Maria Skappel ros sløyfe-genser rosa sløyfe skappelstrik

STRIKK ÅRETS VIKTIGSTE GENSER: Ønsker du å strikke Rosa sløyfe-genseren, er du med og bidrar til livsviktig forskning på brystkreft. 

© Julianne Leikanger

Dette er årets viktigste strikkegenser

Dorthe Skappel har designet en oversized genser til inntekt for årets Rosa sløyfe-aksjon. – Det har vært en ære å få designe Rosa sløyfe-genseren, sier hun.

1. oktober 2021 av Cecilie Espensen

I 2020 stod Skappel-familien, Dorthe Skappel og døtrene Maria Holzweiler Skappel og Marthe Skappel, bak designet av årets Rosa sløyfe-pin. I år har Dorthe Skappel hatt gleden av å designe en Rosa sløyfe-genser i samarbeid med Kreftforeningen og Brystkreftforeningen, Resultatet er et design i kjent Skappel-stil, strikket i det nye garnet «Myk Norsk Lammeull» fra Skappel.

Trendy og komfortabel

Dorthe Skappel har løst oppgaven på klassisk «Skappel-vis» der trend og komfort forenes. Resultatet er en oversized genser du kan gjemme deg vekk i samtidig som du føler deg fin. Den puderrosa fargen er litt mer subtil enn tidligere Rosa sløyfe-gensere.  

Dorthe Skappel Skappelstrikk Rosa sløyfe kreftforeningen

ROSA SLØYFE-HÅNDARBEID: Dorthe Skappel har designet både en strikkegenser og den heklede hatten hun har på seg til inntekt for årets Rosa sløyfe-aksjon.

– Det har vært en ære å få designe Rosa sløyfe-genseren. Likevel har det også vært en vanskelig oppgave. Jeg ville så gjerne lage en genser som viste et tydelig budskap, og som samtidig ville falle i smak hos så mange som mulig, forteller Dorthe Skappel, som har designet plagget.

– Den klassiske rosa fargen er tonet ned til en mer pudret rosafarge, men til gjengjeld er sløyfen sterkt til stede i plaggets mønster som vises både foran, bak og på ermene, forklarer Dorthe. 

I tillegg til genseren, har Dorthe designet en hatt som står i stil til Rosa sløyfe-genseren, heklet i samme garn og farge. 

Til inntekt for Rosa sløyfe-aksjonen

Rosa sløyfe-aksjonen setter i år søkelyset på tidlig oppdagelse. Koronapandemien har gått kraftig utover brystkreftstatistikken. Tall fra Kreftregisteret viser at det var 300 færre brystkrefttilfeller i 2020 enn i 2019. En så stor nedgang har aldri før vært registrert for brystkreft fra ett år til et annet. Det er derfor viktigere enn noen gang at vi kvinner kjenner etter og oppsøker hjelp.

Skappel donerer 10 prosent av alle salgsinntekter fra årets Rosa sløyfe-genser til aksjonen.

– Jeg håper du som strikker årets Rosa sløyfe-genser bærer plagget med stolthet. Vel vitende om at du har bidratt med å støtte en av året viktigste aksjoner, avslutter Dorthe. 

Rosa sløyfe-genseren og garnet «Myk Norsk Lammeull» lanseres 11. oktober på www.skappeloslo.com og hos Skappel-forhandlere i hele landet. 

Har du restegarn? Klikk her for å se hvordan du kan hjelpe kreftrammede.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...