Årets modigste kvinne 2019 Mona Anita Espedal Sjefredaktør Torunn Pettersen og jurymedlem Mari Maurstad
Mona Anita Espedal ble kåret til Årets modigste kvinne under Tara-weekend på Geilo. Tv. Sjefredaktør Torunn Pettersen og jurymedlem Mari Maurstad til høyre.© Paul Lockhart

Mona Anita Espedal ble Årets modigste kvinne 2019

Mona Anita Espedal stakk av med Tara-prisen Årets modigste kvinne 2019 under Tara-weekend på Geilo. Ramona Lind ble tildelt Astrid Gunnestads minnepris 2019.

27. oktober 2019 av Lisbeth Skøelv

– Det er godt å kjenne seg sett. Jeg føler at jeg har stått opp for den lille jenta i meg, sier vinner av Tara-prisen Årets modigste vinne 2019, Mona Anita Espedal (30) fra Jørpeland. Hun ble tildelt prisen for sin kamp for oppreisning for tapt barndom for seg selv, sine 16 søsken og andre i samme situasjon. 75 bekymringsmeldinger til barnevernet måtte til før de hentet Mona Anita ut av det voldelige hjemmet. Som voksen har hun måttet kjempe hardt for å få erstatningen hun har krav på.

Juryen, bestående av skuespiller Mari Maurstad, tidligere statsråd Karita Bekkemellem, Tara-journalist Lisbeth Skøelv og Taras sjefredaktør Torunn Pettersen, vektla at Mona Anita Espedal har blitt et viktig ansikt utad for dem som på verst mulig måte er blitt sviktet av familien, barnevernet og samfunnet. 

Foran over 200 Tara-lesere på Vestlia på Geilo mottok en rørt Mona Anita prisen.

– Prisen har stor betydning for meg, for jeg føler at folk har forstått at jeg kjemper for barns rettigheter, sier vinneren. 

Mottok Astrid Gunnestads minnepris 2019:

Vinner av Astrid Gunnestads minnepris Ramona Lind og sjefredaktør Torunn Pettersen
Sjefredaktør Torunn Pettersen og vinner av Astrid Gunnestads minnepris 2019, Ramona Lind.


© Paul Lockhart

Den andre prisen Tara delte ut under festkvelden på Tara-weekend, var Astrid Gunnestads minnepris 2019 – en pris som ble opprettet etter at Taras faste spaltist, journalist og jurymedlem Astrid Gunnestad gikk bort i 2016. Prisen ble tildelt Ramona Lind (45) fra Sortland, som har kjempet for få politikerne til å vedta lovendringer som skal trygge norske vinterveier etter at sønnen Charlie Dan Lind (22) i januar ble påkjørt av en utenlandsk trailer. Han lå i koma etter ulykken før han døde to og en halv måned senere.

Ramona var fornøyd med å få prisen som mintes Astrid Gunnestad, kjent som «sjefsmegga» på P4.

– Jeg føler ikke at jeg er modig, derfor var det greit at jeg ikke fikk modigste-prisen, men jeg lover at jeg fremover skal bitche fra meg i god Astrid-ånd. Prisen er med på å gi meg fornyet styrke til å kjempe videre, sier 45-åringen.

Finalistene og vinnerne: F.v.: Monica Nerland, Årets modigste kvinne 2019: Mona Anita Espedal, vinner av Astrid Gunnestads minnepris 2019: Ramona Lind, Karen Segtnan og Gry Hege Henriksen.
Finalistene og vinnerne: F.v.: Monica Nerland, Årets modigste kvinne 2019: Mona Anita Espedal, vinner av Astrid Gunnestads minnepris 2019: Ramona Lind, Karen Segtnan og Gry Hege Henriksen.© Paul Lockhart

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...