Kvinne som har på seg skjørt om høsten
© Getty Images, Produsentene

Det anvendelige skjørtet: finn din favoritt

Skjørtet er manges favorittplagg, feminint, komfortabelt og lett å style opp eller ned. Du kan kle deg i lange skjørt, festskjørt, maxiskjørt eller blyantskjørt som du tilpasser etter sesongen. Vi hjelper deg å finne den perfekte modellen for deg!

24. september 2019 av Katarina Althin

For å bygge et godt utgangspunkt med skjørt, bør du sortere skjørtene dine i ulike bruksområder. Del inn i fire kategorier og fokuser på én. Ganske fort vil du slå fast at et skjørt kanskje passer som draktskjørt, men er mindre egnet til sommerfestens mønstrede partylook – eller omvendt. 

Kvinne har på seg skjørt om høsten
© Getty Images

Å satse på én kategori gjør deg tryggere. Du finner stilen din raskere og kan bygge opp antrekkene dine på en mer langsiktig måte. Utfordringen er å finne flere måter å matche skjørtene dine med topper, gensere, dressjakker og cardiganer på.

Kroppsmessig er A-linjeformede skjørt «enklest» til alle figurer. Modellen gir en naturlig markert midje som skaper en fin balanse mellom over- og underdelen.

Vet du ikke helt hvor du bør markere midjen din? Velg samme farge på overdelen som på skjørtet, så blir det lettere. Et trangt skjørt fremhever hoftene, mens et rett skjørt «retter» ut figuren. 

Alle passer til alt, men føles det ikke helt riktig, kan det være stoffet som ødelegger opplevelsen. Prøv da samme modell i et annet stoff.

Høstferie til Stockhholm? Reisetipsene får du her!

Tips til prøverommet! Prøv alle skjørt med samme type topp, da ser du enklest forskjellene på de forskjellige skjørtmodellene.  

De fire kategoriene

Formelle skjørt kan brukes året rundt og kan brukes til både hverdag og formelt.

Fra venstre: Blyantskjørt med høy midje og splitt bak fra ellos.no til 349 kr. Blyantskjørt fra Lindex.no til 249 kr. A-formet skjørt fra Nümph til 1600 kr. 

© Produsentene

1. Det formelle skjørtet

– kan brukes hele året

Skjørtets motstykke til «den lille sorte». I denne kategorien finner du det svarte dresskjørtet, det smale blyantskjørtet og det mørke A-linjeformede skjørtet. Samtlige kan du bruke på det viktige møtet, i begravelse og som del av et pent antrekk i en middag.

Tips! Disse skjørtene passer til det meste – pologenser, bluse, skjorte, dressjakke og cardigan. Listen er lang. 

Skjørt som kan brukes hele året

Fra venstre: Midiskjørt fra Needle & Thread, 1395 kr. Grønt midiskjørt med asymmetrisk kant og volang fra Zara, 349 kr. Plommefarget skjørt med knyting i siden fra Ilse Jacobsen, 1400 kr. 

© Produsentene

2. Det halvformelle skjørtet

 - kan brukes hele året

Tenk luksuriøse materialer. For å finne et skjørt som egner seg til bruk året rundt, bør du se etter en modell i et glatt materiale som f.eks. silke. Et rimeligere alternativ er å gå for polyester. Det du er på jakt etter er en skinnende og glatt overflate som bølger vakkert når du
beveger deg.

TiPs! Om sommeren matcher du skjørtet med en litt luksuriøs singlet og pene remsandaler. Om vinteren er det pent med et par elegante pumps, strømpebukser og en knytebluse til.  

sommerlige skjørt som passer til høsten

Fra venstre: Volangskjørt med vaffelstrikk, 549 kr, Saint Tropez. Jeansskjørt, 499 kr, Soyaconcept. Utsvinget skjørt med innfelte lommer og legg, 399 kr, Only. Blomstrende midiskjørt fra Kappahl, 399 kr. 

© Produsentene

3. Jobbskjørtet

– sommerlige skjørt som passer til høsten

Det hvite jeansskjørtet er et godt basisplagg som passer til mange ulike topper. Det er litt mer vel­kledd enn det tradisjonelle jeans­skjørtet. Og i høst kan du utvide garderoben med et trendy skinn- eller semsket skjørt – også pent å bruke på jobb. Er det fest rett etter jobb? Gå for et tyllskjørt!

Trend: 5 plagg du bør ha i skapet

TiPs! Har du mange ensfargede topper? Gå for et mønstret skjørt, så har du uendelige muligheter til å matche dem til skjørtet.

 sommerlige skjørt som passer til høst og vinter

Fra venstre: Plissert fløyelsskjørt, 349 kr, Lindex. Retroblomstrete skjørt i viskose, 1 299 kr, Bric-a-Brac. Flamingomønstret skjørt  i viskose, 700 kr, Nümph.  Skjørt med blomster og striper i skjønn forening, 459 kr, Klingel.no.

© Produsentene

4. Festskjørtet

– sommerlige skjørt som passer til høst og vinter

Slipp deg løs! Det beste med sommerens penskjørt er at du enkelt kan dresse dem opp og ned. Gå på fest med ulike lengder, mønstre og materialer

Lær å kle deg etter din kroppsform!

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...