Fra jetsetliv til juice

Sandra Drgala levde et jetsetliv i Europa, men kjente på tomheten. Som gründer med sunne juicer har hun gjenvunnet balansen.

© tara.no

Egentlig hadde hun det fint. Det skjedde noe ustanselig. Hun jobbet med markedsføring og livsstil-eventer. Sandra hadde god lønn, hun reiste mye og kunne gjøre alt hva hun ville. Det var mye fart og moro. Hun var med på å bygge opp smykkemerket Celine Engelstad i Norge og fikk ny jobb hos Mestergull. Men hun kjente at hun begynte å gå på tomgang. Hva ville hun egentlig med livet sitt?

  • Jeg tror det har å gjøre med at jeg fikk barn. Og at jeg flyttet til Norge. Jeg har alltid drømt om å starte noe for meg selv. Den drømmen delte jeg med Wiebke, forteller Sandra Drgala.
© tara.no

Hun er opprinnelig tysk. Men Sandra har levd som en nomade i Europa i mange år. Det var under et stort bilarrangement som hun hadde ansvar for i Spania, at hun møtte Wiebke Katsoundas, som også er født i Tyskland. De kommer ikke fra samme by og kjente ikke hverandre fra før. Men de ble venninner omgående.
Begge brukte hele verden som arbeidsplass, og de holdt kontakten. Tilfeldighetene ville at Wiebke giftet seg, flyttet til Dubai og fikk en sønn som nå er to og et halvt år gammel. Sandra flyttet til Norge med samboeren og har nå en datter på seks år. De to venninnene snakket mye på Skype. De delte ønsket om å drive for seg selv. Og de drømte om å gjøre noe mer. Men de ville gjøre det på den riktige måten både for seg selv og for miljøet rundt seg.

  • Jeg var sliten og dro til Los Angeles for å slappe av. Da tok en venninne tak i meg og sa at jeg trengte ekstra krefter. Hun visste hvordan jeg skulle få det. I LA var nemlig juicing det store, forteller Drgala.
    Først var hun skeptisk. Men i løpet av noen dager forandret alt seg. For henne ble det som en ny start.
  • Jeg fikk ny energi igjen og jeg følte meg så bra, forteller Sandra.
© tara.no

Vel hjemme igjen begynte hun å lage mange former for juice og smoothies som hun tok med seg i store begre på jobben. Kollegene var nysgjerrige og lurte til stadighet på hva hun hadde med seg. Sandra eksperimenterte og prøvde seg frem. Kanskje var dette noe hun kunne leve av?
Ideen tok sakte form. Det var mye som skulle på plass. De to venninnene bestemte seg for at de ville starte sammen. På den måten kunne de bruke begges kunnskap til det beste. De kjente til alle de usynlige detaljene som må på plass for at alt skal gå smertefritt. Wiebke hadde bygget opp en hel markedsavdeling med 26 ansatte i Dubai. De hadde all den entreprenørerfaring de trengte. Det store skrittet var likevel å si opp jobben.

  • En dag sa bare Wiebke til meg: ”Nå gjør vi det!” forteller Sandra.
    Nå er Sandra lykkelig for at arbeidskolleger, venner og at hele familien hennes heiet henne frem. Det har vært til uvurderlig hjelp og dessuten har hun lært at mange hun kjenner sitter på veldig mye god kunnskap. Og hvis du tør å spørre om hjelp får du mye tilbake.

Begge kvinnene har markedsføringsbakgrunn, men de manglet juicing-ekspertisen. Løsningen ble å reise til detox-kjøkken i London og i LA. De fulgte produksjonen og fikk ideer og oppskrifter de kunne ta med seg for å tilpasse både her i Norge og i Dubai.
De to har et ønske om å lage produkter som også gir noe tilbake til naturen. De ønsker økologiske råvarer. Det er ikke alltid like lett i Norge, men Sandra velger økonologisk når det er mulig. Akkurat det er enklere for Wiebke i Dubai. Hun har en egen, lokal leverandør og hun gir tilbake til samfunnet ved at avfallet etter juicepressingen returneres til bonden og blir til ny og svært verdifull jord.

  • På sikt skal jeg gjøre det samme, men foreløpig leverer jeg til resirkulering, forteller Sandra.

Begge har anskaffet en spesiell juicepresse som presser juicen i en prosess med så høyt trykk at det bare er tørre blokker igjen av skall og avfall. All saft presses ut slik at det beholdes mest mulig vitaminer og mineraler - men juicen er uten fiber. Det er best for fordøyelsen ved rensing av kroppen.
Sandra er fullt klar over at hennes valg ikke kommer til å føre til at hun jobber færre timer med det første. Men hun har leid et hyggelig lokale og hun jobber med noe hun brenner for. Til å begynne gjør hun det meste selv - skaffer råvarer, presser juice og kjører ut leveransene.
De tester også ut sitt eget konsept med en ny livsstil. Mens Wiebke velger en juicekur av en ukes varighet en gang i kvartalet, foretrekker Sandra tre dagers detox av og til. Men Sandra velger å ha en fast juice-dag i uken og hun drikker grønn juice som frokost hver dag.

  • Det er lurt å forberede kroppen på å bli renset ved å trappe ned på kaffe, og te og kutte ut rødt kjøtt før man starter på en detox. Da vil kroppen din takle dette fint. Husk at jeg har presset 1,5 kilo grønnsaker og frukt i hver flaske. Vi har satt sammen en nøye sammensatt kur. Dette er et alternativ til mennesker som rett og slett lever for godt. Det gjør kroppen din sur. Jeg vil heller gi kroppen hvile. Resultatet kan bli økt energi, bedre immunforsvar, sunnere hud og hår og sterkere negler, sier Sandra.
    Hun gleder seg over å hjelpe travle mennesker med å få i seg mer enn fem om dagen av ferske grønnsaker og saftige frukter. Det blir raskt opp mot 15 om dagen om du velger en grønnsaks- og fruktjuice.
    En bieffekt er at Sandra har gått ned seks kilo. Det skyldes nok også at hun nå jobber langt mer fysisk enn før. Det blir mange løft i løpet av en dag.
  • Jeg var i ubalanse. Nå har jeg funnet min balanse, og jeg sover godt også, sier Sandra Drgala.