© Saga Studio

7 ting vi gjorde på 70-tallet som er uakseptabelt i dag

Nummer 2: Vi likte å sitte på fanget til far mens han kjørte bil - det kan man vel ikke gjøre i dag, eller?

16. april 2020 av Louise Gellert Kätow

Vi i Tara-redaksjonen elsker 70-tallet. Og det er mange morsomme eksempler på ting fra denne tiden som vi, 40+, husker mens vi drar på smilebåndet.

Vi har gått gjennom arkivet og funnet 7 av de morsomste eksemplene på ting vi gjorde på 70-tallet som har blitt helt uakseptabelt å gjøre i dag.

Se om du kjenner dem igjen her.

1. Vi satt i "mellomsetet" - Du vet, foran i bilen! Og selvfølgelig var det det beste stedet å sitte. Noen måtte være sjef over radioen, ikke sant?

2. Apropos å sitte foran bilen - vi vil gjerne sitte på fanget mens far kjørte. Det var ikke noe problem, selv om vi bare var barn.

3. Vi var omringet av røyk. Det gjorde ingen forskjell om det var i bilen, på restauranten eller hjemme. Når trangen til å røyke først kom, måtte røyking gjøres. Enten det var barn til stede eller ei!

4. Vi kjøpte sigaretter til foreldrene våre. Og det var ikke noe problem! Vi "smakte" knapt (les: selvfølgelig) på dem i smug!

5. Vi syklet uten hjelm. Det var bare til å hoppe på sykkelen og sykle i vei uten noe form for beskyttelse. Hvis det hadde skjedd i dag ville det blitt sett på som uansvarlig... 

6. Vi gikk rundt nakne med våre små barnerumper i det fri. Enten det var ute på gata offentlig eller om vi skulle skifte sammen med guttene (til vi var blitt litt eldre), gikk vi rundt med rumpa bar.

7. Vi hadde ingen mobiltelefon slik at foreldrene våre kunne komme i kontakt med oss eller vi kunne lage avtaler med venner. Det var ingen raske tekstmeldinger på 70-tallet. Avtaler ble dermed bare gjort ved å gå over til vennene våre og banke på døra for å høre om Merethe kunne leke.

8. Solkrem med høy beskyttelse eksisterte ikke. Sololje med SPF 4 var mer enn nok! De voksne smørte seg liberalt inn med vaselin for å oppnå den nøttebrune fargen.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...