Takkekort til bryllup
Skal du skrive takkekort?© Getty Images

Slik lager du et personlig takkekort til bryllupsgjestene dine

... og når skal de takkekortene egentlig sendes ut?

8. februar 2023 av Rie Louise Kirkebjerg

Nå er bryllupet over, og kanskje har du og mannen din en deilig bryllupsreise som venter? Før du kan nyte den siste delen av bryllupet ditt, er det imidlertid én ting du må passe på: Takkekort til bryllupsgjestene.

Derfor har vi her gitt deg en guide som inneholder når du skal sende takkekort, hvem du skal sende takkekort til og hva du bør skrive i takkekortene dine. Vi gir deg også inspirasjon til hvordan takkekortene for bryllupet ditt kan se ut.

Takkekort til bryllup
Her er alt du trenger å vite om takkekort til gjestene.© Getty Images

Når bør takkekortene sendes?

Gjør ditt beste for å få takkekortene sendt så snart som mulig. Skal du direkte på bryllupsreise etter bryllupet, vil det naturligvis ta litt lengre tid før du rekker å sette deg ned og lage dem, og her er det bare viktig at dere nyter hverandre og ferien!

Venter du på bryllupsbildene fra fotografen eller familiemedlemmet som fotograferte deg på den store dagen, kan det også ta litt tid hvis dere vil ha med dette på kortene. Du må også ha tid til å prøve ut alle de fantastiske bryllupsgavene du har fått!

Har du derimot bryllupsbildene allerede eller ikke ønsker å sende takkekort med bilder i det hele tatt, kan du like gjerne sende en stor takk til dine kjære bryllupsgjester med en gang! 

Hvem skal du sende takkekort til?

Takkekortene sendes til alle som deltok på bryllupet ditt. Kommer noen som en familie eller et par, sender du selvfølgelig bare et enkelt takkekort til adressen deres.

Les også: 24 søte og kreative hilsener til bursdagskortet

bryllupsbilde brudepar
Dere kan ta et morsomt bilde sammen på bryllupsfesten som du kan bruke i takkekortet.© Getty Images

Hvilken tekst skriver du i takkekortet?

Dere er ubeskrivelig glade for at gjestene kom på den store dagen deres, og det skal de vite. Dere bestemmer helt selv hva dere vil skrive i takkekortene deres, men dere kan gjøre takkekortene personlige ved å nevne gjestenes navn, nevne gaven de har gitt deg, og skrive hvorfor du er fornøyd med gaven. Eller om gjestene dine disket opp med helt spesiell underholdning til bryllupet, kan du takke dem for det.

Her er eksempler på tekster for et takkekort:

«Kjære Tina og Thomas. Vi er veldig takknemlige for at dere ble med oss ​​og feiret for noen uker siden. Ikke minst er vi veldig fornøyd med kaffemaskinen dere ga oss. Det gjør morgenene våre enda bedre. Takk for at dere hjelper oss med å gi ekteskapet vårt den beste starten. Vi er veldig glade for at vi har så mange gode venner rundt oss. Klem fra Per og Pernille”

«Kjære Tina og Thomas. Tusen takk for gaven og for at dere feiret den store dagen med oss. Vi håper dere hadde det like gøy som oss. Vi ser frem til å se dere igjen. Klem fra Per og Pernille.”

  • «Kjære Tina og Thomas. Takk for at dere var med å feire kjærligheten den 1. april. Vi setter stor pris på deres store hjelp og støtte. Takk for gaven, som vi allerede gleder oss til å ta i bruk i sommer. Klem fra Per og Pernille.”
  • «Kjære Tina og Thomas. Å se deres store smil blant gjestene i kirken rørte oss virkelig på den store dagen vår. Det gjorde dagen enda mer spesiell. Takk for gaven og for at dere var med å feire oss. Hilsen Per og Pernille.”
  • «Kjære familie og venner. Takk for at dere var en del av vår store dag. Vi vil huske denne dagen for alltid, og dere har vært med på å gjøre den til noe helt spesielt. Per og Pernille.”

Inspirasjon til takkekort

Dere kan selv velge om dere vil ha takkekortene deres bestilt eller lage dem selv. Nedenfor har vi samlet inspirasjon til hvordan takkekortene kan se ut.

Husk at dette er deres store takk til gjestene som var med å feire dere. Derfor vil de garantert sette pris på at dere tar dere tid til å gjøre takkekortene personlige.

1. Takkekort med vakre bryllupsbilder

2. Enkelt, festlig bilde til takkekortet

3. Det minimalistiske takkekortet

4. Takkekort malt med vannfarge

5. Takkekort som minne av den store dagen

6. Håndskrevet takkekort

7. Det romantiske takkekortet

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...