Sigrid Bonde Tusvik er Stellas faste spaltist.

© Einar Aslaksen

Jenter er ræva til å arrangere utdrikningslag

Spaltist Sigrid Bonde Tusvik med en selverklært meggete realitycheck.

30. oktober 2012 av Sigrid Bonde Tusvik

Det er på tide med refleksjoner og ettertanke. Rett og slett en debrief. Sånne ting er viktig lenge før vi skal starte på det samme gamle mølet. Jeg snakker om utdrikningslagene. De fleste utdrikningslag skjer enten på våren, eller på høsten, noen om sommeren. I november er det ikke så vanlig, men det er derfor jeg mener vi nå bør ta en liten realitycheck. Har vi lært noe av det vi har vært utsatt for dette året? Svaret er som regel nei! Og det er derfor vi bør bruke nettopp mørke, dystre november til dette. Måneden der alle klær virker kjedelige, før de harry julebordkjolene velter innover kjedebutikkene. Ukene der du nesten aldri kan gå på ski, fordi snøen ikke er tykk nok, og du ikke orker å trene, fordi det er for kaldt. All frukt i butikken smaker genmanipulasjon, og all hud har for mye rouge, fordi vi prøver å komme gjennom dagen med et opplagt ansikt. Det er derfor det er smart, i denne måneden, å ta en liten kikk bakover.

Sigrid Bonde Tusvik: De store ordene


GUTTEVENNER

Vi har nemlig et stort problem på gang, og det er: JENTER er RÆVA til å arrangere gode utdrikningslag. Jeg har nevnt det før, men det er viktig å presisere dette. Hvorfor er det sånn? Vi som ellers er de som alle vil ha med på fest, vors og nach? Det er ingen gutter som vil dra på nach uten jenter. Men jeg tror ikke det finnes noen gutter som higer etter å være med jenter på utdrikningslag. Jeg tror rett og slett ikke jeg blir gift, så da kan dette virke som et litt meggete forsøk på å be alle andre skjerpe seg, men jeg tar også selvkritikk på at jeg selv har vært en dårlig forlover og ikke arrangert et bra nok opplegg. Det blir det samme gamle gulpet hver bidige gang. Det er laget en video med brudgommen, bruden skal gjette hva han svarer, og så svarer han noe helt annet og alle ler. Det er gitt beskjed på face at alle skal ha med en pakke, som brura skal gjette hvem er fra. Også er det enten magedans, trolldeig eller keramikkmaling. Noen ganger kan man være heldig, og det er en og annen gutt med, som regel homofil. Hvorfor er ikke alle guttevennene bedt? Det er nok her problemet dukker opp.

Vi som ellers er oppegående, oppfinnsomme jenter, får det for oss at vi må gjennomføre de «vanlige» tingene man gjør i utdrikningslag. Det være seg låtinnspilling, fotosession eller kokkekurs. Når du hører hva gutter finner på, så er det ofte mer utagerende, men også hundre ganger dyrere. Det er kanskje derfor vi jenter kjører det helt motsatte av fallskjermhopping og guttetur til Dublin? Fordi vi absolutt ikke har lyst til å bruke helga vår på å bli kjent med nye jenter, som har én ting felles: BRUDEN! Selv om dette er noe av det hyggeligste ved et utdrikningslag, at man får et lite sisterhood i bryllupet, og hilser på de man da har gulpet ned noe hvitvin med noen uker i forveien.

Sigrid Bonde Tusvik: Matfriker


DROPP SPADRITTEN

Så hvordan skal vi løse den harde utdrikningslagsknuta? Mitt forslag er å ikke begynne før klokka 14.00 på dagen. Dropp frokost-opplegget, og spadritten. Kjør basketturnering eller et eller annet med alle guttekompisene dere har i vennegjengen. Og la de være med på resten av opplegget. Som dessverre må inneholde mye alkohol, men også mye aktivitet. Dra plutselig til Køben, unngå byn, (siden det er det verste alle andre vet, å se et utdrikningslag på vei inn der du står og koser deg), men unngå også muffinsgjeng hjemme og påfølgende grining og spying (som jo jeg tror store deler av gutteutdriksene består av, begge deler faktisk, selv om de bare later som det er det siste når de kommer hjem og skal gjenfortelle seansen, og det er det eneste som trekker ned, spør du meg, med gutteutdrikkinger). Unngå masse dumme poster. Lag heller festen som om det skulle være en jævlig svær og bra 30-års suprisefest! Og ikke minst, gjør god nok research med bruden om hva hun egentlig ønsker seg på den dagen. Men ikke gjør som jeg pleier å gjøre: Avsløre hvilken dag det kommer til å skje.

Og hvorfor er dette viktig å tenke på nå? Jo, fordi, når du sitter der neste år og mailer alle disse jentene du egentlig ikke kjenner så godt, for å please venninna di, skal du huske på at du i hele november satt inne, fordi du ikke ville bli voldtatt og overfalt ute av skumle menn selvfølgelig, og klekket ut geniale ideer på hvordan det beste og mest suksessfulle utdrikningslaget skulle arrangeres, uten jentete fakter. Jeg gleder meg til neste gang allerede, hvis mine utdrikningsdrømmer oppfylles.


Mer:

Les flere spalter av Sigrid Bonde Tusvik

Forelska på jobb? Ikke gå i flørtefella!

Sigrid Bonde Tusvik: De store ordene

Psykologi: Emosjonell spising

Sovetips: 10 råd for bedre søvn

Hvordan skrive jobbsøknad

Eksempel på jobbsøknad

Eksempel på perfekt CV

Mal på CV

Tips til jobbintervju

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...