Björg Thorhallsdottir
© Kristin Heier / Björg Thorhallsdottir

Björg Thoraldsdottir: - Det å bli sin egen bestevenn tar tid

Jenta og snømannen ser smilende opp på himmelen, opp mot snøen som daler ned. Alle vet at en snømann ikke er ekte, men for et barn kan en snømann bli en ekte venn med stor personlighet.

30. januar 2023 av Björg Thorhallsdottir

Nå som vi har blitt voksne, har vi kanskje mistet tilgangen til denne fantasiverdenen og tror at vi er helt alene, men du har fremdeles deg selv. En god venninne av meg sier ofte når det er noe hun ikke vil være med på, eller når hun egentlig har satt av tid til å ha en rolig kveld hjemme, at hun skal være sammen med Jessica. 

Det er navnet på katten hun hadde da hun var liten og som hun hadde et nært forhold til. Når folk spør hvem Jessica er, sier hun at det er en god venninne, og noen kommenterer kanskje at hun er da veldig mye sammen med denne Jessica. Men de respekterer at hun ikke kan, og det blir lettere for henne å takke nei. 

Men det er seg selv hun har en avtale med, når hun har behov for tid til seg selv for å hente ny energi. Da lar hun alt i livet få være litt rolig. Da kan hun gå rundt hjemme i den litt stygge, men utrolig deilige pysjen hele dagen, være i stillhet, sortere tankene og la alt det som skjer rundt henne, få lov til å lande inni henne. Da er hun sammen med Jessica, seg selv. 

Og den alenetiden trenger vi alle. Akkurat som jenta med snømannen, som egentlig er en til som er deg

At du har en tid som er din, er viktig. Den alenetiden vi har behov for, må vi selv skape. Kanskje du hadde et dyr du var glad i, eller en teddybjørn eller dukke som ga deg selskap og trygghet da du var liten? Sett av tid i avtaleboken din til å være sammen med din Jessica, din snømann, din bestevenn. Akkurat slik som Albert Åberg hadde en usynlig og god venn i Skybert, som ingen andre enn han selv kunne se.

Skriv også avtalene du gjort med deg selv opp i kalenderen din, for det er alltid vanskelig å si at du ikke vil bli med på noe, spesielt om du egentlig bare skal være hjemme. Vi er redde for å såre hverandre, og det trenger vi jo heller ikke å gjøre om vi ikke må. Så si heller at du skal være sammen med Jessica eller Skybert. Din bestevenn, som egentlig er deg selv. For når du blir din egen bestevenn, og behandler deg selv fint og har det godt med deg selv, da blir livet fint å reise rundt i. 

Når du behandler deg selv bra, blir alltid livet så utrolig mye bedre, og det blir trygt og godt når du vet at du har solide røtter og sterke vegger som beskytter deg. Du kan være trygg i deg selv, med deg selv som din beste venn, i stedet for å reise rundt i livet med en sint styggen på ryggen som forteller deg at du ikke er bra nok og ikke når opp. 

Björg Thorhallsdottir
© Björg Thorhallsdottir

Det å bli sin egen bestevenn tar tid, akkurat som det gjør med andre mennesker du møter. Det trengs kvalitetstid, så sett av tid i avtaleboken slik at du kan gjøre fine ting sammen med deg selv. Kanskje vil du dra på kino eller dekke på et pent bord, og tenke på hvordan du kan gjøre det koseligst mulig på en date med deg selv. 

Det å gi deg selv egenkjærlighet, nærhet og godhet, gjør at du står sterkere og tryggere i deg selv, og tar valg som er gode for deg! 

Vi to. Finn din snømann, den som du trenger for å fylle opp kjærlighetstanken din – egenkjærlighetstanken din, det er viktig for din egen glede. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...