Nordisk mat er på listen over verdens beste dietter og spisetrender

Nordisk mat er blant verdens beste, og nå er den havnet på topp 10 listen sammen med andre kjente dietter. Her kan du se listen over de beste diettene for 2019.

28. juli 2020

Det kan være vanskelig å navigere i jungelen av kostholdsråd og motedietter når du skal holde deg sunn og slank. Derfor samler den amerikanske mediebedriften U.S. News & World Report hvert år et panel av ernæringseksperter og leger for å hjelpe deg på veien. 

Panelet går kritisk gjennom en rekke dietter og kostholdstrender, og kårer de aller beste. I fjor kom for første gang nordisk mat med på listen og fikk en flott 9. plass blant totalt 41 ulike dietter.

Råvarer som bær og frukt er et viktig element i den nordiske maten

Den nordiske maten er ikke overraskende basert på nordiske råvarer. Det er spesielt viktig med mye frukt og grønt, som bær, kål og rotfrukter, og fullkorn, som havre, rug og bygg. Samtidig består den av mer mat fra havet og innsjøer, og mindre kjøtt. Pussig nok minner den mye om toppskåreren, middelhavsmaten, som også i høy grad fokuserer på lokale råvarer.

Se listen under for de topp 10 beste diettene i 2019.

Topp 10 - de beste diettene i 2019

Middelhavsmaten er den klare vinneren, men nordisk mat tar en flott 9. plass. Siden listen kommer fra USA, er flere av diettene ikke så godt kjent her hjemme.

  1. Middelhavsmat 
  2. DASH-dietten
  3. Fleksitarisk mat 
  4. MIND-dietten 
  5. Weight watchers
  6. Mayo Clinic-dietten 
  7. Volumetrics-dietten 
  8. TLC-dietten
  9. Nordisk mat
  10. Ornish-dietten 

Kilde: U.S. News & World Report


Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...