Årets modigste kvinne 2019 Tara-prisen Mona Anita Espedal NRK Til deg fra meg
GJEST:

Mona Anita Espedal er hovedgjest i NRK-programmet «Til deg fra meg». 

© Foto: NRK Trøndelag

Se modige Mona Anita på NRK

Mona Anita Espedal, som vant Tara-prisen Årets modigste kvinne 2019, kan du se på NRK på søndag. Da er hun gjest i adventsprogrammet «Til deg fra meg».

4. desember 2020 av Lisbeth Skøelv

I adventsserien på NRK møter Per Sundnes mennesker som har opplevd mer motgang enn de fleste av oss, som skal gi bort en julesang.

Vinner av Tara-prisen Årets modigste kvinne 2019, Mona Anita Espedal (31), har varige mén etter en oppvekst preget av vold og tortur. Nå kjemper hun for at andre barn ikke skal sviktes slik hun og søsknene ble.

Sundnes ringte

– Programleder Per Sundnes ringte meg og spurte om jeg ville være med. Jeg sa ja med en gang, jeg syntes det var en hyggelig forespørsel å få være med på et positivt program som handler om mennesker med tøffe historier, men også om samhold, styrke og kjærlighet. Jeg tenker at det kan være greit for folk å se meg i en annen setting enn i forbindelse med rettsaker og politikk, sier Mona Anita, som var hovedperson i den Gullruten-nominerte «Brennpunkt»-dokumentaren «En søsters kamp», som ble vist på NRK i 2018. 

Mona Anita Espedal Årets modigste kvinne 2019 Tara-prisen Stavangerkameratene NRK Per Sundnes Til deg fra meg
PÅ SCENEN:

Mona Anita, Wenche og Monas søster Cecilie under NRK-innspillingen sammen med programleder Per Sundnes og Stavangerkameratene Ole Alexander Mæland, Tommy Fredvang, Kjartan Salvesen og Glenn Lyse. 

© Foto: NRK Trøndelag

– Stått i kampen

Stavangerkameratene synger julesangen «Himmel på Jord» på oppfordring fra Mona Anita. Hun ga den musikalske julegaven til den tidligere lokalpolitikeren for Frp, Wenche Meinich-Bache.

– Grunnen til det er fordi Wenche har stått i kampen med meg. Jeg møtte henne første gang etter «Brennpunkt»-dokumentaren. Hun gikk imot sitt eget parti og hele kommunestyret for å kjempe for at jeg skulle få erstatningen jeg hadde krav på. Wenche har selv hatt en vond barndom, så hun vet hva jeg går gjennom, og hva jeg kommer til å gå gjennom i fremtiden, sier Mona Anita. 

Mona Anita Espedal Årets modigste kvinne 2019 Tara-prisen Olaug Bollestad
MØTTE MINISTEREN:

Mona Anita Espedal og Wenche Meinich-Bache kjemper sammen om å endre lover som ikke gagner voldsutsatte barn. Her har de møte med landbruksminister og KrF-nestleder Olaug Bollestad. 

© Privat

«Lurte» venninnen 

Mona Anita lokket med seg Wenche under påskudd at de skulle ut og spise middag. Da støttespilleren forsto at hun var blitt «lurt», ble hun både overrasket og glad.

– Tenk at noen ville gjøre noe sånt for meg! Tårene var ikke langt unna. Denne saken har både vært veldig viktig for meg personlig og for meg som politiker, forteller Wenche Meinich-Bache som i likhet med venninnen Mona Anita vil fortsette kampen slik at barn som har vært utsatt for vold ikke skal måtte gå en unødvendig lang og tung kamp for å få erstatning i ettertid.

Trebarnsmoren Mona Anita Espedal gleder seg til jul – selv i dette annerledesåret.

– Advents- og juletiden er for meg hellig. Både jeg og barna elsker denne tiden av året, sier hun.

Programmet «Til deg fra meg» sendes på NRK1 søndag 6. desember kl. 22.20.

Mona Anita Espedal Årets modigste kvinne 2019 Tara-prisen Tara Torunn Pettersen Mari Maurstad
VANT TARA-PRIS:

I 2019 ble Mona Anita Espedal kåret til Årets modigste kvinne av Tara-juryen, her representert ved sjefredaktør Torunn Pettersen og skuespiller Mari Maurstad. 

© Paul Lockhart

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...