© Getty Images

10 podkaster du MÅ høre

Koble av på solsenga eller gå en tur med morsom underholdning på øret!

18. mars 2016 av Martine Haug Nysether og Marthe Reienes

Podcast er den nye radioen som lar deg høre de beste programmene når du selv vil.

Enten du tilbringer ferien på ei solseng i varmere strøk, er på hytta eller er hjemme, er det deilig å koble av med god underholdning på øret.

Du har kanskje allerede hørt deg gjennom den enormt populære podcasten Serial? Her er ti andre som er verdt et lytt!

1. Tusvik & Tønne

Sigrid og Tønnes sin podcast er rødmende fritttalende, men samtidig veldig morsom. En talestrøm av dimensjoner, men ofte verdt å høre på.

2. Bra damer

Programleder Guri Solberg intervjuer kjente, kule norske damer. Du føler du er med på venninnepraten – som tar for seg alt fra jobbsnakk, hverdagsliv og relasjoner til vanskelige tema som angst og spiseforstyrrelser. 

3. Ingefær podcast

Enten du har problemer med magen, er opptatt av naturlig mat eller rett og slett bare interessert i helse – bør du lytte til denne podcasten. Tobarnsmor, blogger og helseentusiast Sara Lossius snakker med personer som brenner for sitt felt innen trening og kosthold.

4. Janne & Jostein show

Janne Stigen Drangsholt og Jostein Gjertsen analyserer forskjellige popkulturelle tema. Det er intelligent, morsomt, fengende og lærerikt. 

5. The Moth

Liker du historier fra virkeligheten – er dette podcasten for deg. I «The Moth», som har slagordet «true stories told live», forteller vanlige mennesker sine historier live foran publikum. Her kan du forvente deg latter, gråt og engasjerende historier.

6. Fag og feminin

Janne Formoe (40) og Helén Vikstvedt (51) prater om alt og ingenting, eller som de selv sier «tull, tøys og supernytt for voksne». I tillegg til å snakke om ting de har opplevd og saker som opptar dem, har de som regel alltid en gjest på besøk – som skal lære de noe nytt. Og de er ikke flaue for å si fra hvis de ikke skjønner noe!

Lest dette? 20 grunner til at kvinner over 40 er best!

7. Women of the Hour

Hun er skuespiller, forfatter, produsent og regissør – og nå har Lena Dunham fått sin egen podcast som absolutt er verdt å lytte på. 29-åringen snakker med voksne damer om kjærlighet, sex, jobb, kropp, vennskap og mye mer.

8. Fredagspodden

De svenske søstrene Hannah Widell (41) og Amanda Schulman (35) har tatt Söta bror med storm og er en av Svergies største podcaster med nesten 300 000 lyttere i uken. Søstrene byr på seg selv, de har delt alt fra hverdagsysler til fødsler og giftemål med sine lyttere. Kan beskrives med tre ord; følelser, relasjoner og humor.

9. Pocket med Camilla Norli

Denne podkasten er midt i blinken for deg som elsker bøker. VGs bokjournalist guider deg gjennom bokjungelen og snakker med forfattere og anmeldere om bøker på markedet og boknyhetene som kommer. Her får du de beste boktipsene og du blir også bedre kjent med forfatteren bak boken.

10. Vinmonopolet 

Er du usikker på hvilken vin du skal velge til maten eller er du nysgjerrig på å lære mer om vin? Vinmonopolets eksperter snakker om mat og drikke, lærer deg smarte tips og triks – og svarer på alt du lurer på om vin, øl, brennevin og alkoholfritt. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...