Tara fyller 18 år

2005/2023: – Jeg husker vi hadde en stor diskusjon om vi skulle våge å sette 40+ på coveret og jeg er veldig glad for at vi gjorde det, sier sjefredaktør Torunn Pettersen som har holdt fast i det siden starten.

© Jimmy Backius

Tara fyller 18 år!

Da den første utgaven av Tara kom ut i 2005 var det boho-chic, tunika og lyden av «Tsjeriåu» på radioen. Mye har endret seg siden den gang, men at voksne kvinner fortsatt er en viktig målgruppe, er det ingen tvil om, i følge Taras sjefredaktør Torunn Pettersen.

7. mars 2023 av Cecilie Espensen

– Da vi skulle starte Tara snakket alle om kvinner 40+, det var den store hypen, forteller Torunn Pettersen og fortsetter:

– I 2005 var 40 det nye 50 og det fantes få magasiner rettet mot en voksen kvinnelig målgruppe, valget var enten moteblader eller familieblader.

Tara Torunn Pettersen

Taras sjefredaktør Torunn Pettersen startet magasinet i 2005. Nå er «barnet» blitt myndig.

© Svein Finneide

– Jeg husker vi hadde en stor diskusjon om vi skulle våge å sette 40+ på coveret og jeg er veldig glad for at vi gjorde det, det fungerte og det er noe som har fulgt med Tara hele veien.

Tara skulle være et livsstilsmagsin for voksne kvinner som ønsket å sette seg selv i fokus. Kvinner som var opptatt av egen helse, som ønsket å utvikle seg selv som menneske og som ønsket inspirasjon fra andre kvinner i samme situasjon som dem selv. Tara skulle være der DU som leser var i livet og speile det livet voksne kvinner i Norge lever, det gjør vi fortsatt i 2023, forteller Torunn Pettersen som har sittet i sjefredaktørstolen siden 2005.

– Første nummer av magasinet Tara skulle egentlig kommet ut på kvinnedagen 8. mars 2005. Men på grunn av distribusjonsutfordringer, kom altså først utgave av Tara ut dagen før, avslører Torunn Pettersen.

I dag treffer Tara kvinner både over og under 40+.

– Ja, stoffområdet vårt treffer til dels de som er yngre og god andel som er eldre enn 40+, og det handler kanskje om at dagens 50- og 60-åringer er litt annerledes enn for 20 år siden. Den gang da var det «50 og ferdig» – nå er det mer «50 og fantastisk». Jeg har inntrykk at voksne kvinner i dag kanskje er modigere og tørr å stå i det i større grad enn tidligere generasjoner.

Har noe endret seg i løpet av disse 18 årene?

Ja, voksne kvinner er nok enda mer opptatt av helse og kosthold enn da vi startet. En annen ting er at kvinnefelleskapet og hva det kan romme har utviklet seg. Da vi startet opp Tara handlet kvinnefellesskap i stor grad om det nære der du bodde, med venninner og «syklubber». I dag ser vi at kvinner bruker mer tid og energi på seg selv. De er ikke redde for å for eksempel reise for å møtes i større grupper for å få påfyll.

Tara har opp gjennom de 18 årene arrangert en rekke treff og turer for leserne hvor de har kunnet dyrke kvinnefelleskapet. Vi har blant annet vært på spatur til Strömstad, hatt vinkurs med Taras vinekspert og sommelier Gunnhild Bjørnsti, bokkvelder med kjente forfattere og kåringen av Årets modigste kvinne.

– Vår årlige høsttur til Vestlia på Geilo med leserne er et godt eksempel på det, sier Torunn Pettersen og fortsetter:

– Her møtes flere hundre kvinner fra hele Norge; venninner, søstre, kollegaer, mødre og døtre til en helg fylt med inspirerende foredrag, kurs, underholdning, trening – og kvinnefellesskap. Hvert år har vi med en rekke foredragsholdere fra Tara-universet som er eksperter på hvert sitt felt og som deler sin reise til inspirasjon for leserne våre. Selv om historiene våre kan være forskjellige, er det likhetstrekk mellom det vi som kvinner opplever, fra glede til sorg.

Har du også lyst til å bli med på Tara-weekend? Her kan du melde deg på.

Hvor er Tara på vei nå?

– Vi skal fortsette å speile voksne kvinner i Norge der de er i dag – både i magasinet og digitalt. Vi har stor tro på at vi kvinner kan lære og la seg inspirere av hverandre. Er det noe DU ønsker å lese om fremover, tar vi gjerne i mot innspill.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...