© Björg Thorhallsdottir

Livet blir lettere med litt egenkjærlighet

Den største og vanskeligste kjærligheten er egenkjærligheten. Les Björgs tips til hvordan du kan elske deg selv litt mer. For det fortjener du!

5. mai 2022 av Björg Thorhallsdottir

Det er bare én person som har riktig gjødsel til å få hjertet ditt til å blomstre. Og denne personen sitter og leser dette jeg har skrevet. Det er deg. Det er faktisk bare hjertet ditt som lytter til den indre stemmen din. Din indre stemme gjødsler enten med gift eller med god, fruktbar jord. Når det spirer og gror, strekker blomsten seg opp mot solen, opp mot deg, opp mot alle, og da greier den å ta imot kjærligheten fra alle rundt. Men først må du greie å ta imot din egen kjærlighet. 

Jeg har bygget hele det nye kurset mitt, «Destinasjon Glede», på egenkjærlighet. For du lar ingen behandle deg like dårlig som du behandler deg selv. Hvis du behandler deg selv respektfullt, så viser du andre rundt deg at du har respekt for deg selv, og da respekterer også de deg ved at du setter sunne grenser. 

Livet blir så utrolig mye lettere med egenkjærlighet – nå snakker jeg også ut fra egen erfaring. Under får du noen tips for å gjenskape kjærligheten til deg selv.

© Björg Thorhallsdottir

1. Slutt å sammenligne deg med andre. Hvis du må sammenligne deg med andre, sammenlign nedover og se hvor langt du har kommet. De fleste sammenligner seg oppover hele tiden, og det fører ikke til noe bra. Du ser på Instagram, Facebook eller i magasiner at «hun er tynnere enn meg, hun er penere enn meg, hun er rikere enn meg, hun er mer intelligent enn meg». Det vil alltid finnes noen som er både bedre enn deg og dårligere enn deg. Men det er ingen som er akkurat deg. Slutt å sammenligne deg med andre. Så enkelt er det, og jeg lover deg at du vil bli mye lykkeligere da og at egenkjærligheten vil vokse. 

2. Ikke bry deg om hva andre mener om deg. Det er deres business, ikke din. Jeg har hatt kjærester som har ment at jeg var altfor «mye» og blitt sjalu. Nå har jeg en kjæreste som synes at jeg er helt perfekt som jeg er. Alle mennesker er forskjellige og alle har forskjellige meninger. Hva de tenker eller mener om deg, har ingenting med deg å gjøre, for det er deres historie og deres sannhet. Den eneste meningen om deg som er viktig, er din egen. Vær deg selv og drit i hva andre sier eller tenker eller mener, så lenge du følger hjertet ditt og gjør det som er riktig for deg. Tenk på Pippi Langstrømpe. Vær Pippi! Ingen er perfekte, men du er fantastisk og du får lov til å være deg selv. Du er mer enn bra nok som du er! 

3. Tillat deg selv å gjøre feil. Den eneste måten å lære på, er å feile. Når du mislykkes med noe, så lærer du av det. Det er utrolig viktig å tillate seg å gjøre feil, for det ligger mye læring i det. «If you lose, make sure you don’t lose the lesson.» Vær snill med deg selv, du gjorde ditt beste og lærte av det, og nå er du kommet litt lenger. Vær heller stolt av at du er modig og at du tør å prøve. 

4. Husk at din verdi er konstant. Uansett om du blir syk, eller om andre sier noe kjipt til deg, eller om du feiler. Du er like verdifull hele tiden når du har egenkjærlighet. Hvis noen sier noe lite hyggelig til deg, hold rundt deg selv og trøst deg. Jeg blir også lei meg når noen sier noe stygt til meg, men det er kanskje fordi jeg ikke har egenkjærligheten hundre prosent på plass ennå, men den blir bedre og bedre for hver dag, og jeg er stolt av meg selv for den reisen jeg har gjort og hvor langt jeg har kommet hittil. Og jeg vet at jeg er på vei. 

5. Kvitt deg med negative krefter. Hvis du har noen i livet ditt som får deg til å føle deg mindre verdt eller du er litt lei deg hver gang du er sammen med dem, ikke vær redd for å gi slipp på dem. Det er det motsatte av egoisme, det er faktisk egenkjærlighet å gi slipp på mennesker som ikke er bra for deg. 

6. Stol på deg selv. Den beste personen å spørre når du lurer på noe, er deg selv. Det er kun du som har svarene på hva som er riktig for deg. I stillheten finnes det en egen stemme som ikke snakker, det er underbevisstheten som forteller deg svarene. Hver gang du må ta et valg, spør deg selv om du for eksempel ville latt datteren din være i et ekteskap der hun var trist hver dag, ville du latt datteren din være sammen med venner som sier stygge ting til henne, ville du ha kjeftet på datteren din når hun var sliten og ikke fikk gjort alt hun hadde håpet på, eller ville du sagt «det går bra, jenta mi!»? Vær like snill med deg selv som med andre. 

7. Si ja. Ikke vær redd om noen spør deg om å være med på noe. Nye reiser gir mye glede, og du kan bli enda bedre kjent med deg selv. Kanskje finner du også frem til barnet i deg. Det som skjer når du slutter å være redd, er helt fantastisk. 

Her fikk du noen små, men nyttige tips til å få mer egenkjærlighet, for da blir livet SÅ mye lettere. Husk at verdiene dine ikke går ut på hvordan du føler at du ser ut, utseendet ditt har ingenting med din verdi å gjøre. Så rett deg opp i ryggen, stikk haken frem, og du vil merke at du snakker både høyere og tydeligere. Elsk deg selv, for det får også folk rundt deg til å føle seg bra. Ingen har det godt med en som er bitter. Det du gir ut, er det du får tilbake. 

Når du elsker deg selv, greier du lettere å elske andre også. Og da skjer det noe helt magisk!

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...