Kvinne legger tarotkort
Vil du lære å legge tarotkort?


© Getty Images

Her er alt du trenger å vite om tarotkort

Tarotkort er langt mer enn du tror. Her har vi samlet alt du trenger å vite om kortene – og vi guider deg til hvordan du kan lære å legge dine egne tarotkort.

8. februar 2023 av Michelle Andersen

Tarotkort er ofte forbundet med mystikk og magi – men de fantasifulle og fargerike kortene er faktisk mye mer enn det. Les videre for å lære mer om hva kortene betyr og hvordan du kan lære å legge tarotkort – for alle kan faktisk mestre den spirituelle kunsten.

Hva er tarotkort?

I følge HowStuffWorks startet tarotkort faktisk som tradisjonelle spillekort. Det er noe usikkert hvor i verden kortene stammer fra – noen mener de har sin opprinnelse i Egypt, og andre mener de har sitt opphav i Europa.

I dag brukes tarotkort til å veilede den som får utdelt kortene. Alle de fantasifulle illustrasjonene som pryder kortene har ulike betydninger som kan brukes til å fortelle noe om personens liv.

Et sett med tarotkort består alltid av 78 kort, men det finnes mange forskjellige versjoner, og derfor ser illustrasjonene ofte veldig forskjellige ut fra sett til sett – men de betyr alltid det samme.

Tarotkort er delt i to kategorier 

Tarotkort er generelt delt inn i to kategorier, som kalles 'The Major Arcana' og 'The Minor Arcana'. Hver kategori representerer noe spesifikt i forhold til ulike livsstadier.

'Major Arcana' består av 22 kort som representerer de større og mer langsiktige begivenheter i livet. Det kan for eksempel være et bryllup, en ny jobb eller flytting. Her finner du blant annet kortene som heter 'The Wheel of Fate', 'The Fool' og 'Death'.

'The Little Arkana' består av 56 kort, som er koblet sammen i fire sett. Kortene representerer de mindre og mer hverdagslige hendelsene i livet som ikke nødvendigvis varer så lenge. Det kan for eksempel være en konflikt med kollegaen din eller en eksamen på universitetet. Det er 14 kort i hvert sett, som kalles 'trollformler', 'sverd', 'beger' og 'mynter'. Kortene er nummerert fra én til ti.

forskjellige tarotkort
Tarotkort er delt inn i to kategorier som representerer ulike områder av livet.© Getty Images

Hva kan tarotkort brukes til? 

Mange tror at tarotkort kan forutsi fremtiden, men dette stemmer ikke helt. I stedet kan de brukes til å fortelle noe om personen som får lagt tarotkortene.

Det er også viktig å påpeke at kortene ikke kan brukes til å ta avgjørelser for deg – så du bør ikke basere avgjørelsene dine utelukkende på hva kortene sier. I stedet kan tarotkortene hjelpe deg med å guide deg til hvordan du kan ta den beste beslutningen. Tarotkortene viser deg hvor du er på vei i livet ditt og deretter er det opp til deg å bestemme om du vil fortsette på den veien eller velge en annen vei.

Les også: Her er alt du trenger å vite om ditt kinesiske stjernetegn

Slik legger du tarotkort

I utgangspunktet kan hvem som helst lære å legge tarotkort, men det er ikke noe du mestrer over natten. Det krever mye øvelse, og det er en fordel om du setter deg godt inn i den åndelige verden før du starter. Nedenfor er en guide til hvordan du legger tarotkort:

  • Kortene skal blandes: Det første som må skje er at tarotkortene må stokkes. Det er den som skal ha lagt kortene, som skal blande dem – på den måten overføres personens energi til kortene. Det er viktig at personen tenker over hva hun eller han ønsker å bli veiledet i mens det stokkes. Når kortene er blandet, skal de deles i to hauger.
  • Kortene skal legges: Det er mange forskjellige måter å legge tarotkort på. Men uansett hvordan du velger å plassere kortene, har det en betydning - ingenting er tilfeldig når du legger tarotkort. Du kan også enkelt finne på din egen måte å legge kortene på – men det krever at du har god forståelse for det.
  • Det Keltiske Kors: En av de vanligste måtene å legge ut tarotkortene på kalles det "keltiske korset". Denne måten er spesielt god hvis du ønsker veiledning i din fremtidige utvikling i livet. Du kan lese mer om 'The Celtic Cross' her.
  • Viften: En annen måte å legge tarotkortene på er å legge alle kortene ut i en vifte. Lukk deretter øynene og trekk et kort med venstre hånd. Du må så tolke kortet du trekker.

Kvinne legger tarotkort
Det finnes mange forskjellige måter å legge ut tarotkort på.© Getty Images

To måter å lese tarotkort på

Når du har lært hvordan du legger kortene, er neste trinn å lære å lese dem. Det er generelt to forskjellige måter å lese tarotkort på:

  • Spørsmålslesing: Denne typen lesing innebærer at personen som får lagt ut tarotkort, stiller et spesifikt spørsmål som hun vil ha svar på. Ja eller nei-spørsmål kan ikke stilles – det må være et åpent spørsmål som kan tolkes. Spørsmålet må heller ikke være for detaljert, for da er det vanskelig å få svar. Et eksempel på et spørsmål kan være: 'Hva kan jeg gjøre for å få et bedre forhold til søsteren min?'
  • Åpen lesing: Denne typen lesing handler om de større perspektivene i livet i stedet for en bestemt situasjon. Den åpne lesingen er derfor spesielt god å bruke i perioder i livet når noe stort skjer. Her trenger ikke den som får lagt tarotkort ha svar på et bestemt spørsmål. I stedet må hun veiledes i hvordan hun skal forholde seg til situasjonen.

Hva koster det å få lest tarotkort? 

Frister det å få tarotkortene dine lest? Heldigvis finnes det mange forskjellige alternativer for å få det gjort. Du kan få lest tarotkort på telefon, online eller personlig med en tarotleser.

Prisen på en tarotlesing varierer veldig avhengig av hvordan du velger å gjøre det. 

  • Personlig tarotlesing: Ønsker du en personlig tarotlesning, må du regne med å betale mellom 750 og 1500 kroner for én time.
  • Tarotlesing over telefonen: Hvis du velger å få lese tarotkortene dine over telefonen, bør du regne med å betale rundt 600 til 750 DKK.
  • Tarotlesing på internett: Hvis du vil ha tarotkortene dine lest på nett, finner du både noen sider som gjør det gratis, og noen som tar rundt 150 til 450 kroner for det. Det er dog viktig å være klar over at kvaliteten varierer fra sted til sted – og det er derfor langt fra alle internettsider som er like gode.

Kvinne leser tarotkort
Du kan lese tarotkortene dine på flere forskjellige måter.© Getty Images

Du kan få et sertifikat

Ønsker du å bli skikkelig god til å legge ut og lese tarotkort, kan du dra nytte av å lese bøker eller guider på nett – det er nemlig mange forskjellige steder du kan få hjelp. Hvis du ender opp med å bli tarotkort-ekspert er, det til og med mulig å få et sertifikat som bevis på kunnskapen din. 

Da det er bare å sette i gang med øvingen – venninnene dine vil definitivt synes det er ganske imponerende om du kan veilede dem i livets store og små spørsmål.

Kilder: HowStuffWorks, Horoskoper.net

Les også: 10 vertinnegaver som aldri går av moten

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...