sminke festøyne
© Foto: Thomas Dahl / Modell: Jenny Falk

Makeover: Så enkelt sminker du årets festøyne

Festsesongen er over oss, og i år er det ekstra grunn til å erobre kvelden og festen med øyne som stråler av farger, intensitet og glitter.

19. november 2021 av Mette Bundgaard

Disse 3 stilene er perfekt til kvelden som smeller! 

Stil 1: Flott og fargerikt

Jenny vil lyse opp enhver fest med denne partysminken der en syrinfarget øyenskygge får øynene hennes til å glitre. En flytende eyeliner eller en eyeliner i blyantform lagt langs vippekanten tetter øyevippene og åpner opp øyet. 

Trinn for trinn

 • Legg den syrinfargede øyenskyggen på hele øyelokket med en pensel. Stopp ved globallinjen og ton godt ut. Bruk en highlighter innerst i øyekroken for å lysne opp. 
 • Med en eyeliner kan du få et superglamorøst uttrykk ved å starte med en tynn strek innerst i øyekroken som går over i en bredere strek ytterst, med en liten vipp opp avslutningsvis. 
 • Hvis du har rynker på øyelokkene, husk å strekke dem ut med fingertuppen før du bruker eyeliner, og la den tørke før du åpner opp øyet helt. 
 • Tegn opp brynene med en øyenbrynsskygge eller -blyant, og fikser dem med en brynsgelé slik at du kan feste hele natten. 
 • Ha maskara kun på de øverste øyevippene.
© Foto: Thomas Dahl / Modell: Jenny Falk
festsminke
© Produsentene

1. TEGN EN STREK Legg en svart eyeliner langs de øverste vippene i en tynn strek for å skape fyldigere vipper. Her Benecos Natural Liquid Eyeliner med et naturlig innhold. 94 kr.

2. KYSSEKLAR Den rosa leppestiften Candy Yum Yum fra MAC vil lyse opp ethvert ansikt. 195 kr.

3. LANGE OG FYLDIGE VIPPER Ilias nye rene Fullest Volumizing Mascara definerer vippene og gir masse fylde samtidig med at pleiende ingredienser styrker vippene ved hver påføring. Den kan brukes av deg med sensitive øyne og deg som bruker kontaktlinser. 9,5 ml, 339 kr.

4. STØDIGE BRYN Hourglass Arch Brow Shaping Gel er en usynlig brynsgelé som du kan bruke til å forme brynene med og holde dem på plass. Tegn eventuelt brynene opp med en brynsblyant før påføring av geleen. 3 ml, 349 kr.

5. GLITRENDE ØYNE Øyenskyggen Asphyxia fra Urban Decay er både fløyelsmyk, glitrende og langtidsholdbar. 185 kr.

TIPS! Når øyensminken er diskré, er det flott med en knall rosa eller rød leppestift som lyser opp på fest.

festsminke fargerik

«Jeg pleier å legge eyelineren under øyet, men det er faktisk flott at tyngden ligger oppå øyet. Og så elsker jeg syrinfargen på øyelokket. En superfin forandring.»

© Foto: Thomas Dahl / Modell: Jenny Falk

Stil 2: Sotede øyne

Sotede øyne eller smokey eyes er spesielt sensuelle, ser fantastisk ut på en feststemt kveld og passer til litt av hvert. Og ender du opp med å danse til svetten pipler i pannen, er det ingen grunn til bekymring. Du ser bare enda mer sexy ut ... 

Trinn for trinn

 • Begynn med å tegne en strek med en myk svart eyeliner. Start innerst i øyekroken, og tegn hele veien rundt øyet. Deretter fargelegger du hele øyelokket med den samme eyelineren. Ton ut med en finger, en bomullspinne eller en spiss og myk pensel. 
 • For å få resultatet til å holde, legges det nå en svart øyenskygge på hele øyelokket opp til globallinjen og langs den nederste vippekanten i en tre til fem millimeter bred linje, oppå eyelineren. Blend, blend og blend med en pensel, så du får en myk overgang. 
 • Bruk en mørk kajal på våtlinjen for et mer intenst uttrykk. 
 • Legg en lys øyenskygge eller highlighter innerst i øyekroken for å lysne opp. 
 • Til slutt tar du på et par lag svart maskara på øyevippene.
© Foto: Thomas Dahl / Modell: Jenny Falk
festsminke
© Produsentene

1. ALTERNATIVE FARGER Jane Iredales PurePressed Eye Shadow Date Night består av tre rikt pigmenterte og holdbare øyenskygger som kan brukes til å skape et intenst uttrykk. 415 kr.

2. KUL MED KAJAL Koronaen er grunnen til at vi har begynt å bruke kajal igjen ettersom øyene plutselig kom i fokus da munnen ble gjemt bak et munnbind. Eyelineren som selv ømfintlige øyne tåler, også på våtlinjen, er Tromborgs klassiske Black Eyeliner. Den kremete konsistensen gjør påføringen lett og uanstrengt. 199 kr.

3. NATTENS SKYGGER Les Nuits Eye Pods-settet fra Westman Atelier er perfekt for å skape sotede øyne, da du både får en svart, en champagnefarget med rosakjær og en vakker dyp bordeauxfarget øyenskygge. 945 kr.

4. KULLSVARTE VIPPER Lancômes Hypnôse Mascara Le Noir Elixir har nå en ny formel som gir 30 prosent mer svart intensitet i forhold til den originale Hypnôsemaskaraen. Den gir fortsatt vippene masse fylde, og et ekstrakt av svart orkidé sørger for å berolige og beskytte dem. 260 kr.

festsminke sotede øyne

«Det er veldig tøft og dramatisk, og jeg har alltid hatt lyst til å prøve det. Øynene blir veldig intense. Så lekkert!»

© Foto: Thomas Dahl / Modell: Jenny Falk

Stil 3: Glitter & Glamor

Få øynene dine til å stråle enda mer med gull og glitter som nærmest er et must nå i festsesongen. 

Trinn for trinn

 • En glansfull bronsefarget øyenskygge legges på hele øyelokket. Stopp ved globallinjen, og ton kanten av øyenskyggen ut ved å duppe en kremfarget skygge langs kanten av bronsefargen. Legg den bronsefargede øyenskyggen langs nederste vippekant også. 
 • Bruk en svart kajal på våtlinjen. 
 • Press så forsiktig den glitrende øyenskyggen på øyelokket. Bare litt om gangen, da den er lettere å legge på enn å fjerne. Hvis det drysser for mye, kan du forsiktig duppe litt øyekrem oppå den vanlige øyenskyggen før du legger på glitterøyenskygge. Hold hodet lett bakover mens du gjør dette. 
 • Legg forsiktig en highlighter innerst i øyekroken. 
 • Legg på et par lag svart maskara på vippene.
© Foto: Thomas Dahl / Modell: Jenny Falk
festsminke
© Produsentene

1. MARKERTE ØYNE Skap svarte og intense øyne med Yves Rochers veganske svarte Kohl Pencil på våtlinjen. 85 kr.

2. GLITRENDE PALETT Velg mellom 18 forskjellige nyanser i matte, glitrende og med ekstra skinnende finish i KVD Beauty Lolita Por Vida Eyeshadow Palette. Fargene er varme, gylne, brune, lilla og nøytrale – noe for enhver smak. Felles for alle fargene er at de er skapt i en perfekt balanse mellom undertonene, slik at de passer til alle hudtoner. 595 kr.

3. MULTIPRODUKT Creamy Lip Cheek Eye Powder Peachpuff fra Tromborg kan brukes på både kinn, lepper og øyne, alene eller oppå andre øyenskygger. 289 kr.

4. FYLDIGE OG LANGE VIPPER Sisley So Stretch Deep Black Mascara gir ikke bare umiddelbart lange, fyldige og flott definerte vipper. Dag for dag styrker og pleier den også vippene med et innhold av vekstfremmende ingredienser slik at vippene på sikt blir tykkere, lengre og mer motstandsdyktige. 7,5 ml, 549 kr.

festsminke
© Produsentene

1. CONCEALER Lancômes nye Teint Idôle Ultra Wear All Over Concealer gir medium til full dekning. Den kan også brukes til å skjule pigmentflekker og rødme. 329 kr.

2. FEILFRI HUD Elizabeth Ardens nye Flawless Finish Skincaring Foundation dekker huden på en fin og naturlig måte uten å sette seg i porene og i de fine linjene. Den er beriket med fuktende hyaluronsyre og mykgjørende vitaminer, så huden blir også pleiet. Finnes i 25 nyanser. 30 ml, 479 kr.

3. LYS OPP Nye Highlighter Liquid fra Ecooking gir et naturlig skinn og inneholder de fineste glitterpartiklene. Fordel den med en pensel eller fingrene. 30 ml, 310 kr.

4. FRISKE KINN Vakre Baby Cheeks Blush Stick fra Westman Atelier i fargen Couchette er en fin blanding av lys rosa og fersken som går til det meste. Kremblushen smelter inn i huden og gir kinnene en naturlig farge. 520 kr.

festsminke glitter og glamor

«Det er veldig sjelden jeg har glitter på, men dette ser veldig flott ut. Jeg liker spesielt godt highlighteren i øyekroken.»

© Foto: Thomas Dahl / Modell: Jenny Falk

Slik gjør du

Concealer 
Legg en concealer under øynene og innerst i øyekroken for å lysne opp området slik at du ser mer opplagt ut. Velg en nyanse som er en til to toner lysere enn din egen hudfarge. 

Foundation 
Velg en foundation som passer til din hudtype og hudfarge. I stedet for å legge foundation i hele ansiktet, kan du begynne med å legge litt på og rundt nesen, og tone den godt ut på kinnene. Ha deretter foundation på haken og i pannen. Dekk misfarginger og små sprengte blodkar ekstra godt. Ton godt ut slik at overgangene blir usynlige. 

Blush 
Nå er det tid for litt farge i kinnene, og det får de med en blush. Velg en farge som enten matcher fargen på øynene dine, kalde eller varme nyanser, eller leppestiften eller lipglossen som du tar på etterpå. Smil til speilbildet, og på det høyeste punktet på kinnet, legger du blushen – og toner utover og oppover. Gå eventuelt etter med en finger langs kanten slik at blushen smelter inn i huden og ser naturlig ut. 

Highlighter 
Vil du gjerne ha litt ekstra glød i ansiktet, legges highlighteren på toppen av blushen uten at den treffer kråketærne ved øynene, i tinningen og eventuelt rett under øyenbrynene for å løfte øyeområdet

festsminke før og etter

GODT GRUNNLAG: En flott og «feilfri» hud er den beste basen for festsminken.

© Foto: Thomas Dahl / Modell: Jenny Falk

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...