Påskedessert oppskrift
© Anna Skoog

3 sunnere påskedesserter

Det er ingen grunn til å velge bort dessert til påske når kalorifattige og C-vitaminrike frukter er basisen. Krydder og friske urter tilfører smak, mens is, bakt hvit sjokolade og gresk yoghurt setter en kremete prikk over i-en på disse deilige dessertene.

4. april 2023 av Malin Landqvist
Grillet ananas
© Anna Skoog

INGEFÆRGRILLET ANANAS MED RISTET HVIT SJOKOLADE 

Ananas trives godt i selskap med ingefær og vanilje. Den hvite sjokoladen blir som små sprø kuler. Og desserten er enkel å lage!

Tid: 30 min. 

Antall personer:

1 ananas 

25 g smør 

½ ts malt ingefær 

½ dl råsukker 

½ dl vann 

Yoghurtkrem: 

½ vaniljestang 

2 dl tyrkisk yoghurt 

1 ts melis 

Ristet hvit sjokolade: 

50 g hvit sjokolade 

Slik gjør du: 

1. Sjokolade: Sett ovnen på 175 grader. Riv sjokoladen grovt og fordel den litt utover en stekeplate kledd med bakepapir. Rist sjokoladen midt i ovnen i ca. 5 min. til den er gyllenbrun. La sjokoladen avkjøle før du bryter den i biter. 

2. Yoghurtkrem: Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene. Rør sammen yoghurt, vaniljefrø og melis. Sett kremen kjølig. 

3. Skjær av topp og bunn på ananasen. Sett den med bunnen ned på en skjærefjøl og skjær bort skallet. Del ananasen i 6 båter og skjær bort stokken i midten. Tre frukten på spyd. 

4. Smelt smøret i en stekepanne. Stek ananasen på alle sider ved sterk varme til den har fått fin farge. Sikt over tørket ingefær. Senk varmen og dryss sukker over. Rist på pannen til sukkeret har smeltet. Hell over vann, og ta pannen av platen. 

5. Fordel yoghurtkremen i bunnen av 6 glass. Legg i ananas og øs over litt smeltet sukker med en skje. Dryss over ristet sjokolade og server umiddelbart.

Dessert klementin
© Anna Skoog

KLEMENTIN I PERLENDE KARAMELLAKE 

Kjøp inn en nett med klementiner når du handler inn til påsken og lag denne forfriskende påskegule desserten. Den krydrede laken får et kick fra den musserende vinen. Lag gjerne desserten en dag i forveien slik at klementinen får trekke godt med smak. 

Tid: 30 min. 

Antall personer:

12 klementiner 

1 dl sukker 

2 + 2 dl musserende vin 

2 laurbærblader, gjerne friske 

6 hele kardemommekapsler 

6 hele nellikspiker 

Til pynt: 

sitronverbena eller sitronmelisse 

Tilbehør: 

vaniljeis 

Slik gjør du: 

1. Smelt sukkeret i en stekepanne og la det bli gyllenbrunt. Tilsett 2 dl musserende vin og krydder. Rist på pannen og rør til alt er blandet. Sett pannen til siden. 

2. Skjær bort skallet på klementinene. La dem trekke i den krydrede karamellaken i 15 min. eller over natten for å trekke smak. 

3. Fordel frukten i stettglass eller desserskåler og øs laken over med en skje. Topp med en skvett musserende vin. Pynt med sitronverbena. Server med vaniljeis.

Granité appelsin granateple
© Anna Skoog

RØD APPELSINGRANITÉ MED GRANATEPLE 

Dette er en utrolig oppfriskende dessert etter et tyngre måltid, som f.eks. påskelam – syrlig, lett og frisk på én og samme tid! 

Tid: 20 min. + 5 timer i fryseren 

Antall personer:

3 dl + 3 dl ferskpresset rød appelsinjuce 

2 dl sukker 

1 dl granateplejuice 

Til pynt: 

kjerner fra 1 granateple 

Slik gjør du: 

1. Kok opp 3 dl rød appelsinjuice sammen med sukkeret. La det koke i 5 min. Ta kjelen av platen og la juicelaken avkjøle. 

2. Bland juicelaken med 3 dl juice og granateplejuice. Ha væsken over i en form eller bolle. 

3. Frys graniteen i ca. 5 timer. Rasp den opp med en gaffel hver time. 

4. Del granateplet i to, og grav ut kjernene. Ta graniteen ut av fryseren, rasp den opp med en gaffel og fordel granateplekjerner over. Server umiddelbart.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...