© Getty Images

Pinterest: Hvordan brukes det?

Leter du etter et sted hvor du kan finne ideer og inspirasjon til alt mellom himmel og jord?

27. mai 2021 av Ellinor Engelstad

Om det så er boliginnredning, planter eller hårfrisyrer, vil Pinterest aldri skuffe - det er rett og slett en stor inspirasjonskilde. Vi viser deg de viktigste tipsene og triksene du bør kunne for å lage din egen Pinterest-profil!

Sosiale medier som Instagram eller Facebook, ønsker at du skal bli værende på plattformen - her skiller Pinterest seg ut, da de nettopp ønsker og oppfordrer deg til å oppsøke andre nettsider som du finner inspirerende.

Når du først oppretter deg en profil får du mulighet til å velge hva som interesserer akkurat deg aller mest. Da er det viktig at du krysser av på det du nettopp vil se mer av, for det er dette som vil pryde hjem-skjermen din. Men hvordan fungerer det egentlig, og hva brukes det til?

Her kan du følge Tara på Pinterest. 

Slik bruker du Pinterest
© Getty Images

Hvordan bruker man Pinterest?

Bildene, videoene og produktene på pinterest blir referert til som «pins». På hjem-feeden din vil du bli presentert for flere pins, basert på interessene dine og tidligere aktiviteter på pinterest. Men her kommer hovedessensen med plattformen: når du kommer over pins du har interesse for eller kan tenke deg å se mer av, lagrer du dem i et «board».

Du kan lage flere slike boards, og legge forskjellige pins i ulike mapper ut i fra hvilket board de passer best til. Dette gjør det oversiktlig og lett å finne tilbake. Selv om du kan velge å gjøre boardsene dine hemmelig, kan jo mappene dine bli brukt som inspirasjon for andre.

Via profilen din kan du se hvilke brukere og boards du følger. Du finner også oversikt over de Pinsene og boardsene du selv har lagret og laget. Husk at alle kan se profilen din, men at det til enhver tid går an å gjøre boardsene privat.

Pinterest hvordan bruker jeg det?
© Getty Images

Leter du etter tips til hvordan du kan dekorere bursdagskaken til 50-års laget, men finner ingen bilder av dette i hjem-feeden? Da er søkefunksjonen genial – søk simpelthen på noen nøkkelord som for eksempel «birthday cake» eller «cake decoration» og du vil garantert bli presentert for noen kule ideer.

Så er det bare å lagre, prøve ut og kanskje til og med dele erfaringen på pinterest?

Nettopp dette oppfordrer pinterest deg til å gjøre, og gjerne legge igjen et bilde av hvordan resultatet ble og skrive om dine opplevelser. Om det er forsøket på å lage en spesifikk flette, en hjemmesnekret kommode eller en oppskrift - er det praktisk å kunne lese om andres erfaringer før du eventuelt prøver selv!

For å lese om andres forsøk på en Pin er det bare å bla nederst på selve Pinen, hvor du vil se bilder og kommentarer fra andre brukere. Hvis du ønsker å legge inn dine egne erfaringer scroller du deg ned på den utvalgte Pinen til du finner «bilder». Last opp ditt eget bilde og legg til en liten kommentar eller tips til nestemann. Trykk så «ferdig».

Pinterest DIY
© Getty Images

Pinterest-tips til den erfarne

Lag seksjoner i mappene

Noen ganger er det praktisk å kunne organisere en mappe med enda flere mapper! Har du en mappe med oppskrifter for eksempel, kan det være praktisk å fordele ulike pins i seksjoner som “frokost”, “kaker”, eller “snacks”. Lag seksjonene ved å gå inn i den utvalgte mappen og deretter velg “Organiser”. Marker så de bildene du ønsker å flytte, og trykk deretter på “Flytt”-ikonet som har en pil pekende mot høyre i seg. Da vil du få valget om å lage en ny seksjon i mappen, eller legge de til i en eksisterende.

Lag gruppemapper

Med gruppemappene kan flere brukere legge til pins i et spesifikt board! Hvor genialt hvis dere for eksempel er flere som arrangerer et overaskelsesparty – nå kan alle legge til inspirasjon og ideer til pynt, servering, leker og mat. Gå inn i mappen du ønsker at andre skal kunne legge til Pins i, og ved siden av profil-bildet ditt finner du et “+”-tegn, hvor det kun gjenstår å søke opp personen(e) og trykke “Inviter”.

Del pins

Med en plattform som pinterest, hvor man kommer over fascinerende, interessante og kule bilder hver dag er det ikke rart at man vil sende noen utvalgte ideer til nære og kjære. For å gjøre dette trykker du «dele» ikonet, plassert til venstre for Save-knappen.

Lag dine egne pins

Dersom du ønsker å legge ut din egen pin er det selvfølgelig fullt mulig. Last opp et bilde fra maskinen eller mobilen din, og skriv en tittel, liten beskrivelse og kanskje en link til nettside, hvis du for eksempel vil vise frem et produkt. Det er alltid mulig å endre i dette senere.

(kilde: help.pinterest.com)

Dette bruker vi pinterest til

Boliginspirasjon

Oppskrifter

Hårinspirasjon

DIY (Do it yourself)

Hjemmedekor

Antrekk

Treningstips

Strikkeoppskrifter

Sminkelooks

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...