Kristin Samuelsen design hytte Uvdal

Med et lavt budsjett, gjenbruk og mye egeninnsats har designer Kristin Samuelsen og samboeren Per forvandlet en nedslitt utleiehytte til deres personlige hyttedrøm. 

© Per Erik Jæger

Kristin realiserte hyttedrømmen på budsjett

Bli med inn og se hva hun hun fått til med 190 000 kr!

5. oktober 2021 av Kathrine Sørgård

Her på Høk er det som å være på taket av Norge, sier designeren Kristin Samuelsen og åpner opp glassdøren mot verandaen. Vi er på 1000 meters høyde, på solsiden av Dagalifjell med utsikt over Uvdal mot Hardangervidda.

– Her slipper vi unna partyfaktoren og kan å stå alpint uten å stå i kø, forteller hun.

Tømmerhytta ligger en i rekke med fire andre hytter. 75 kvadratmeter fordelt på to plan ser ganske så annerledes ut nå enn første gang Kristin og Per kom hit. Da var det mye gulnet treverk. Hytta var bare brukt til utleie tidligere og bar preg av mye slitasje, så det var mye å tak i. 

Nytt liv med maling

– Jeg så potensialet, og det var heldigvis også partier med flott, laftet tømmer. Selv om alt av overflater er beholdt, har vi endret karakter med å lage spennende effekter med svamper og malerkoster. Vi har valgt lune, naturlige og dype jordfarger. Samt beiset alt av vindu- og dørkarmer og malt dører for å skape en helhet, sier Kristin.

Kristin Samuelsen design hytte Uvdal

Spisebordet er saget til i hjørnet slik at det også kan fungere som en ekstra kjøkkenbenk. Kjøkkenfrontene fra Ikea er beiset med en svamp. 

© Per Erik Jæger

Sparte penger ved å gjenbruke

– Vi har hatt som mål å gjenbruke så mye som mulig av møbler og materialer. Å utfordre kreativiteten har gitt oss fine erfaringer, forteller Kristin, som brenner for gjenbruk. Hele forvandlingen har en prislapp på rundt 190.000 kroner. Nettopp den gode gjenbruken har sørget for at de klarte å strupe budsjettet.

Kristin Samuelsen design hytte Uvdal

Fordi stuen er i et hjørne med to store vinduer, fungerer det fint med den mørke fargen på veggene og i taket. Siden rommet gjennomstrømmes med dagslys, oppleves likevel stuen som lys. Alt av møbler er gjenbruk.

© Per Erik Jæger
Kristin Samuelsen design hytte Uvdal

Selv fra godstolen er man tett på det storslåtte landskapet. Verandaen er som en forlengelse av stuen.

© Per Erik Jæger

– Noen av møblene som vi arvet etter foreldre og besteforeldre, bar vi for flere år siden opp til loftet vårt hjemme, i femte etasje uten heis. Heldigvis har noen av møblene nå kommet til sin rett her på hytta.

– Det er moro å dele skapergleden med kjæresten sin. Per er en hendig mann som utfører det meste. Jeg har ideene, dermed utfyller vi hverandre, sier Kristin.

Geniale baderomsløsninger

En løsning de fant frem til sammen, var å delvis kle det mindre pene dusjkabinettet med trespiler. Et fint alternativ til å investere mye penger i et mer lekkert kabinett.

– Det er så moro at det fine, gamle bordet etter min bestefar får nytt liv på badet. Det er delt i to, til både bord og hylle.

Kristin Samuelsen design hytte Uvdal

Baderomsinnredningen og spileveggen som dekker til dusjkabinettet har Per snekret selv. Servantskapet er laget av et gammelt skrog. 

© Per Erik Jæger
Kristin Samuelsen design hytte Uvdal

Bestefars gamle bord er delt i to. Nå gjør det nytte for seg på badet. Den ene delen er brukt som hylle.

© Per Erik Jæger

Åpnet opp loftet

Loftsrom med skråtak kan bli mørke og lukkede. Det gjorde Per og Kristin noe med.

– Vi har prioritert å slippe lyset og naturen inn, ved å investere i et stort vindu til gavlveggen og en glassvegg mellom loftstuen og det største soverommet.

Effekten opplever vi umiddelbart når vi går opp trappen. Trappegangen var mørk og trang. Vinduet vi satte inn i gavlen vender mot sørøst. Opplevelsen ble virkelig en helt annen!

Da vegger ble revet oppe, kom reisverket frem. Det er pusset ned og får lov til å være litt røft. 

– I loftstuen er det en skjønn forening av arvede kelimtepper blandet med norske saueskinn fra nettopp Uvdal. Marokkanske innslag preger også rommene.

– Jeg er oppvokst med mat og interiør inspirert av Marokko, forklarer hun.

Kristin Samuelsen design hytte Uvdal

Mellom soverommene og badet oppe er mellomrommet utnyttet som stue. En divan er plasser foran et innebygget skap som ikke brukes så ofte. Tak og vegger er beiset med Værbitt tre. 

© Per Erik Jæger

Fra køyeseng til dobbelseng

Materialer fra gamle køyesenger er brukt til å bygge lave dobbeltsenger på hvert av gjesterommene. Her kan gjestene sove godt foran store vinduer som er tilpasset mønet.

– Utsikten, lyset og roen vi får her oppe er fantastisk. Det er så fint å våkne til synet av høyfjellet og være tett på en stadig skiftende lyssetting, avslutter Kristin.

Kristin Samuelsen design hytte Uvdal

Kristin og Per valgte å investere i et stort vindu i gavlveggen for å slippe lyset og naturen inn. – Det er så fint å våkne til synet av høyfjellet, forteller hun.

© Per Erik Jæger

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...