munnbind med innsnitt fremgangsmåte slik syr du munnbind symaskin stoff

FORT GJORT: Har du er erfaring med å sy, er det fort gjort å sy egne munnbind. Men fortvil ikke hvis du er nybegynner på symaskin, tar du det steg for steg, får du det fint til.

© Getty Images/Cecilie Espensen

Slik syr du munnbind

Alt du trenger for å lage dine egne munnbind er stoff, vlieselin, strikk og en symaskin – oppskriften får du her!

2. oktober 2020 av Cecilie Espensen

Er du glad i gjenbruk, vil spare penger eller ønsker deg munnbind som passer perfekt til garderoben din – da er løsningen å sy munnbind selv!

Vi har prøvd denne gratisoppskriften fra Stoffogstil.no som gir deg fremgangsmåten på både munnbind med legg og munnbind med innsnitt.

Fremgangsmåten er enkel å følge og er godt forklart. Du kan også følge fremgangsmåten på videoen som ligger på samme side. I oppskriften som du printer ut, får du to sjablonger, en sjablong til munnbind med innsnitt og en sjablong til munnbind med legg, som du klipper 2 deler stoff etter og 1 del innleggsstoff. Så er det bare å fyre opp symaskinen og sy dine helt personlige munnbind!

NB! Munnbindet er ikke medisinsk, og bør lages av flere lag tettvevd stoff som kan vaskes ved 60 grader og ha strikker som gjør at munnbindet ligger tett mot huden.

Stoff & Stil skriver:

«Munnbind kan ikke erstatte Folkehelseinstituttets eksisterende anbefalinger for beskyttelse mot smittespredning, men kan ­brukes som et supplement. Vi oppfordrer deg til å følge med på Folkehelseinstituttets hjemmeside, som løpende oppdaterer med anbefalinger i forhold til søm og bruk av munnbind.»

Under ser du de to ulike munnbindene sydd i Liberty-inspirerte stoffer som kan vaskes på 60 grader. 

munnbind med insnitt fremgangsmåte

MUNNBIND MED INNSNITT: Sitter godt over munn og nese – lengden på strikken bestemmer du selv. PS! Innsnittene blir penest hvis du koster på deg å presse dem før du syr sammen delene.

© Cecilie Espensen
munnbind med legg fremgansmåte

MUNNBIND MED LEGG: Krever litt fingerferdighet for å lage legg, men til gjengeld får du et munnbind med litt «stretch» som sitter godt over munn og nese.

© Cecilie Espensen

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...