© iStock

Påskematen kan gi deg halsbrann og sure oppstøt

Mange plages av halsbrann i høytider hvor det blir mye fet mat og alkohol, men det kan enkelt forebygges.

5. april 2017

Det er en del ting som vi bare må ha i påsken for å få den herlige påskestemningen. I tillegg til ”Fjols til Fjells” og krim blir det ikke skikkelig påske uten lammestek, lange påskefrokoster og lunsjer med masse pålegg, turmat med pølser og grilling og ikke minst kaker, desserter og påskeegg fylt til randen av sjokoladetrukket marsipan og påskegodt. Det er påske det. 

Påsken er tid for å samles rundt bordet, eller bålet og kose seg med god mat og drikke. Men for mange kan det bli for mye fet mat og alkohol. 

Ikke la halsbrann og sure oppstøt ødelegge spillkvelden, familielunsjen, festmiddagen, hytteturen, eller skituren for deg i påskeferien.

Hva er halsbrann?


Fet mat og alkohol er faktisk to av de vanligste årsakene til at du får halsbrann og sure oppstøt. Det finnes mange kjerringråd mot halsbrann, men alle som har opplevd det vet at hvis det først har oppstått vil man bli kvitt det så fort som mulig.

Halsbrann utarter seg som en svært ubehagelig brennende og stikkende følelse som starter i brystet og beveger seg opp mot halsen. Mange opplever i tillegg sur smak i munnen. Ubehaget kjennes mer i brystet enn i halsen og derfor kan begrepet ”halsbrann” være litt misvisende. På engelsk kalles det ”heartburn”, som egentlig beskriver tilstanden bedre.

Årsaken til halsbrann er magesaft som kommer opp i spiserøret. Magesekken inneholder magesaft som fordøyer maten vi spiser. En lukkemuskel mellom magesekken og spiserøret holder magesaften på plass, men når denne ikke fungerer optimalt kan halsbrann oppstå. 

Unngå ubehag i påsken: Pepcid® behandler halsbrann og sure oppstøt og virker innen 30 minutter og varer opptil ni timer. Foto: Produsenten. 

Halsbrann kan forebygges

Mange av oss plages med halsbrann fra tid til annen uten å vite at halsbrann enkelt kan forebygges. Pepcid® behandler halsbrann og sure oppstøt og virker innen 30 minutter og varer opptil ni timer. Ta en tablett én time før påskemåltidet og du trenger ikke bekymre deg for en ødelagt kveld med ubehag. I påsken skal du bare kose deg og nyte.

Du får kjøpt Pepcid® reseptfritt på apotek, deres nettsider og i utvalgte dagligvarebutikker. 

PEPCID® (famotidin). Reseptfritt legemiddel mot halsbrann og sure oppstøt. Skal ikke brukes til barn under 12 år. Kontakt lege ved stadig tilbakevendende plager, ved graviditet og amming eller dersom du ikke blir bedre etter 2 uker. Les pakningsvedlegget før bruk. McNeil Sweden AB. 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...