© Getty Images

8 ting du bør være klar over for å få en sunn hodebunn

En sunn hodebunn krever pleie og stell. Her er 4 ting du bør passe på å gjøre for å få en sunn hodebunn - og 4 ting du burde unngå.

11. oktober 2022 av Maria Rothmar

Dette bør du gjøre:

Hyppig hårvask

Sørg for å vaske håret ofte. Mange tror at det er bedre å ikke vaske håret så ofte når de har en plaget hodebunn, men det er ikke tilfelle. Det kan faktisk forverre situasjonen. 

Dobbel vask

Prøv å vaske håret to ganger når du vasker det. Da får du renset hodebunnen godt, og det er spesielt gunstig hvis du opplever at hodebunnen er fet og at håret fort blir fett.

Rengjør hud og hår

Vask håret med fokus på hodebunnen. Masser sjampoen inn i hodebunnen, og skyll veldig godt mens du fortsetter å massere for å løsne sjampoen fra huden i hodebunnen.

Stress ned

Fokuser på stressnivået ditt og sørg for å få nok søvn. God søvn reduserer stress, som ellers kan gjøre at hodebunnen overproduserer talg.

pleie av hodebunn

TIPS! Ved å google hodebunnsanalyse kan du finne frisører og klinikker som tilbyr en grundig sjekk av hodebunnen. Hvilken tilstand den er i, hvilken sjampo du bør bruke og hvor ofte du bør vaske håret og mye mer.

© Getty Images

Dette bør du unngå:

Varme og styling

Unngå å tørke håret med høy varme, tørrsjampo og stylingprodukter som kommer i kontakt med hodebunnen. All dette bidrar til å irritere huden. 

Pass på fargen

Vær forsiktig med hårfarge som kommer i kontakt med huden. Hvis du gjerne vil farge håret, så hold deg til «striper» som blir påført et stykke fra hodebunnen. 

Ikke for stramt

Ikke sett opp håret for stramt. Sørg for å trekke en centimeter av håret fra strikken eller hårklypen ut igjen. 

La håret tørke

Er håret ditt fortsatt fuktig etter hårvasken, bør du verken sette det opp, gå med hodeplagg eller legge deg.

Les også: Dette er fargereglene for deg over 40

EKSPERTEN: Lars Skjøth er grunnlegger av og sjefsforsker hos Hårklinikken. Hårklinikken jobber med hårhelse med utgangspunkt i en sunn hodebunn.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...