Det lille hus på prærien (1974)
© Ed Friendly Productions

Husker du disse 5 tv-seriene fra barndommen?

Du sier kanskje at du ikke så mye på fjernsynet da du var ung. Men hva med “Huset på prærien” og alle de andre seriene fra 70 -og 80-tallet?

21. oktober 2019 av Louise Thorsted

Du har garantert fortalt barna dine historiene om gamledager da man så på TV i svart-hvitt og det var kun få programmer å velge mellom. Men hey! Du husker garantert disse tv-seriene, selvom det var lenge før Netflix og HBO ble våre seriepushere. 

Huset på prærien (1974)

Forklekjoler og ingen tvil om hvem som var de gode (Laura og hele familien Ingalls) og onde (Nellie!). Og en evig svakhet for popcorn til familiekosen og mannemenn med brune krøller. Vi har fortsatt intromelodien på hjernen!

Det lille hus på prærien
© Ed Friendly Productions

Fem i familien (1982)

Høyt hår, skulderputer og barnas opprør mot hippieforeldrene var en favoritt. Det var før vi forstod på alvor hvor konservativ og streberaktig Michael J. Fox's figur Alex P. Keaton var. Og før han hoppet opp på et flyvende skateboard i Tilbake til fremtiden.

Fem i familien (1982)
© The Black-Marlens Company

Fame (1982)

Leroy, Julie, Bruno, Coco, Holly og Danny var alle de klassekameratene vi drømte om å ha – på Fame-skolen hvor alle hadde talent for et eller annet og betalte kontant med blod, svette og tårer. Det var også der vi fant moteinspirasjon til Fame-dansen: Benvarmere, shorts utenpå leggingsene og grå sweatshirts. Fame – I'm gonna live forever! 

Fame (1982)
© MGM Television

The Cosby show (1984)

Sett fra ett 40+ perspektiv kan vi godt undre oss over hvordan det alltid var noen hjemme i familien Huxtable – og at de alltid hadde så mye overskudd og energi. To karrierer og fem barn! Med Denise som den kule storesøsteren vi enten ville ha eller være. Bill Cosby er siden blitt anklaget for over 50 seksuelle overgrep og derfor anklager vi han også for å ha ødelagt et av våres gode barndomsminner. 

The Cosby show fra 1984
© Carsey-Werner Productions

Mine beste år (1988)

Det var egentlig ganske morsomt at vi allerede som tenåringer på 80-tallet kunne være så nostalgiske til 60-tallet som vi slett ikke levde i. Til gjengjeld var musikken fantastisk (Joe Cockers "With a little help from my friends") som foreldrene våre digget! Og ikke minst ble vi oppslukt i de forelskelsene Kevin Arnold og hans gode venner opplevde. 

Mine beste år (1988)
© ABC

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...