner
Disse vinene passer like godt i solveggen som til påskelammet!
Populær påskevin
5220001 Antiche Terre Valpolicella Ripasso 2013, Valpolicella, Italia, kr 154,70 (Basis)
Liker du ripasso, er dette en av de beste på Polet. Vinen har duft av kirsebær, mørk sjokolade, med fyldig smak av mørke bær med innslag av krydder. Myk og behagelig ettersmak.
Ripasso betyr at vinen tilsettes drueskall fra amarone-produksjon i 10 dager. Deretter lagres vinen i 10 måneder på franske eikefat for modning. Denne er svært god til kjøtt som entrecôte eller lam.

Fest og glede
36087 Finkenauer Festivalvin 2014, Nahe,
Tyskland, kr 409,90 for 3 liter (BU)
Prøv også Festivalvin, en tysk vin laget på håndplukkede druer av typene dornfelder, spätburgunder og merlot som vokser på kalk og variert jordsmonn. Den har dyp rødfarge, med behagelig aroma av frukt og urter. Middels tørr vin med god syre.
Vinmaker Falk Graf von Plettenberg lager viner med kjærlighet og lidenskap, og tar stadig nye metoder i bruk for å skape naturlige viner. Festivalvin kan nytes alene og til fisk og kylling.

Hvitvin i solveggen
9107401 Deux Roches Plants du Carre Mâcon-Villages 2014, Burgund,
Frankrike, kr 169,90 (Basis)
Her er en smakfull vin som passer godt til et glass når solen begynner å varme. Vinen er laget på chardonnay-druer fra 40–90 år gamle vinstokker. Duften er fruktig med preg av sitrus, honning og litt eikefat. Smaken er fyldig, rik og fruktig med en lang og myk ettersmak. Passer til retter av fisk, grønnsaker, lyst kjøtt og pasta.

Rød og rimelig
651201 Vidigal Wines Porta 6, Lisboa, Portugal, kr 119,90 (BU)
Denne vinen ble lovprist av deltagerne og vinkelneren i programmet Saturday Kitchen på BBC som en god vin til lammekjøtt.
Vinen er laget på klassiske portvinsdruer med nydelige aromaer av modne solbær og mørk sjokolade. Den er fruktig med innslag av plommer og røde frukter, rund og saftig med behagelige kryddertoner.
Vinen er flott til retter som lammestek, oksekjøtt, grillete kjøttretter, kylling, pasta, taco, tapas og ost.

Bløt Barbera
3015701 Ricossa Barbera Appassimento 2014, Piemonte, Italia, kr 129,90 (BU)
Rødviner fra Piemonte laget på barbera-druer, er en stil mange kvinner liker. Denne har fyldig og rik aroma av moreller, med rik, fyldig og frisk smak preget av røde bær. Denne kan du nyte alene og til påskens gode middager med lam, oksekjøtt og vilt.

Kosevin
2961901 Skravlevin Corvina Appassimento IGT 2013, Veneto, Italia, kr 149,90 (BU)
«Skravlevin» er vinen du skal kose deg med når du får venninner på besøk. Kunstner Björg Thorhallsdottir står bak konseptet og har samarbeidet med den anerkjente Veneto-produsenten Monte del Frà.
Vinen er laget på corvina-druer som har tørket i en kort periode for å gi en fyldig, rund og behagelig smak. Passer alene og til mange forskjellige matretter.
