Nyt kirsebærblomstring i Central Park! Skjønnheten i parken er intens til alle årstider, med byens skyline som bakteppe, men om våren er synet av kirsebærtrærne i blomst helt uforglemmelig.

© Getty Images

Derfor bør du oppleve våren i New York

Dette er storbyen du aldri vil kjede deg i. Her finnes alt du drømmer om - og mer til!

5. april 2018 av Av Gunnhild Bjørnsti Foto: Getty Images, Wikipedia og Michael Mundy


New York er mer enn bare en storby - hit bør du bestille din neste reise!

High Line i Chelsea
Besøk min by:

Michelle Edelman (56) bor i New York og elsker det! Hun forklarer at High Line i Chelsea er et must hvis du besøker byen – en utrolig vakker og original gangvei.

Hvorfor bor du i New York?

– Jeg bosatte meg her fordi dette var det eneste stedet hvor jeg følte meg fri og inkludert kulturelt sett. Alle som bor her, regnes som newyorkere. Og dette er en by hvor du kan gjøre alt som du bestemmer deg for.

Hva er det beste med å bo i New York?

– Du har aldri en unnskyldning for å kjede deg. Uansett hva du er interessert i, så skjer det noe et eller annet sted. Her finnes det beste av operahus, teatre, konserter, kunstgallerier, museer og fashion. Du kan bare forestille deg hva som helst, og det finnes her.

Hva er typisk for New York?

– Du kan gå hvor som helst oppdresset og i smoking. Her kan du virkelig leve ut din individualitet og ditt særpreg. Dess villere, dess bedre.

Hva vil overraske oss mest ved New York?

– Newyorkere er de snilleste menneskene du kan tenke deg. Her hjelper vi hverandre hele tiden. Hvis du ser noen som trenger hjelp på gaten, er de lokale raske med å komme til unnsetning. 

Glemmer du igjen lommeboken din, vil du med stor sannsynlighet få den tilbake med alle pengene og kortene i behold. Dette har skjedd med meg mange ganger.

Central Park
Den grønne lungen:

– Jeg elsker å gå med hundene mine i Central Park, ta en kaffepause på Pain Quotidien hos Boathouse. Slentre forbi Alice in Wonderland-skulpturen og fortsette nordover til Metropolitan Museum. Jeg liker også å løpe eller bare gå rundt i parkområdet.

Huskeliste for New York turen:

  • Ta toget til strendene på Long Island. Min favoritt er Amagansett, men alle steder er sjarmerende og vakre. Strendene er fantastiske og aldri overfylte.

  • Alle gatene i byen har minst to koreanske neglesalonger. De er bra, alle sammen.
    – Newyorkerne går på yoga, meditasjon, unner seg massasje, manikyr og pedikyr, forklarer Michelle.

  • For high end-shopping, er Bergdorf Goodman stedet. Det er en opplevelse fra det gamle New York. Der kan du spise god lunsj i restauranten. 

  • Hold deg unna 42nd Street eller de megastore kommersielle hotellene. – På vestsiden finnes The Standard Hotel, som jeg liker svært godt. «Total glam», og om kvelden kan du gå til Boom Boom Room på toppen av hotellet, som har en herlig nattklubb med utsikt over hele byen. Det er über chic!

  • Century 21 er billig og bra. Jeg synes den som ligger på 21 Dey Street er den aller beste. Det er like ved Ground Zero.

  • Se deg om på Times Square. Gå i High Line park i luften eller opplev romantikk på Brooklyn Bridge. 

Ground Zero
Besøk Ground Zero:

Se den ekstraordinære nye arkitekturen som bygges opp. 911 Memorial er vakkert.

Typisk New York:

Generelt er det typisk for New Yorks livsstil å shoppe, gå ut og spise, feste, se på kunstutstillinger og oppleve alt hva byen har å tilby. Rett og slett å leve!

På fredagene er det ideelt å se en Puccini-opera på The MET (Metropolitan Museum of Art). Lørdager er dagen for å gå på kunstutstillinger i Chelsea, og på søndagene gjelder galleriene i Lower Eastside.

bagel new york
Smaksopplevelse:

– For meg er det også veldig "New York" å spise bagels med røkelaks veldig typisk (vi kaller det "bagel with lox"), forklarer Michelle.

Opplev byen til fots

I tillegg er det vanlig å rusle en tur i Central Park i helgene. Faktisk er det å oppleve New York til fots svært typisk, mange går rundt i byen.

Liker du kultur, dra til BAM (Brooklyn Academy of Music) og få med deg et skuespill. Nå er også The Stones på Barclay Center i Brooklyn viktig å få med seg.

Er du moteinteressert, prøv å få billetter til noen visninger under New York Fashion Week. Sportsinteresserte med på tur? Se Knicks spille på Madison Square.

– New York er byen for restauranter. Det finnes ikke noe bedre enn å gå ut på kvelden med gode venner. East Village er stedet for å ha det gøy, med herlige spisesteder og interessante mennesker, anbefaler Michelle.

The Metropolitan, reise new york
New York, New York:

New York er byen som aldri sover, og lover topp tilbud i alle kategorier. Sjekk ut det utrolig vakre museumet The Metropolitan. (Nederst til venstre). Nyt atmosfæren på The Standard Grill (nederst til høyre).

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...