To turgåere solnedgang turutstyr

Digitalt + analogt liv = sant: Mye av kjærlighetsjakten i dag foregår på ulike datingapper, men legger du telefon fra deg og legger daten ut i naturen, kan søt musikk oppstå.

© Getty Images

Friluftsinteresse kan føre til kjærlighet

3 av 5 bruker friluftsinteresser for å skaffe seg en date, viser en uhøytidelig undersøkelse gjennomført av Norsk Friluftsliv.

20. august 2020 av Silje Glorvigen/Cecilie Espensen

Mye av kjærlighetsjakten nå til dags foregår i form av datingapper, og det ser ut til at friluftslivet står høyt i kurs i søket etter en ny partner. En uhøytidelig undersøkelse gjort av Norsk Friluftsliv, som teller over 950 000 medlemskap fordelt på 18 norske frivillige friluftsorganisasjoner, viser at 3 av 5 trekker frem friluftsinteresser for å skaffe seg en date.

Handler om kultur og positive verdier

Generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal, er ikke overrasket over resultatet.

– Med den økte interessen for friluftsliv de siste årene, så er jeg ikke overrasket over disse tallene. For oss nordmenn handler friluftsliv mye om kultur og positive verdier. Så når man fremhever seg selv som friluftsinteressert, så er det jo for å signalisere til en mulig make at du liker å ta vare på helsa di, sier Heimdal.

Bodil Dorothe Gilje Ivar Tara spaltist friluft årets turjente 2017

Drømmemannen: Taras turspaltist Bodil og Ivar, mannen hun hadde drømt om, som hun tilfeldigvis møtte på et friluftsarrangement. Eurasieren Ronja er glad for å ha et fast turfølge til. 

© @bodildall

Taras turjente fant kjærligheten på tur

Taras egen friluftsspaltist, Bodil Dorothea Gilje, er et godt eksempel på at friluftsinteresse kan føre til kjærlighet. Etter flere år på tur i skog og mark alene eller sammen med venninner, fant hun (og eurasieren Ronja) drømmemannen:

– Jeg ble tilfeldigvis kåret til «Årets Turjente 2017». Og tilfeldigvis ble jeg følgelig spurt om å holde et foredrag på den populære Fjellfilm festivalen i Jotunheimen åtte måneder senere. Der dumpet jeg tilfeldigvis ned ved siden av en usedvanlig kjekk friluftsmann i spisesalen på Gjendesheim. Vi skulle spille Uno. Friluftsmannen ble med. Ivar. På min alder. Som elsker å sove ute. Akkurat som meg. Og med sånt flanellskjortemannskjegg jeg bare har drømt om. Med så mange tilfeldigheter var jeg naturligvis skeptisk. Men heldigvis ble det en date, og deretter rett på telttur i vårt felles favoritt-skogområde.

Og så en tur til. Og en til. Flaks at Ivar ble så glad i to livlige rødtopper.

Bodil, Ivar og søte, firbente Ronja er i dag samboere.

Friluftsinteresser er tiltrekkende

Å fremstå som «friluftsfolk» ser ut til å virke tiltrekkende, og at det er viktig å ha et stempel som sunn og sporty i datingsammenheng.

En gjennomgang av 500 norske datingprofiler i alderen 19-50 år viser at nærmere 60 prosent fremhever friluftsliv i bilder eller informasjonen om seg selv. Andelen menn og kvinner som fremhever seg selv som friluftsinteressert er svært lik.

– Mange bør også legge datene sine til ut i naturen, siden vi vet at samtaler ofte flyter bedre når man er ute og gjør noe sammen. Hvorfor ikke invitere med på kajakktur, fjelltur eller kanskje fisketur på første date? Min første date med min kone var på kanotur, og nå har vi vært gift i 34 år, sier Lasse Heimdal.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...