© Getty Images

Slik får du myke og ungdommelige lepper

Ikke la rynker og tapt volum få deg til å se eldre ut enn du føler deg. Se Jan Thomas beste tips til vakre lepper etter 40!

14. september 2015 av Marit Lien

- Ingenting er så avslørende for alderen som hvis du sminker leppene dine for mørke, mener Jan Thomas. - Jo mørkere leppestift du bruker, jo smalere vil leppene dine virke. Bytt ut mørke farger, både i lipliner og leppestift, med myke, duse farger.
- Den delikate huden i området rundt munnen har lett for å bli slapp og rynkete med årene, og dette skyldes at de mange muskelgruppene under huden mister spenst slik at leppene faller litt sammen. Men vakre og uttryksfulle kan leppene allikevel bli, sier Jan Thomas.

 

© tara.no

- Hold leppene myke. Det finnes en rekke gode produkter som virker pleiende. Noen eksfolierer (peeler) og gir fuktighet, mens andre gjør at rynkene glattes ut.
Det er liten vits i å legge et lag vakre farger på lepper som er tørre og sprukne. Ved å pleie leppene, og deretter legge på et tynt lag foundation, vil du få et godt underlag som gjør at leppestiften ikke glir ut og legger seg i rynkene.

 

Slik får du myke, vakre lepper

  • Eksfolier (peel) leppene dine en gang iblant. Dette fjerner døde hudceller og gjør leppene mykere. Bruk milde produkter.
  • Bruk et myktgjørende serum eller et balsamprodukt som gir fuktighet til leppene.
  • Hold deg unna produkter som inneholder bensin for disse stjeler fuktighet.
  • Bruk alltid et solfaktorprodukt på leppene og rundt munnen. Det forebygger rynker og aldring.
  • Gi leppene dine en boost ved å smøre dem inn med en leppemaske. Gjør gjerne dette når du legger deg for natten, for da er leppene i ro hele natten slik at produktet får trukket godt inn.

 

Slik sminker du leppene dine

  • Legg alltid en foundation, en primer eller et spesialprodukt som base på leppene.
  • Følg alltid den naturlige ytterkanten på leppene dine når du legger en liner. Husk at den ikke må være for mørk, men velg heller en nøytral farge som er lik leppefargen din.
  • Fyll inn leppene med litt farge fra liplineren. Ta så en ren leppepensel og ton ut fargene.
  • Ta litt lipgloss på fingertuppene eller på leppepenselen, og påfør gloss fra midten av leppene og utover. Gni leppene mot hverandre slik at glossen jevner seg ut.

 

Seneste

Kanskje er du også interessert i...