Kari Slaatsveen
Yrke: Forfatter, skribent og journalist. Skrev tekstsamlingen «Kvinnen som ble saget i to» i 2018 (Gloria Forlag).
Podkaster: 2018/19 både for Morgenbladet, Fabel og Aftenposten.
Forestillinger: «Julesanatoriet» sammen med Ingrid Bjørnov. Har ledet musikkserier for Nasjonalbiblioteket. Er programleder for «Lørdagsliv» på NRK P1.
Aktuell med: «Men sola kommer ihvertfall tilbake» sammen med Christian Eggen for Iliosfestivalen i Harstad og Nordlysfestivalen i Tromsø nå i januar. Og podkasten «Slik ble jeg meg – veien til sangene» for Tara.
Her finner du podkastserien
Podkastserien finner du i iTunes, på Spotify og der du ellers plukker opp podkastene dine. Serien legges også ut på SoundCloud.
Du har møtt åtte tydelige – og veldig forskjellige kvinner i denne nye podkast-serien du har laget sammen med Tara. Hva er det som gjør disse møtene spesielle?
– Det ligger nesten allerede i spørsmålet, nettopp det at alle disse artistene er tydelige og veldig ulike. De er alle bevisst på hvilke valg de har tatt for å bli de artistene de er i dag, og de har klare tanker om sin egen identitet som sangere, låtskrivere og musikere. De er også alle sammen så åpne om de prosessene de har vært gjennom for å finne frem til sin egenart, i musikken og på scenen.
Hvorfor lykkes dette utvalget av artister?
– Alle åtte er godt etablerte artister og har preget norsk musikkliv på ulike måter i en årrekke. Fay Wildhagen har rett nok bare gitt ut to album, men har likevel rukket å etablere seg som en usedvanlig god gitarist og formidler, hun er dønn solid.
Alle har våget å eksperimentere med form, med ord og innhold innenfor hvert sitt felt, og jeg opplever at alle har våget å strekke kunstnerskapene sine på hver sin måte.
Hvordan har du møtt dem?
-Fay Wildhagen og jeg møttes på en parkeringsplass og travet til skogs. Masse sopp og sinnssykt mye mygg.
Susanna Wallumrød møtte jeg i øvingsrommet ved Alexander Kiellands plass i Oslo, ingen vinduer, bare konsentrasjon. Og et piano.
Karin Krog hentet meg på togstasjonen og kjørte meg hjem til huset sitt. I garasjen står en Honda Jazz.
Ingrid Bjørnov og jeg møttes i lokalene til Steinway & Sons i Oslo sentrum. Luftkondisjoneringen brummer i opptaket, men Ingrid ler så mye at det ikke gjør noe.
Kari Bremnes serverte te i skrive- og komponeringsrommet sitt, inne i en bakgård i Oslos katolske kvarter.
Lytt med til første episode i Taras nye podkast: Kari Slaatsveen møter Kari Bremnes

Podkastserien finner du i iTunes, på Spotify og der du ellers plukker opp podkastene dine. Serien legges også ut på SoundCloud og heter «Slik ble jeg meg – veien til sangene». Første kvinne ut er Kari Bremnes.
Frida Ånnevik lyste opp mitt lille loftskontor i en trang gate i Oslo og tida fløy.
Så møtte jeg Mari Boine i et litt bråkete bibliotek på Grand hotell i Oslo, hun var på vei til turné i USA og Canada. Vi drakk te og snakket for eksempel om hvordan elvebåtene danset da foreldrene satte garn.
Tuva Syvertsen har komponert musikken og lydbildet til Riksteaterets oppsetning av «Sult» denne våren, så henne møtte jeg i teateret, i et studio fullt av rytmeinstrumenter og elektronikk samt en hardingfele, så klart.
Hva syns du er viktig å få intervjuobjektene dine til å formidle underveis?
– Jeg ønsket at de skulle si noe om hvordan de har blitt de artistene de er i dag, hva som formet dem og hvordan de opplever å være formidlere av musikk.
Hva betyr musikk for deg selv?
– Musikk er i nesten alle ting. Jeg er en nynnende, plystrende, dansende person som stadig husker brokker og bruddstykker av melodier eller sanger jeg ikke visste fantes i hodet lenger. Jeg kan plages av melodier som dukker opp når jeg sykler eller løper, bare fordi de har en bestemt rytme, ikke fordi jeg nødvendigvis liker dem.
Jeg vokste opp i en musikkglad familie, har formidlet musikk i mange år på radio og lever i dag med musiker og låtskriver Martin Hagfors. Musikken er i rommene, i tankene, i kroppen, i ordene.