Slik tar du vare på håret i kulden

Tørt, flatt eller elektrisk hår? Vinteren krever annerledes hårpleie enn sommeren.

26. desember 2014 av Marit Lien

Gi håret fuktighet

Kulde og tørt inneklima gjør ofte håret tørt og elektrisk. Dette kan motvirkes ved at du tilfører håret fuktighet. Det finnes en rekke produkter som inneholder ingredienser som beroliger håret og tilfører det fuktighet.

Styrk håret innenfra

Kostholdet har mye å si for hårets tilstand. Om vinteren har håret godt av litt ekstra næring - noe man kan tilfører innenfra ved hjelp av kosttilskudd. B-vitaminer og antioksidanter samt omega 3-fettsyrer er spesielt godt for håret.

Organiske stoffer

Hårprodukter kan inneholde kjemikalier som kan være skadelige for kroppen og miljøet, men det går an å velge produkter med organiske, økologiske og naturlige stoffer. Slike produkter er blitt svært populære blant både frisører og forbrukere, og merker som Simply Organic, Shu Uemura og MOP er å anbefale.

Klipp og kur

En god hårklipp og -kur gjør håret sunt og fint, og med gode produkter holder du også håret slik mellom frisørbesøkene. Bruk gjerne en renseshampo en gang i uken og balsam for å beskytte håret, men vask håret så lite som mulig. Og la rettetang og føner ligge ubrukt for å unngå ekstra slitasje på håret.

Hårfarge

Om vinteren kan håret bli matt og livløst, og da vil hårfarge live det opp og gjøre det blankt. Velg en hårfarge som passer hudfargen din, og farg gjerne håret hos frisøren i stedet for hjemme.
Folkehelseinstituttet advarer mot hårfarging da fargene inneholder det mest allergifremkallende stoffet vi kjenner; PPD.

 

Kanskje er du også interessert i...