© Getty

5 råd når barna flytter ut

Slik takler dere ensomheten når barna har flyttet hjemmefra.

22. oktober 2010 av Marit Lien

Det er ikke alltid enkelt å takle ensomheten som oppstår når småfuglene forlater redet:
Huset blir tomt, og de voksne kan føle seg ensomme - selv om de er to. For når barna flytter ut begynner et nytt forhold for mor og far: Mange ektefeller har levd ganske parallelle liv - det eneste de har delt er foreldrerollen, og nå må de finne hverandre igjen.

 

Empty nest

Følelsene som dukker opp når barna flytter hjemmefra kalles Empty nest-syndromet. Når barna flytter etterlater de seg et tomrom som pappa ofte fyller med jobb, men som det for mamma er vanskeligere å fylle. Foreldrenes viktigste oppgave er å skape bånd til barna sine, men det er like viktig å kutte disse båndene når barna blir voksne.

 

Slik takler du Empty nest

  • Finn ut hva du/dere vil med resten av livet. Gi rom for egne drømmer og den andres drømmer.
  • Felles interesser gir en felles plattform. Heng dere på hverandres hobbyer, eller finn på noe dere gjerne vil gjøre eller lære dere i sammen.
  • Snakk sammen minst 10 minutter hver dag. Fortell hverandre hva dere har gjort i dag, hva dere har opplevd, tenkt og følt. På denne måten blir dere kjent med hverandre igjen.
  • Si hei og ha det. Se hverandre i øynene og gi hverandre en klem når den ene skal ut døra. Kroppskontakt er viktig for å bevare følelsen av at dere hører sammen.
  • Ring hverandre på jobben for å slå av en liten prat i løpet av dagen. Eller send en liten, hyggelig sms.

 

 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...