reiseguide sicilia italia
© Getty Images

Reiseguide: Dette må du se og gjøre på Sicilia

Sicilia er en egen verden, takket være en rik historie fra mange kulturer. Den myteomspunne italienske middelhavsøya kan by på endeløse strender, Europas høyeste aktive vulkan, et fantastisk kjøkken med vulkanske viner, og pulserende byer og pittoreske landsbyer. Perfekt for en aktiv ferie!

30. mai 2022 av Gunnhild Bjørnst

I havet av alle anbefalingene om feriedestinasjoner kan det være vanskelig å forsikre seg om at man har valgt riktig. Er maten god der, hva kan jeg oppleve - og hvilke hoteller er de beste? Frykt ikke, vi har laget en detaljert reiseguide som gir deg oversikt over det beste Sicilia har å by på - gjør deg klar for drømmeferien!

«Sicilia har alt!»

Hva er ditt forhold til Sicilia? 

– Jeg flyttet til Sicilia første gang da jeg var ti år, sammen med familien min. Jeg gikk barneskolen, ungdomsskolen og deler av videregående der, før jeg som 16-åring flyttet til Bologna i Nord-Italia, og deretter tilbake til Norge da jeg var 19. I 2011 startet jeg eventbyrå for norske kunder i Italia, med Sicilia som base, og har dermed pendlet mellom Norge og Sicilia. 

Hva er det beste med øya? 

– ALT! Det som er så unikt med Sicilia, er at det er så komplett. Sicilia har faktisk alt man kan tenke seg. Fra endeløse strender til Europas høyeste aktive vulkan som rager 3329 m.o.h., hvor man kan både stå på ski, spille golf og smake på noen av Italias beste viner. Og maten er et kapittel for seg selv, man blir aldri lei det sicilianske kjøkken! 

reiseguide sicilia

Hvorfor ikke reise til Sicilia i sommer?

© Getty Images

Hva er typisk Sicilia?

– Kompleksiteten. Kontrastene, som ikke nedkjemper eller motarbeider hverandre, men tvert imot kompletterer helheten. Det lyder som en jålete klisjé, men forklaringen er historisk betinget. Sicilia har en sammenhengende og nesten sømløs kulturhistorie, preget av alle makter og sivilisasjoner som har erobret øya. Fra fønikerne og punerne som først koloniserte området rundt dagens Palermo, via grekerne som i det åttende århundret f.Kr. gjorde Sicilia og særlig Syrakus (Siracusa) til et ledende sentrum i det storhellenske riket, til romerne, araberne, normannerne og spanjolene og flere andre som har satt sitt preg på øya – i sin tid det mest sentrale og strategisk viktigste punktet i Middelhavet

Hva vil overraske oss mest ved Sicilia?

– Normannernes påvirkning. Da folket fra nord – normannerne – kom til Sicilia fra Norge via Normandie og Lombardia i året 1061, kom de til et sofistikert miljø hvor arabere, grekere og jøder levde side om side i et velutviklet intellektuelt, kunstnerisk og økonomisk velfungerende samfunn. Midt i hjertet av en totalt ukjent region som gikk for å være den viktigste i den vestlige verden. Sicilia var møtepunktet mellom nord og sør, øst og vest. Sicilias historie og kultur er jeg veldig stolt av, og er noe jeg skulle ønske flere fikk innblikk i. Jeg anbefaler Yngve Kvistads bok, «Sicilia – en dannelsesreise», om man er interessert i å finne ut mer om vår vakre og spennende øy. Yngve er kanskje den nordmannen med aller best innsikt i siciliansk historie, og ikke minst linkene til Norge og Norden, som er flere enn man skulle tro.

Har du favorittområder på øya?

– Det er så mange å ta av, men jeg må trekke frem hjembyen min Taormina, hovedstaden Palermo, området rundt Siracusa og Noto og vulkanen vår, Etna. Sicilia er absolutt er en helårsdestinasjon. Våren er fantastisk med mandeltre-blomstringen, og høsten byr på drue- og oliveninnhøsting, mens vinteren er fredelig, ikke for mange turister og med behagelig klima. Sommermånedene er fine og varme, men jeg vil unngå august, som er mest hektisk, varmest og dyrest.

Palermo Sicilia reisetips

PALERMO: Sicilias hovedstad passer perfekt til storbyferie. Med spennende arkitektur og bydeler, shopping og kultur.

© Getty Images

Lene Carr (47)

  • Oppvokst i Norge og på Sicilia, med siciliansk far og norsk mor 
  • Bor i Oslo 
  • Reisearrangør på Sicilia i over 10 år
Ferie på Sicilia

Lene Carr (47).

Reiseguide: Sicilia

– Lei bil, og kjør rundt på oppdagelsesferd på Middelhavets største øy. Start gjerne i Palermo, kjør sørover og avslutt i Taormina. Beregn god tid – den «lille» øya er større enn du tror. Veistandarden er for det meste god, takket være store EU-investeringer i infrastruktur, men tar du av fra hovedfartsårene – noe du bør for å kunne oppleve de mange sjarmerende småbyene – kan det være flere svinger enn gps-en eller kartet gir inntrykk av.

Besæk vakre Taormina, Sicilia

Vakre Taormina, Sicilia!

© Getty Imags

Dette kan du oppleve i Palermo og sørover

– Palermo vil jeg fremheve som en europeisk storby som også kan passe for en helgetur. Byen er et paradoks av majestetiske bypalasser og slitte, spartanske sentrumskvartaler. Man opplever storbyatmosfære og gammel storhetstid. 

Spaser langs Via Maqueda til Quattro Canti. Området er skjæringspunktet mellom to hovedgater i Palermo, Via Maqueda og Corso Vittorio Emanuele, og i dette krysset er hjørnene av alle fire av de eldste kvartalene (Cantons eller Canti) i Palermo. 

Besøk Palazzo dei Normanni (Normannerpalasset), verdens eldste parlament som fortsatt er i funksjon. Det ble grunnlagt av normannerne i 1130 og er fremdeles et parlament, da regionen Sicilia har delvis selvstyre. I Palazzo dei Normanni finner vi La Cappella Palatina, som kanskje er Sicilias svar på Det sixtinske kapell i Vatikanpalasset. Kapellet er en enestående blanding av islamsk, bysantinsk og normannisk kunst og arkitektur, og viser den kulturelle sammensmeltningen som var i kongedømmet Sicilia under normannisk styre. 

Mar på Sicilia!

Tradisjonell pizza foccacia brød fra Sicilia - sfincione!

© Getty Images

Street food er et fenomen Palermo er kjent for, og man kan ikke forlate byen uten å ha prøvd en arancina (fritert risbolle med ragú) eller sfincione, den lokale pizzavarianten. De tøffeste kan prøve seg på en pane con la milza – eller på siciliansk «pane ca meusa» – kort sagt en miltburger, en sandwich med innvoller! Noe av det mest karakteristiske med Palermo er de fargerike markedene; Ballaró, Vucciria og Capo. Her selges alt fra frukt og grønt, til fersk fisk, vaskekoster og doruller, sko, kjoler og smykker, nøtter og krydder. Stemningen er fascinerende, der alle som har en salgsbod står og roper ut til folkemengden hva de har å by på. Det store motehuset Dolce & Gabbana, som har latt seg inspirere av siciliansk historie, kultur og hverdagsliv i mange av sine kolleksjoner, har også filmet og fotografert flere av sine reklamekampanjer her, der vi ser toppmodeller mingle med gamle sicilianske fruer og lokale fiskere.

Sjekk ut dette sør på øya i Sicilia

– Besøk UNESCO-byene Noto og Siracusa. Siracusa er den historiske hovedstaden på Sicilia, fra antikkens tid. Byen er kjent for sin rike greske og antikke historie, kultur, amfiteatre, arkitektur, og som fødested for den fremragende matematikeren og ingeniøren Arkimedes og en av historiens mest kjente helgener – Sankta Lucia. Denne 2700 år gamle byen spilte en nøkkelrolle i antikken, da den var en av de fremste statsmaktene i middelhavsverdenen. Byens mektige katedral har et ytre i barokk- og rokokko-arkitektur, men er bygget over et jonisk hov. Inne i katedralen finnes rester av et gresk tempel og en kirke fra normannertiden. Restene av levningene til Sankta Lucia ligger i dag i Santuario di Lucia i Venezia, bortsett fra en del av høyre arm og et ribben, som angivelig skal ligge i et helgengjemme – et sølvskrin – i et sidekapell i katedralen. 

I den opprinnelige gravkirken, Santuario di Santa Lucia al Sepolcro i Siracusa, finnes originalmaleriet av Caravaggio, Sankta Lucias begravelse, som ble tilbakeført til kirken i 2020. 

Noto ligger litt sør for Siracusa, og med sin spektakulære barokk-arkitektur og gule bygningsmasse, er denne sjarmerende byen vel verdt et besøk. Noto ble rammet av et enormt jordskjelv i 1693, og gjenoppbyggingen av byen resulterte i det som i dag betraktes som senbarokkens mesterverk. Både Siracusa og Noto, sammen med byene Modica og Ragusa, står oppført på UNESCOs verdensarvliste på grunn av sin unike barokk-arkitektur. 

Noto var litt søvnig, helt til en del kunstnere, arkitekter og kreative folk for ca. 10–15 år siden begynte å kjøpe opp gamle hus og palasser, og ga ny energi til byen. Det har ført til en kulinarisk oppblomstring og mange spennende gallerier. Min venn Sergio Fiorentino, en ettertraktet kunstner fra Catania, ble så fascinert av det spesielle lyset i Noto, at han har bygget seg studio her, i et gammelt kloster. Gå gjerne innom ham og se hans vakre blå malerier. 

Marzamemi er en liten fiskerlandsby helt sør på øya, utrolig fin for dagsturer, med en gammel tunfiskfabrikk og koselige restauranter på klipper langs havet. En nydelig fiskelunsj på Taverna La Cialoma anbefales.

sicilia italia reise

Nydelige Noto i Sicilia, Italia.

© Getty Images

Etna, Sicilia

– Med sine 3329 moh. er Etna Europas høyeste aktive vulkan, men Etna, som også står på UNESCOs verdensarvsliste, er så mye mer enn bare en vulkan. Her tilbys mange aktiviteter, som trekking, skikjøring og golf, men ikke minst har Etna blitt et av Europas mest trendy vinområder de siste årene. Det vulkanske jordsmonnet og høy beliggenhet gir godt grunnlag for drueplantene, og kvalitetsbevisste vinkjennere som italiensk-amerikanske Marco de Grazia, mannen bak den utrolige suksessen med Barolo i Piemonte, betegner Etna som Middelhavets Burgund. Han var en av de første som satset på å produsere kvalitetvin på Etna, og hans Tenuta delle Terre Nere, er hvert år å finne på topp 10 på Wine Spectators anerkjente Top 100-liste. 

Oppblomstringen som har funnet sted på Etna de siste ti-årene, kan på mange måter sammenlignes med det som skjedde i Toscana for 40–50 år siden, da man gjennom å produsere kvalitetsvin også ble en ettertraktet turistdestinasjon. Etna-området har fremdeles et svært ruralt preg, men stilfulle og trendy overnattingssteder og restauranter dukker stadig opp, og er med på å sette området på kartet for kvalitetsdestinasjoner for vinkjennere. 

Fascinasjonen for Etna og vin gjorde at jeg sammen med en svensk venninne, Rosanna, som også er delvis oppvokst på Sicilia, begynte å jobbe frem prosjektet Terre Normanne. Vi brukte masse tid på å reise rundt på vulkanen og se på gamle, slitte eiendommer med vinmark. Resultatet ble restaurering av en gammel gård ved Etnas fot, midt i smørøyet for vindyrking. Vi har tatt vare på det karakteristiske sicilianske med kun bruk av lokale materialer, men vi har også ønsket å ha med en touch av det skandinaviske, noe som preger interiøret og de rene linjene. Gården heter Terre Normanne, (Normannernes land), og vinflaskens etikett er designet av det norske arkitektfirmaet Snøhetta. 

Stedet eies og drives i dag av Rosanna, hennes mann og tre barn. Det består av tre hus med totalt åtte soverom, utendørs basseng og vinranker så langt øyet rekker. Gården kan leies i sin helhet, benyttes til matlagingskurs eller man kan arrangere turer i forbindelse med vininnhøsting, olivenplukking, golfturer og andre aktiviteter.

etna sicilia

ETNA: Vulkanen på 3329 moh. er et populært område for sport og aktiviteter. Og vin!

© Getty Images

Dette kan du gjøre i Taormina, Sicilia

– Taormina er en pittoresk og sjarmerende liten by som ligger på klipper over havet på østkysten av Sicilia, ca. 50 minutter nord for Catania, som er nærmeste flyplass. Byen er full av gamle kirker, trappesmug, piazzaer og nydelig utsiktsposter. Kjent som Middelhavets perle, har dette stedet forført mang en forfatter, kunstner og skuespiller, så vel som vanlige mennesker med sans for det vakre og historiske. 

Det berømte greske teateret som er over 2300 år gammelt, er hver juni vertskap for Taormina Film Festival. Storheter som Russel Crowe, Al Pacino, Robert de Niro, Jeremy Iron, Sophia Loren, Scarlett Johansson og Monica Bellucci har opp gjennom årene besøkt Taormina og filmfestivalen, og resten av sommeren er det konserter med store artister som Sting, Santana, José Carreras og operaforestillinger som «Aida», «Cavalleria Rusticana» og «La Traviata».

Corso Umberto (corsoen) som er den sentrale gågaten i byen, strekker seg fra Cataniaporten på sørsiden av byen til Messina-porten på nordsiden. Det tar 15 minutter å gå fra den ene enden av byen til den andre. Det går taubane ned til stranden, som tar 3–4 minutter, eller man kan ta buss/ shuttleservice. Jeg anbefaler alltid å bo i Taormina og heller komme seg ned til stranden på dagtid i stedet for å bo ved stranden og dra opp. Taormina er en herlig by å oppleve hele døgnet, ikke minst de tallrike butikkerne, restaurantene og barene. Eller man kan gjøre som lokalbefolkningen og bare ta seg en spasertur på corsoen – en passeggiata – for å kikke på folkelivet.

Catania båthavn Sicilia

CATANIA: På kjøretur Sicilia rundt, besøk Catania med fin båthavn og slående utsikt mot Etna.

© Getty Images

Til tross for nokså stor turiststrøm, har byen klart å bevare den elegante og glamorøse atmosfæren som også er typisk for Capri, Portofino, Saint Tropez og Cannes. Taormina var, som de nevnte stedene, en av de berømte destinasjonene der La dolce vita utspilte seg på 60-tallet, og bærer fremdeles preg av dette. Michelin-restauranter og lekre 5-stjerners hoteller blandes elegant og naturlig med genuine trattoriaer og enkle B&B. Taormina var også en av destinasjonene da den europeiske overklassen sendte sine håpefulle på dannelsesreise – The Grand Tour – på 18- og 1900-tallet. Mens borgerskapets barn hadde forberedt seg på å møte sporene etter antikken i Roma og Aten, var de helt uforberedt på Sicilias skjønnhet. Overveldet av inntrykk ble mange sittende «fast» i Taormina, de klarte ikke å dra videre som planlagt, og flere valgte også å bli i byen – for godt. Den ikke-katolske delen av Taorminas kirkegård er som et oppslagsverk i datidens tyske og britiske adelsfamilier, og er i seg selv et vitnesbyrd om så vel fordums storhet som stedets magi. 

Taormina, sicilia reisetips

ITALIENSK SJARM: Gå på oppdagelsestur i vakre Taormina, oppdag blomsterprakt og fontener, som her ved Piazza Duomo.

© Getty Images

Gåturer i Taormina

– Gå trappene fra Via Circonvallazione til Madonna della Rocca. Det er et fantastisk utsiktspunkt. 

Gå ned til vakre Isola Bella ved kysten hvis du vil ha en tur. Om trappene opp igjen ikke frister, kan du ta taubanen. 

Gå opp til den koselige lille fjellbyen Castelmola og nyt morgenkaffen på torget, der du har utsikt til fastlandet og – på en god dag – helt ned til sydspissen av Sicilia.

Strandbarer i Sicilia

– Her kombinerer du sol, spising og sosialt liv. Det er mange gode beach clubs langs kysten nedenfor Taormina. 

Lido La Pigna er stranden de fleste lokale taormineserne går på. Trangt om plassene midt på sommeren, men veldig bra stemning. Spartá-familien, som har drevet La Pigna i snart tre generasjoner, er et svært hyggelig vertskap, og har Taorminas beste involtini di pesce spada alla griglia – grillet sverdfiskrullade – på menyen. Ligger rett nedenfor taubanen. 

Lido La Caravella er en veldig hyggelig beach club med avslappet stemning, god mat, veldig fin strand og super bar. Pizzichella har solsenger på en sement-terrasse i stedet for på stranden, altså ingen sand. Det er enkelt og avslappet og ligger nede ved den idylliske Isola Bella-bukten med utsikt rett på den vakre lille øya. 

OBS! Skikkelig trappemaraton når man skal opp igjen fra stranden. 

Paradise Beach Club ligger i nabobyen Letojanni. Det går transport dit fra diverse punkter i Taormina hver time. I tillegg til romslig privat strandlinje, har PBC et flott bassengområde, en deilig olivenhage med masse skygge, og en trivelig restaurant med høy standard på maten.

strandbarer sicilia
© Getty Images

Her tar du en timeout i Sicilia

Iuta Glamping ligger ikke så langt fra Noto, og er en økologisk glamour-camping med luksushytter, omgitt av århundregamle oliventrær og plantasjer med sitrontrær. Et perfekt sted for avslapping og nytelse.

Sicilianske mattradisjoner

– Jeg elsker det sicilianske kjøkkenet. Rettene består av få råvarer, tilberedt med god tid. Det er hemmeligheten. Man stresser ikke når man lager mat på Sicilia. Selv om sicilianere har temperament og mye energi, tar de seg tid når de lager mat. Mat er kultur og tradisjoner, og du kjenner at den høye kvaliteten på råvarene tilberedet med kjærlighet. 

En av de fineste tradisjonene jeg har lært på Sicilia, er tilberedelse av tomatsaus. På slutten av sommeren setter vi av tre–fire dager til dette. Godt over 100 liter tomatsaus fylles på flasker som varer over vinteren. Vi står opp grytidlig og setter i gang med å vaske og rense tomatene, som så kokes opp og presses i flere runder. Det er slitsomt, men en fin tradisjon, og enhver sicilianers favorittrett er pasta ca sassa, pasta med tomatsaus. Det er smaken av Sicilias rødmende solskinn.

Her spiser du godt i Sicilia

Buatta er en av mine favoritter i Palermo. Løs urban stemning med retropreg, høyt nivå på kjøkkenet og vinlisten. 

Osteria Lo Bianco er en enkel trattoria som er så siciliansk som det går an å få det. Både mat og interiør gir deg en følelse av å oppleve Sicilia på sitt mest genuine. 

Antica Focacceria di San Francesco i Palermo er uformelt og autentisk, og serverer mat à la street food, også som take away. 

Manna, Il Crocifisso og Il Dammuso i Noto er veldrevne spisesteder som serverer italienske spesialiteter. Med gode råvarer, riktig tilberedt på den langsomme måten. Manna er min store favoritt, hvor en ung gjeng med lidenskap for det tradisjonelle sicilianske, kun benytter sesongbaserte råvarer og gjenskaper de enkle genuine smakene. Det tradisjonelle kjøkkenet med en moderne vri blandes med kul moderne design og enkle bord. 

I Siracusa stortrives jeg og mine venner på Cortile Spirito Santo og La Lisca. Med velsmakende, lokal mat og god vinkjeller på Cortile Spirito Santo. 

Spis Granita på BamBar i Taormina! Dette er den typiske sicilianske frokosten, men kan spises når som helst på dagen. Velg din favorittsmak og be om å få krem (panna) og en bolle (brioche) til. BamBar har Taorminas desidert beste granita, og det er et must å ha smakt denne sicilianske spesialiteten før man forlater øya. Saro, som eier baren og har lært seg å forklare smakskartet på absolutt alle språk, er for øvrig litt av en influencer som følges av nesten samtlige italienske, og internasjonale kjendiser på instagram.

sicilia matopplevelser

Granita må smakes mens man er på ferie i Sicilia!

© Getty Images

I Taormina har en av Sicilias aller mest verdsatte chefs, Pietro D’Agostino, restaurant Kisté – easy Gourmet, som ligger i et vakkert smug rett nedenfor domkirken. Her får dere høy kvalitet på maten, men som undertittelen sier, kan man velge enklere alternativ. Både matopplevelsen og stemningen er unik på Kisté, en av mine aller største favoritter.

Pietro har også La Capinera som ligger nede ved sjøen, en ca. 10 minutters kjøretur fra Taormina. Denne restauranten har en Michelin-stjerne og en fantastisk smaksmeny. Litt høy prisklasse, men ikke så høy som man skulle tro tatt i betraktning stjernestatus. Ideelt sted om man skal feire noe.

Médousa Bistrot ligger i en vakker middelhavshage som vokser langs bymuren ved Catania-porten, og som umiddelbart setter deg i en deilig og avslappet stemning. De byr på et meget godt kjøkken, og holder åpent hele dagen. Passer perfekt også til en aperitivo. Medousa tilbyr i tillegg overnatting og har nylig pusset opp fem lekre suiter med privat hage/terrasse.

Her shopper du i Sicilia

– Taormina har mange bra butikker. Gå innom den fascinerende butikken Don Corleone Objects, som ligger noen trappetrinn opp fra Corso Umberto (hovedgaten). Eieren er halvt norsk og heter Anita. Hennes mann er kunstner og lager utrolig kul keramikk. Han har gjort sin egen moderne vri av den sicilianske keramikken. 

Narcisse er egentlig et parfymeri, men som også har masse spennende og vakkert siciliansk håndverk, smykker og vesker. Innehaveren Alessandra har et stort nettverk av kunstnere og håndverkere som også Dolce & Gabbana har benyttet seg av til sine kolleksjoner. 

Lo Turco er byens beste på antikviteter og antikke smykker. I 106, Corso Umberto. 

Parisi-butikkene er Taorminas fashionmekka. Alle de beste merkene som Dolce & Gabbana, Prada, Gucci, Missoni, Givenchy, Giorgio Armani og Alberta Ferretti finner man her. Fire forskjellige butikker fordelt på Herre/Uomo, Dame/Donna, Barn/Junior og Accessories ligger langs gågaten Corso Umberto. 

Taormina Mood er et lite skattkammer med fashion på aller høyeste nivå, med merker som Pucci, Casadio, Jimmy Choo m.fl. 

Giorgia in the House er en interiørbutikk med masse lekkert og mye sicilianskprodusert. Alt kan sendes til utlandet. 

La Torinese har et godt utvalg av viner, oster, skinker og delikatesser. Ceramiche Managó er Taorminas aller beste og største utvalg av den klassiske sicilianske keramikken. Kjøp en keramikk-kongle med hjem, den er symbol på velstand og fruktbarhet.

shopping sicilia

Alléen Corso Umberto I leder opp til kirken Madrice i Bagheria, i provinsen Palermo. Et steinkast unna denne gaten finner du også mange gode shoppingsteder i Sicilia. 

© Getty Images

Her bor du bra i Sicilia

Grand Hotel et des Palmes i Palermo ble gjenåpnet i 2004, og er et praktbygg hvor mange kjente har bodd opp gjennom tidene. Den kjente tyske komponisten Richard Wagner skrev operaen «Parsifal» mens han bodde på hotellet, og rommet han benyttet er nå blitt en egen suite oppkalt etter ham. Det er noe ekstra sjarmerende ved å bo på et slikt hotell i Palermo, her er restaurant, bar og flott terrasse – en liten destinasjon i seg selv. 

La Dependance i Noto har enkel, elegant innredning, og er sentralt beliggende for å oppdage byen. Fine rom med store senger. 

Hotel Gutkowski i Siracusa har minimalistisk design i «Arte Povera» (fattigmannsstil) med sjarm og varme. Ligger i den gamle bydelen med utsikt over havet. 

Hotel Roma i Siracusa er et historisk 4-stjerners hotell i en bygning fra 1800-tallet på den sentrale Piazza Minerva ved duomoen. Hotellet er byens landemerke, og har en bra restaurant.

Belmond Grand Hotel Timeo er Taorminas eldste hotell, med en terrasse som tar pusten fra de fleste. Det ligger rett under det greske teateret, og er elegant, ja, luksuriøst, når dere vil unne dere noe ekstra. Om dere ikke bor her, så nyt en lunsj, middag eller en aperitivo på en sen ettermiddag. 

Villa Paradiso er et kjempehyggelig familiedrevet hotell med en av Taorminas vakreste utsikter. Nyt synet av Naxos-bukten og solnedgangen bak vulkanen. Hotellet ligger rett ved den vakre kommunale parken og Taormina Tennis Club. 

Metropole er et kult, lekkert og avslappet 5-stjerners boutiquehotel med en terrasse og utsikt som gir deg en følelse av å være midt ute i Middelhavet. Ofte spilles det live jazz i baren, og det er alltid verdt et besøk. Glimrende både før og etter middag. Restauranten, som også er vel verdt et besøk, ligger i fortsettelse av terrassen. 

Villa Carlotta er et av Taorminas mest populære og trendy hoteller. Holder høyt nivå både på service og mat, og kan også skryte på seg en storslagen utsikt. 

Excelsior Palace i Taormina har tatt imot tilreisende fra helt tilbake til 1904, og er et av Sicilias historiske hoteller. Fantastisk utsikt, luksuriøse omgivelser og legendariske gjestebøker. I øvre prisklasse, men overrasker innimellom med supertilbud for gjester med normale lommebøker. 

Vil du ha mer av Italia? Her får du en komplett reiseguide for neste ferie til Roma!

beste hoteller på sicilia

I HØYDEN: Belmond Grand Hotel Timeo i Taormina byr på luksus og magisk utsikt over Middelhavet.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...