5 sms du ikke sender

Se hvilke 5 ting du aldri skal skrive i en tekstmelding.

29. januar 2011 av Marit Lien

Beskyldninger og bebreidelser

Beskyldninger og bebreidelser

 

Det kan være deilig å få sagt til noen at det er et annet menneske du virkelig ikke kan fordra, men ikke send dette i en tekstmelding - og i hvert fall ikke til noen som kjenner den du misliker. Spar slike utblåsninger til du står ansikt til ansikt med noen du kan si det til slik at det du mener ikke blir dokumentert.

Dårlige nyheter

© Getty

Dårlige nyheter

Det er fint å ty til en tekstmelding når du bare skal gi en kort beskjed, men ikke alle budskap bør overleveres pr. sms.

Er det én ting du skal styre unna på sms, så er det å overbringe beskjeder om dødsfall eller ulykker - selv om ingen andre enn deg selv er involvert.

Kanskje kan du skrive "jeg har fått sparken" til enkelte personer, men heller ikke alle bør høre dette pr. sms. Folk reagerer forskjellig, og du vet ikke hvor mottakeren er når hun eller han får beskjeden, og du vet heller ikke hvilken sinnstilstand de er i. Og dårlige nyheter genererer gjerne mange spørsmål.
Så har du dårlige nyheter å overbringe, så gjør dette i en (telefon)samtale.

Ordentlige unnskyldninger

© Getty

Ordentlige unnskyldninger

Sterke følelser er vanskelige å kommunisere pr. sms. Du kan godt sende en tekstmelding hvis du skal beklage at du er forsinket, men ordentlige unnskyldninger som involverer forklaringer og ydmykhet bør du ta ansikt til ansikt.
Den du skal unnskylde deg overfor fortjener at du gjør det skikkelig, og at du prøver å gjøre det godt igjen.

Personlig informasjon

© Getty

Personlig informasjon

Millioner av mennesker blir hvert år utsatt for identitetstyveri, så du skal ikke under noen omstendighet sende personlig informasjon som personnummer og passord i en  tekstmelding. Får du en tekstmelding som ser ut til å komme fra banken din eller lignende, og de ber deg bekrefte personlig informasjon, må du ringe avsenderen av sms-en.

Avskjeder

© Getty

Avskjeder

Det er aldri hyggelig eller enkelt å gjøre det slutt med noen eller på andre måter ta farvel, men ikke gjør det i en tekstmelding. Ha respekt nok for den andre personen til å ta denne samtalen under fire øyne.

 


 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...