Her får du oppskriften på julens beste mintkaker!

Perfekte etter middagen til en kopp espresso. Disse kakene er enkle å lage og holder seg godt. Her er de pyntet med knuste polkagriser og små julestjerner av sukker.

Mintkaker
© Styling: Gunilla Von Heland / Foto: Per Ranum

Oppskrift på hjemmelagde mintkaker:

Tid: 20 min. + tid til å stivne

Antall: 25 kaker

  • 1 eggehvite av et mellomstort egg
  • 4 dl + 1 dl melis
  • 10 dråper peppermynteolje
  • 100 g mørk sjokolade
  • 100 g hvit dekorsjokolade
  • 10 polkagriser, knust
  • 1 ss hvitt strøssel, f.eks. snøstjerner

Slik gjør du:

  1. Visp eggehviten til den skummer. Tilsett 3 dl melis og peppermynteolje.
  2. Jobb inn 1 dl melis, litt om gangen, til du har en fast deig som henger godt sammen.
  3. Kjevle ut deigen mellom to ark bakepapir til den er ½ cm tykk. Stikk ut små stjerner og hjerter. Legg dem på bakepapir pudret med melis. Kjevle ut deigen igjen og stikk ut kaker. Fortsett til deigen er slutt.
  4. La kakene ligge luftig og tørke i 2–3 timer. Når de er tørre er de lettere å håndtere og holder formen bedre.
  5. Smelt den mørke sjokoladen og dekorsjokoladen hver for seg over vannbad eller i mikroen. Dypp kakene i enten mørk eller hvit sjokolade, og la den renne av seg på en rist. Pynt med knuste polkagriser og strøssel.
  6. Løsne mintkakene forsiktig fra undersiden når de har stivnet. Oppbevares i lufttett boks.
Mintkaker
© Styling: Gunilla Von Heland / Foto: Per Ranum