© Getty Images

6 ting om pappaer, som mammaer ikke skjønner

Hva er det de alltid skal fikse i garasjen, fem minutter før gjestene kommer? Du kan nok relatere til disse 6 tingene om mannen din...

31. august 2022 av Karen Greve

1. Den indre gutten 

Evnen til å gå «all in» med togbaner, spille Mario Kart med ekte engasjement eller ta bomba i et svømmebasseng, fylt med feriegjester, fordi ungene synes det er hylende morsomt, det er en pappa-greie. Og takk og pris for det.

2. Evnen til å unngå familienytt 

Fedre kan være sammen med andre fedre en hel helg – og komme hjem uten å ha fått med seg noe om de andres familier! Fant sønnen til Lars en ny skole? Er Gunnar i ferd med og skilles? Hvor og når skal vi treffe Marie og Jens i sommerferien? Her er det bare å melde pass ... 

3. Hemmeligheten i garasjen 

Hva er det de alltid skal fikse i garasjen, fem minutterfør gjestene kommer? Og mens vi snakker om garasjen: Hvordan finner de noe i det hele tatt der ute, når de sjelden finner ungenes utstyr til diverse aktiviteter som oppbevares på et logisk sted?

Hvem har sagt man blir for gammel til å spille videospill? Ikke mannen din!

© Getty Images

4. T-skjorten fra 1988 

Hvorfor insisterer de på å beholde en utvasket T-skjorte fra studietiden eller Interrail på slutten av 80-tallet? Er det fordi man holder muligheten åpen for at alt vil komme tilbake en dag, kanskje post familielivet? 

5. Den selektive hørselen 

«Vi har snakket om, at A) Amanda skulle til tannlegen, B) Bjørn skulle kjøres til fotballkamp, eller C) Cecilie får venner på besøk. Jo! Det har vi! Du nikket.» (Men det var et diskret pappa-nikk, og det gjelder tydeligvis ikke.) 

6. Fest-nuet 

Den helt spesielle evnen til å feste uten en tanke på dagen derpå, selv om man har unger som står op klokken seks, eller ubekymret skrur opp musikken, selv om alle sover, den er jo egentlig misunnelsesverdig. Kanskje denne evnen sitter et sted i y-kromosomet?

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...