Reisetips Warszawa: Kultur- og vitenskapspalasset i Warszawa.
Populær hovedstad:

Reis til Warszawa og oppdag en moderne storby der du får mye for pengene!

© Tone Solberg

Derfor bør du besøke Warszawa

En moderne hovedstad som må oppleves!

8. desember 2016 av Tone Solberg

5 på topp i Warszawa

Warszawa ble mer eller mindre jevnet med jorden under andre verdenskrig. I dag er hovedstaden en hektisk og moderne storby – og økonomisk og kulturelt senter.

1. Palac Kultury. Palasset for kultur og vitenskap var en «gave» fra det sovjetiske folk til Polen og bar opprinnelig navnet til Josef Stalin. Bygget sto ferdig i 1955 og er den høyeste bygningen i Polen. Mange mener at den også er den styggeste. Polakkene sier selv at det beste stedet å se Warzawa er fra utkikksterrassen i 30. etasje. Ikke bare fordi det er høyt, men også fordi du da slipper å se palasset …

2. Den massive murbygningen som utgjør det kongelige slott (zarnek-krolewski.com.pl) er en gjenreist kopi av slottet som tyskerne blåste til himmels mot slutten av krigen. Det opprinnelige slottet ble reist på 1300-tallet. I storhetstiden på 16–1700-tallet ble det bygget ut til en av Europas mest overdådige kongelige residenser.

3. Den jødiske ghettoen. Før krigen var Warzawa den nest største jødiske byen i verden.

4. Marie Sklodowska-Curie-museet (museum.if.pw.edu.pl) er en påminnelse om at den nobelprisvinnende vitenskapskvinnen var polsk av fødsel.

5. Med barokk fasade er St. Anne-kirken den mest utsmykkede av byens mange kirker – og en av få bygninger som unngikk å bli totalskadet under krigen.  

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...