Derfor bør du løpe intervaller
Å løpe intervaller er noe mange kanskje gruer seg litt til, men det er en super treningsform med høy intensitet som har veldig god effekt på hjerte og lunger.
Det handler om å gjøre flere korte, intense øvelser med høy innsats og korte restitusjonspauser mellom øvelsene. Dette er ikke noe nytt, og flere studier har bevist at det er store helsefordeler ved metoden.
Her viser PT og mentaltrener Silje Torp hvordan du skal komme deg gjennom de harde dragene med løping og samtidig bli din egen motivator!

Pass på å ha en rank holdning og gå dypt ned i hvert steg så du virkelig får igang blodpumpa.
© Silje TorpSlik løper du bakkeintervaller
- Finn en bakke eller et stykke av en bakke der du bruker ca. 1 minutt opp. (Ta en testrunde der du tar tiden)
- Løp alt du klarer opp bakken, og gå så raskt ned igjen.
- Neste runden tar du som gående utfall, pass på å ha en rank holdning og gå dypt ned i hvert steg så du virkelig får igang blodpumpa.
- Tredje runden løper du opp, fjerde tar du gående utfall osv., helt til du har løpt og gått opp bakken 10 ganger.
Et lite tips for å holde tellingen på hvor mange runder du har igjen er å legge igjen en stein, et blad eller lag et hakk i underlaget øverst i bakken som markerer antall ganger du har løpt opp.
Hver gang du er på toppen skal du si noe fint til deg selv som du kan nyte på turen ned. I løpet av økta har du i tillegg til å jobbe mot en rå form, gitt deg selv 10 komplimenter. Vinn-vinn!
Du kan også velge å kun løpe eller kun ta gående utfall. Eller kanskje må du gå i rask gange den første gangen. Uansett variant: gjør det, gjør det, gjennomfør det! Kanskje er dette starten på en ny vane i livet der du og din glede og helse står i fokus. Det unner jeg deg!
Finn formen:
Ta eventuelt tiden på økta, så du kan sammenligne med neste økt og se om du kan slå din egen tid. Heia!