Rask julevask

RASK JULEVASK: En siste runde med rengjøring før gjestene kommer på julekvelden trenger ikke ta lang tid. Sett av 15–20 minutter så er du i mål.

© Getty Images

Rask julevask på 20 minutter

Å få huset til å skinne før gjestene kommer til jul er ikke vanskelig. – Litt innsats gjør underverker, sier Robert Walmann hos IFI. Her deler han sine 8 beste rengjøringstips som får huset til å skinne på bare 20 minutter.

22. desember 2021 av IFI

Snart kommer gjestene. Julematen står i ovnen og alle gleder seg. Det er nå du bør bruke noen minutter og forsikre deg om at huset ser pent og rent ut. For støvet legger seg raskt på utsatte overflater, og baderomsspeilet har kanskje fått noen fingermerker. Støvet har trolig også sneket seg tilbake i kriker og kroker. Men fortvil ikke. Det er fort gjort å få det rent og pent.

Under deler Seniorrådgiver Robert Walmann i IFI (Informasjonskontoret for farge og interiør) sine 8 beste rengjøringstips som får julehuset til å skinne på 20 minutter!

1. Visuell kontroll

Gå en rask tur rundt i huset og ta en visuell kontroll. Rydd det som må ryddes. Sett bøker tilbake i bokhyllen, legg pleddet pent over armlenet på sofaen og sørg for at rommet oppleves ryddig ved første øyekast.

2. Enkel støvtørking

Tørk støv på de mest utsatte områdene som hyller, tv-benken, vinduskarmer og andre synlige flater. Bruk alltid en tørr mikrofiberklut.

3. Rent kjøkken

Kjøkkenet bør være rent og ryddig når gjestene kommer. Derfor må du tørke bort matrester og sette ting inn i skap og kjøleskap. Vask benkeplatene med en spraysåpe. Bruk stålglans på alle stålflater. Komfyrtoppen rengjøres med egen keramikk- og glassrens.

4. Liten runde på gulvet

Støv på gulvet er enkelt å bli kvitt med en tørrmopp. Den sørger for at gulvene ser nyvasket ut. Husk at vått rengjøres med vått. Tørt rengjøres med tørt.

5. Sjekk servanten på badet

Smuss på servanten og området rundt blir veldig synlig. Bruk en baderomsspray eller en vipes og fjern inntørket tannkrem og såperester.

6. Gjør det speilblankt

Speilet på badet trenger en rask vask. Det samme gjør andre blanke overflater. Rengjør du disse flatene, vil også resten av huset virke renere. Bruk en speilklut og et middel beregnet for speil- og glassflater.

7. Vask toalettet

Du må ikke nødvendigvis rengjøre hele toalettet, men ta en rask vask av toalettlokk og sete. Bruk også en WC-rens nede i skålen og gå over med toalettbørsten, så både ser og lukter det rent.

8. Gå ut med søpla

For all del – ikke glem å gå ut med søpla før gjestene kommer. Ingenting lukter verre enn matavfall som har ligget for lenge.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...