Brie med julesyltede frukter

Enkel fingermat til juletapasen.

3. november 2019 av Gitte Heidi Rasmussen


Tid: 15 min. + 1 døgn til å trekke

Letthetsgrad: 1

Antall: Til 6 personer

KRYDDERLAKE:

2 dl hvit portvin

100 g honning

et lite stykke frisk ingefær i små terninger

2 stjerneanis

1 kanelstang

JULEFRUKTER:

100 g tørkede dadler

100 g soltørkede aprikoser

100 g tørkede fiken

200 g mager, moden brie eller annen god hvitskimmelost

tynt knekkebrød

Slik gjør du:

1. Varm opp portvin, honning og krydder til kokepunktet til honningen er oppløst.

2. Hell den varme krydderlaken over frukten, og la alt trekke i et glass med lokk til neste dag.

3. Skjær osten i porsjonsstykker, og server sammen med den krydrede frukten og godt, tynt knekkebrød.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...