© Getty Images

5 tips mot herpes simplex

Er du stadig plaget av herpes på leppene? Prøv disse rådene, som virker både forebyggende og ved utbrudd.

24. april 2013 av Tone Solberg og Siri Høstmælingen

Herpes er et virus som blomstrer opp når man er stresset, nedslitt eller bekymret. Særlig gjelder dette herpes på leppene, herpes simplex.

Hjelp, herpes i underlivet!

Legen Roald Strand, som har videreutdanning innen miljø- og ernæringsmedisin, er opptatt av hvordan vi selv kan gjøre kroppen bedre rustet mot angrep:
- Det handler først og fremst om å pleie immunforsvaret. De fleste kan holde herpesviruset i sjakk gjennom et regelmessig liv, mener dr. Strand. Her er hans gode råd.

Er du stadig plaget av herpesutbrudd? Prøv disse tipsene: 

  • Lev livet ditt etter åtte-ganger’n: Åtte timers arbeid, åtte timers fritid og åtte timers søvn. Sørg for å spise sunt og variert.
  • I stressende perioder er det ingenting i veien for å ta en cocktail av nyttige mikrostoffer, som kan gi immunforsvaret en ekstra boost. Zink kan virke forebyggende mot herpes, og finnes som kosttilskudd.
  • Tilskudd av aminosyren lysin vil virke forebyggende mot utbrudd. Herpesviruset trives dårlig når kroppen får tilstrekkelig med lysin, en aminosyre som særlig finnes i melk og meieriprodukter. Lysin kan kjøpes som kosttilskudd i helsekostbutikker.
  • Betaglukaner er dokumentert som en kraftig immunforsterker. Kosttilskudd som Immiflex og NBG24 er begge basert på 1-3/1-6 betaglukan. De er nyttige for immunforsvaret generelt, og ikke minst for deg som er plaget av herpes.
  • Ta ekstra tilskudd av C-vitamin, særlig i vinterhalvåret. Det kan være lurt å forhøye dosen når du kjenner tilløp til en infeksjon.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...