Disse søte og friske ispinnene er enklere å lage enn du tror!

Kan det friste med en leskende vannmelon-ispinne i sommervarmen?

© Lennart Weibull/Allt om Mat
ispinner av vannmelon
© Lennart Weibull/Allt om Mat

Vannmelon-ispinner

Fyll fryseren med disse leskende, søte og friske ispinnene som er enkle å lage.

Tid: 15 min. + 6 timer i fryseren
Antall ispinner: 8 1 kilo vannmelon

Dette trenger du
125 g frosne bringebær
2 ss vann
½ sitron

Slik gjør du
1. Kok opp bringebær og vann i en kasserolle og la det putre i ca. 2 min. Avkjøl.
2. Del og kjern ut melonen. Skrell og skjær fruktkjøttet i mindre biter. Legg bitene i en blender. Skyll sitronen godt i lunkent vann. Riv 1 ss skall og press ut 2 ss saft.
3. Miks fruktkjøttet sammen med bringebær, sitronskall og -saft til en glatt puré. Fordel blandingen i 8 ispinneformer og sett i pinnene. Frys i ca. 6 timer.
4. Ta ut ispinnene 2–3 min. før servering, slik at de blir enklere å få ut av formene

Tips!Skyll melonen i kaldt vann før du skjærer den opp, så får du skylt bort skitt og bakterier før du skjærer biter av fruktkjøttet.