4 gode drinker du kan servere i hele julen
Jul er ikke bare gløgg. Det finnes mange andre gode alternativ til drikker.
1 / 4
Kokosmojito med granateple
Kokosdrinken er god å drikke som den er, men passer også til diverse fingermat.
Tid: 10 min.
Til 2 personer
Dette trenger du
- 1 lime
- ½ dl mynteblader
- 2 dl kokosmelk
- 5 cl Malibu
- kokoslikør
- Sprite eller 7-Up
- Garnering: granateplekjerner myntekvister
Slik gjør du
- Del limen i to og press ut saften. Bland limesaft og mynteblader.
- Miks sammen kokosmelk og Malibu.
- Rør inn mynte- og limeblandingen.
- Fyll to glass med knust is og hell i drinken.
- Topp med Sprite eller 7-Up.
- Pynt med granateplekjerner og myntekvister.

2 / 4
Varm tranebærjuice med kanel og stjerneanis
En alkoholfri drink med herlig krydret smak.
Tid: 15 min. + 1 time trekktid for drinken
Til 6–8 personer
Dette trenger du
- 1 appelsin
- 1 liter tranebærjuice
- 2 kanelstenger
- 1 stjerneanis
Garnering:3 appelsinskiver 1 dl ferske eller frosne tranebær
Slik gjør du
- Skyll appelsinen grundig i lunkent vann. Skjær vekk skallet uten å få med den hvite, bitre hinnen. Legg skallet i en kjele og tilsett tranebærjuice, kanelstenger og stjerneanis. Kok opp. Fjern kjelen fra varmen og la den stå i ca. 1 time. Sil drikken.
- Varm opp drikken når den skal serveres. Del appelsinskivene i to. Tilsett appelsinskiver og tranebær i varmebestandige glass, og hell i drikken. Klar til servering!

3 / 4
Avkjølt eple- og kanelcocktail med fireball
Fireball er en kanadisk whiskylikør med kanel. Smaken er søt og litt krydret og passer perfekt til eplejuice og vaniljevodka.
Tid: 10 min.
Til 2 personer
Dette trenger du
- 1 dl brunt sukker
- 6 cl Fireball whisky
- 2 cl vaniljevodka
- 3 dl eplejuice
- isbiter
Garnering: ev. tørkede epleskiver ### Slik gjør du
- Legg brunt sukker på et fat. Fukt kanten av to martiniglass med litt vann og dypp glassene i sukkeret.
- Bland Fireball, vodka, eplejuice og isbiter i en shaker. Rist godt i ca. 1 min., slik at cocktailen avkjøles.
- Sil drikken i glass og server umiddelbart.
- Pynt gjerne med en tørket epleskive.

4 / 4
Hvit safrangløgg med appelsin
Sitrus og safran er en vellykket kombinasjon i hvit gløgg. Her har vi også krydret med ingefær.
Tid: 15 min.
Til 8 personer
Dette trenger du
- 1 appelsin
- 1 sitron
- 20 g fersk ingefær
- 1 dl sukker
- ½ pose safran (à ½ g)
- 4 kryddernelliker
- 6 kardemommefrø
- 1 flaske tørr hvitvin (75 cl)
Slik gjør du
- Skyll appelsin og sitron grundig i lunkent vann. Skrell appelsinen og sitronen uten den hvite, bitre hinnen. Halver og press saften fra appelsinen.
- Skrell og skjær ingefæren i skiver.
- Ha appelsin- og sitronskall sammen med appelsinjuice i en kjele.
- Tilsett sukker, ingefær og krydder.
- Hell vinen over slik at den akkurat dekker.
- Kok opp og la småkoke i ca. 5 min.
- Senk varmen og tilsett resten av vinen. Varm opp under omrøring.
- Server gløggen varm.
