Her får du oppskriften på julens beste mintkaker!
Perfekte etter middagen til en kopp espresso. Disse kakene er enkle å lage og holder seg godt. Her er de pyntet med knuste polkagriser og små julestjerner av sukker.
Oppskrift på hjemmelagde mintkaker:
Tid: 20 min. + tid til å stivne
Antall: 25 kaker
- 1 eggehvite av et mellomstort egg
- 4 dl + 1 dl melis
- 10 dråper peppermynteolje
- 100 g mørk sjokolade
- 100 g hvit dekorsjokolade
- 10 polkagriser, knust
- 1 ss hvitt strøssel, f.eks. snøstjerner
Slik gjør du:
- Visp eggehviten til den skummer. Tilsett 3 dl melis og peppermynteolje.
- Jobb inn 1 dl melis, litt om gangen, til du har en fast deig som henger godt sammen.
- Kjevle ut deigen mellom to ark bakepapir til den er ½ cm tykk. Stikk ut små stjerner og hjerter. Legg dem på bakepapir pudret med melis. Kjevle ut deigen igjen og stikk ut kaker. Fortsett til deigen er slutt.
- La kakene ligge luftig og tørke i 2–3 timer. Når de er tørre er de lettere å håndtere og holder formen bedre.
- Smelt den mørke sjokoladen og dekorsjokoladen hver for seg over vannbad eller i mikroen. Dypp kakene i enten mørk eller hvit sjokolade, og la den renne av seg på en rist. Pynt med knuste polkagriser og strøssel.
- Løsne mintkakene forsiktig fra undersiden når de har stivnet. Oppbevares i lufttett boks.