6 deilige viner fra Liguria
Liguria på den italienske rivieraen er et up and coming vinområde. De aromatiske biodynamiske vinene passer perfekt til dine italienske favorittretter.
Sitrus og mineralitet
9481701 Campogrande Cinqueterre 2009, Liguria, Italia, kr 399 (BU)
Dette er vinmaker Elio Altare sitt drømmeprosjekt. Han dyrker de lokale druene Albarola og Bosco i terrassene ved Cinque Terre. Vinen er lys strågul, med duft av sitrus, friske urter og tropisk frukt. Smaken preges av modne epler med sitrus og urter som salvie, samt tydelig mineralitet. Kan fint nytes alene og til retter med fisk og skalldyr. OBS: Produksjonen er liten, så sjekk med spesialpolene når du skal bestille.

Fyldig og hvit
281901 Colli di Luni Etichetta Nera Vermentino 2014, Liguria, Italia, kr 209 (BU)
Den prisbelønte vermentino-vinen har klar og lett grønntone, med kompleks og rik aroma med innslag av villblomster, sitrus og litt honning. Vinen er tørr, og i smaken finnes toner av eple, litt sitron og mandel, med preg av timian og mineraler. Lang tiltalende ettersmak. Passer til fisk, skalldyr, oster. Vinen har i flere år fått Gambero Rossos høyeste karakter, tre glass, og er vinmaker Paolo Bosonis mest prisbelønnede hvite vin.

Røde bær & milde tanniner
2236501 Ten. Selvadolce Se... Rosso 2012, Liguria, Italia, kr 283 (BU)
Rødvinsdruen Rossese gir en spennende ny rødvinsopplevelse fra Middelhavets natur. Fargen er lyserød, og vinen dufter og smaker behagelig av røde bær. Vinstilen er lett og anvendelig, kan nytes til både fiskeretter, lyst kjøtt og småvilt.

Velsmakende og rød
9484901 Colli di Luni Rosso 'Auxo' 2009, Liguria, Italia, kr 169,90 (BU)
Her er en nydelig rødvin laget på Sangiovese, Canaiolo og Ciliegiolo og druene har gjennomsnittsalder på 35 år. Vinen har dyp rubinrød farge. Intens og behagelig duft av kirsebær og litt krydder. Fint strukturert vin med frisk rød frukt. En vin med flott personlighet. Passer til mye, kan nytes alene og oksekjøtt, lam, fugl, storvilt, småvilt og oster.

Fyldig og fruktig
2236301 Ten. Selvadolce Rucantú 2010, Liguria, Italia, kr 310,10 (BU)
Her er en flott hvitvin på pigato-druen, kjent for å lage topp vin som passer til liguriske fiskeretter. Vinen er gul på farge, med aroma av sitrusfrukter, gule epler, Middelhavsblomster og sjø. Den smaker av gule epler og gule frukter, og med salte mineraler. Hvitvinen har særpreg, og er fyldig. Den kan nytes som aperitiff, og til fisk og skalldyr.

Biodynamisk og ren
2236401 Ten. Selvadolce VB1 2011, Liguria, Italia, kr 283 (BU)
Vinmaker Aris Blancardi lager fantastiske biodynamiske viner ved Bordighera. Denne er på aromatiske Vermentino druer, er lysegrønn på farge, med duft og smak av grønne epler og mineraler. Kan nytes alene og til retter av fisk og skalldyr.
