Par

Hvordan ser det klassiske sexlivet ut i Norge?

3. januar 2023 av Annonsør

Sinful har gjennomført en stor, internasjonal befolkningsundersøkelse som gir et bilde av det "klassiske sexlivet” i Norge.

Med Sindex by Sinful får du et innblikk i hvordan nordmenn oppfører seg innenfor hjemmets fire vegger. Er det for eksempel normalt å fake en orgasme? Hvor ofte har vi sex? Og er det et orgasmegap mellom menn og kvinner?

Spoiler: Det finnes ikke noe som heter et normalt sexliv - alt handler om lyst og behov. 

Orgasmegapet eksisterer

Det er mange måter å ha et sexliv på, og det er akkurat det tallene viser.

En av de tingene som først springer i øynene er "orgasmegapet". Det henviser til at menn får oftere orgasme under sex enn kvinner.

Tallene viser nemlig at 73 % av norske menn får orgasme ofte eller hver gang de har sex, mens det kun gjelder for 49 % av kvinnene.

Sex kan likevel være lystbetont og tilfredsstillende selv om man ikke får orgasme. Dessuten kan det være mange ulike faktorer som gjør det vanskelig å oppnå klimaks: du kan være et annet sted mentalt, det er for lite tid til å gi seg hen til nytelsen eller orgasmen kan være mindre viktig for deg.

Snakk med partneren din

2 av 5 nordmenn drømmer om å bli flinkere til å snakke om sex, lyst og fantasier med partneren sin.

Og det er det god grunn til - for jo flinkere dere er til å kommunisere med hverandre og uttrykke egne behov, jo større sjanse har dere for å få et godt og tilfredsstillende sexliv.

Faktisk vurderer 84 % av dem som er flinke til å snakke om sex, sexlivet sitt som svært tilfredsstillende. Samtidig mener bare 35 % av dem som er dårlige til å snakke om sex, at de får nok ut av sexlivet sitt.

Årsaken kan være at det finnes seksuelle behov som ikke blir dekket hvis de ikke blir italesatt. Kanskje er det kommet en rutine i sexlivet som ingen ønsker å endre av frykt for å såre den andre personen.

Men det er viktig å huske at din egen nytelse først og fremst er ditt ansvar. Det innebærer at du selv vet hva du liker. Samtidig må du kommunisere det til partneren din slik at de har en sjanse til å imøtekomme behovene dine.

Dette er nettopp en av de tingene som kan gjøre orgasmegapet mindre, og gjøre forholdet til partneren din enda sterkere.

65% av nordmenn sier at de har et tettere forhold til partneren sin når de har et godt sexliv. I tillegg opplever 57 % at de er i mye bedre humør når sexlivet fungerer godt. 

Hvem er bløffmakere?

Det er mange som har faket en orgasme før. Faktisk oppgir hele 44% av kvinnene og 24% av mennene i undersøkelsen at de har gjort dette ved én eller flere anledninger.

Spørsmålet er så, hvorfor noen forfalsker de orgasmene som så mange av oss jager?

Det er flere grunner til å falske en orgasme. To av de vanligste er:

  • At det kan føles som om det tar for lang tid, noe som får deg til å bli usikker og miste både lyst og fokus. Det kan være vanskelig å få sagt høyt midt i det hele.

  • Partneren din er veldig iherdig og virkelig ivrig etter å få deg opphisset - og du vil ikke korrigere innsatsen deres fordi du vet at de mener det godt.


Det er ingen vinnere når en orgasme blir faket. Og det understreker nok en gang viktigheten av å kunne kommunisere om sex med partneren sin. 

Om Sindex by Sinful

Den internasjonale undersøkelsen ble utført av Cint på vegne av Sinful. Den inkluderer salgsdata fra Sinful. 2000 respondenter fra henholdsvis Norge, Danmark, Sverige, Finland, Frankrike og Storbritannia deltok i undersøkelsen.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...