The Crown sæson 5
Skal du se den nye sesongen? © Netflix

Snart får vi endelig et gjensyn med det britiske kongehuset – se traileren her

For første gang får vi se prins William og prins Harry i den populære serien!

31. oktober 2022 av Henny Müller Dahl

Det har nå gått to år siden vi fikk vite hvem som blir en del av den femte sesongen av The Crown, som handler om den britiske kongefamilien. De første fire sesongene har bestått av to dyktige skuespiller-lag, som ble skiftet ut i takt med at karakterene ble eldre. 

Og nå hvor den femte sesongen er rett rundt hjørnet, blir det altså med enda en ny Dronning Elizabeth. Denne gangen er det Imelda Staunton, som vi blant annet kjenner fra rollen som Dolores Umbridge i Harry Potter, som spiller rollen som Dronning Elizabeth.

Netflix har nylig offentliggjort traileren for den nye sesongen, som vil kunne ses fra den 9. november. Se den i bunnen av artikkelen. 

The crown sæson 5
For første gang skal vi se Prins William og prins Harry i serien. © Netflix

Et britisk kongehus på 90-tallet 

I den kommende sesongen står kongefamilien foran en stor utfordring når offentligheten åpenlyst stiller spørsmålstegn ved deres rolle i 90-tallets Storbrittania. I den store verden er Sovjetunionen brutt sammen, og hjemme hos dronningen hoper problemene seg opp. 

Prins Charles presser sin mor til en tillatelse til å bli skilt fra Diana, noe som setter igang en krise i monarkiet. Rykter begynner å svirre, i takt med at de to lever mer og mer hver for seg, og når medienes granskning gradvis intensiveres, beslutter Diana seg for å ta kontroll over sin egen fortelling og gir ut en bok, hvilket får spenningen til å stige. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...