© Getty og produsentene

5 tips til lekre lepper

Etter øynene er det leppene som får mest oppmerksomhet i ansiktet. Så gi dem mer av den fargen de mister med alderen og skrubb dem glatte slik som du gjør med huden din. Her er fem grep du kan gjøre for å få fyldigere og finere lepper.

5. november 2019 av Anne-Sophie Jessen


1. Gir deg fyldigheten tilbake 

I takt med at vi blir eldre går kollagenproduksjonen ned og det gjør at leppene våre blir mindre voluminøse. Enkelte kan velge å ty til sprøyter for å få fylt leppene med hyaluronsyre for å gjenskape fylden, men det finnes andre løsninger som også gjør jobben. Prøv for eksempel Buxoms lipgloss som har plump-effekt. Her vil du oppleve en lett prikkende følelse rett etter påføring, når blodtilførselen, som gir økt volum, stimuleres. Eller prøv Helena Rubinsteins antirynke-leppebalsam som også gir leppene dine en umiddelbar dose fylde og som kamuflerer linjer og rynker. En booster med næring og fukt som fyller ut!

Full on Lip Cream fra Buxom gjør leppene fyldige og glossy, 235 kr. Fås i 14 farger. // Collagenist Re-Plump Lip Zoom fra Helena Rubinstein, 15 ml, 480 kr. 

2. Slukker tørsten 

40+-huden er ofte tørr. Det samme gjelder leppene. De blir tørrere med alderen fordi vi ikke lenger produserer nok talg og hyaluronsyre som bidrar til å holde leppene naturlig myke og smidige. Det er her en god leppepomade kommer inn i bildet. Og gjerne en som inneholder flere oljer og antioksidanter som fukter, beskytter og gjør leppene smidigere. Og et solfilter slik at leppene beskyttes like godt som resten av huden. En semitransparent, pleiende leppestift gir også ekstra fukt, og så sørger glansen i den for at leppene skinner slik at de ikke ser tørre ut.

Lip Drink SPF 15 fra Jane Iredale inneholder avokadoolje som fukter, mens grønn te, kaffe og bjørnebærekstrakt fore bygger aldringstegn, 195 kr. Fås i 7 farger // Mademoiselle Shine fra Lancôme i fargen Shine Goddess. 310 kr. 

Les også: Slik får du øyenbrynene du drømmer om

3. Fikser flassende lepper 

Tørre lepper fører ofte til at de flasser av – det er ikke særlig pent eller behagelig. Verken lipgloss eller leppestift tar seg spesielt godt ut på tørre lepper. Det ser faktisk verre ut når man prøver å dekke over problemet. Det du bør gjøre, er å fjerne flassen. Med forebyggende pleie. Og en ukentlig leppeskrubb. 

Slik gjør du: 

  • Smør leppeskrubb på rene lepper. 
  • Masser skrubben forsiktig inn med små runde bevegelser. 
  • Fjern overflødig skrubb med vann. 
  • Du har nå et glatt og mykt grunnlag for leppestift eller lipgloss.

Sukkerkrystaller kombinert med sju forskjellige urter gjør en god jobb med å eksfoliere leppene dine. 7 Herbs Scrub For Lips fra Erborian. 7 ml, 239 kr. // En multitasker med en kjerne av fuktgivende candelilla, bivoks og jojobakjerneolje. Utenfor ligger en eksfolierende sukkerskrubb. Max Factor Miracle Prep Lip Scrub, 90 kr 

4. Forhindrer «lekkasje» 

Sammen med mindre fyldige lepper kan vi kvinner på 40+ ergre oss over en annen liten ting som dukker opp: Rynker langs leppekanten. Spesielt når det gjelder sminke kan dette skape utfordringer fordi leppestiften flyter ut over leppekanten. Men du kan stoppe «lekkasjen» med et par smarte triks. 

Du kan ramme inn leppene dine med en lipliner. Og du kan faktisk også fylle ut leppene med lipliner for så å ta på et lag med leppestift til slutt. Dette fordi liplineren er tørrere og fastere i konsistensen enn leppestiften og vil derfor ikke «renne ut» slik som en leppestift. Den lille tryllepennen fra Urban Decay er en god hjelper å ha i sminkepungen. Den er fargeløs og brukes på samme måte som en lipliner. Leppestiften holdes derfor på plass og linjene fylles ut. Du kan også bruke den til å korrigere ujevnheter etter at du har tatt på leppestift.

Ultimate Ozone Multipurpose Primer Pencil fra Urban Decay, 170 kr. 

5. Gir deg lepper som blir lagt merke til 

På samme måte som håret, blekner leppene med tiden. Og slik som håret, er leppene dine enkle å farge! Utfordre deg selv med en sensuell rød, matt leppestift. Med en matt leppestift får du nemlig en sofistikert, fløyelsaktig finish pluss en leppestift som sitter lenge. Ulempen ved en del matte leppestifter er at de kan oppleves som tørre på leppene, men det gjelder ikke Macs matte leppestifter som har litt glans i seg som gjør at de føles mer behagelig på leppene.

Macs Retro Matte Lipstick, 190 kr, og matchende Lip Pencil i fargen Ruby Woo, 160 kr. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...