© Getty Images

Selvbruning for nybegynnere

Det er ikke vanskelig å jukse seg til en frisk og sommerbrun glød. Her er tipsene du må vite for å lykkes med selvbruning!

19. mai 2017 av Kommersiell redaksjon

Etter en lang vinter er det plutselig tid for at kroppen skal frem i dagslyset igjen, men heldigvis er det lov å jukse litt med selvbruning. Hvis du vil bli sommerbrun uten å utsette kroppen din for solskader, er selvbruningskrem det sunneste og beste alternativet. 

Falsk brunfarge trenger ikke å se unaturlig og oransje ut, men for å oppnå optimalt resultat er det viktig å være grundig. Det er et stort utvalg av ulike kremer, sprayer og mousse på markedet, og her er en guide som gjør det enklere å lykkes!

Forberedelser:

Det siste man ønsker er en ujevn, skjoldete brunfarge. Derfor bør du starte med å skrubbe hele kroppen i dusjen med en kroppspeeling. Skrubben til Vita Liberata er spesielt utviklet med tanke på å klargjøre huden for selvbruning (denne bør brukes 24 timer før påføring). 

Du kan også bruke en peelinghanske eller eksfolieringsbørste, slik som Silk-épil SkinSpa. Denne eksfolierer huden 4 ganger mer effektivt, og sørger for at du får fjernet døde hudceller. Selvbruningskremene farger kun det øverste hudlaget ditt, så fargen blir både jevnere og mer langvarig dersom du prepper huden i forkant. Vær spesielt oppmerksom på tørre områder (slik som knær og albuer).

Sensitiv hud?

Noen reagerer på virkestoffene i selvbruning og kan oppleve blant annet kløe og/eller irritasjon. Derfor bør du alltid gjøre en liten prøve minst 24 timer før bruk, for å se om huden din reagerer. Det er viktig at du ikke påfører selvbruning på sår, irritert eller sensitiv hud. 

St. Tropez har utviklet en selvbruningsserie for sensitiv hud, som er Dermatologisk testet og inneholder naturlige ingredienser. Både kremen og moussen har en Aromaguard-teknologi, er skånsomme mot huden, er uten parabener og tilfører fuktighet.

© Blush.no / Getty Images

Krem, mousse eller spray?

Hvilken selvbruningstype du bør velge kommer an på dine preferanser og hva du synes er enklest. I tillegg til selvbruningsproduktet bør du ha en hanske, som sikrer at hendene forblir rene og at fordelingen blir jevn.

Krem og mousse:

Faux Tan fra bareMinerals er en krem som gjør at du ser fargen allerede under påføringen, slik at det blir enklere å unngå skjolder. Vita Liberata sin lotion er også et godt alternativ.

St. Tropez sin mousse gir en naturlig farge som aldri blir oransje, og har en teknologi som reduserer lukten av selvbruner med 70%. Vita Liberata sin mousse er lett og luftig, og kan ved 3 påføringer gi deg en brunfarge som varer i opptil 2-3 uker.

Slik gjør du:

Sørg for at huden din er helt tørr, og om du ønsker det kan du smøre inn litt vanlig fuktighetskrem på tørre områder som albuer, knær, hender og føtter. Ta litt og litt av selvbruningskremen/moussen og ha fokus på én kroppsdel av gangen, med lette, sirkulerende bevegelser (bruk påføringshansken). Ta deg god tid, og pass på at ingen områder blir oversett.

Spray:

Sunspa har en brukervennlig selvbruningsspray, der du selv bestemmer ønsket grad av farge. Sunspa har en airbrush-påførselsteknikk som fordeler fargen jevnt på huden og du unngår ekstra mørke eller lyse flekker. Alternativt kan du bruke en spray fra St. Tropez, som gjør at du raskt og effektivt får dekket hele kroppen med selvbruning.

Slik gjør du:

Gjør de samme forberedelsene som om du skulle brukt selvbruningskrem eller mousse. Hold flasken 15 centimeter fra kroppen under bruk, og ta kroppsdel for kroppsdel. Etterpå bør du gå over med en påføringshanske/vott å stryke lett over med, for å sikre jevne overganger.

Når det kommer til selvbruning er påføringshansken god å ha, uansett om du velger krem, mousse eller spray! Anbefalt bruk: Ta på deg hansken. Trykk lett på huden eller "rull" den over huden for å legge på brunfargen. 

© Foto: Fashionmumblr.com

Hva med ansiktet?

Det er ikke alle selvbruningsprodukter som er ideelle å bruke på ansiktet. Bronzing Lotion Face fra St. Tropez er et godt alternativ for å få en naturlig brunfarge i ansiktet og på halsen, uten å tette porene. 

Eventuelt kan du prøve Vita Liberata sin fuktighetsgivende nattmaske med selvbruningseffekt, som gir deg en lett glød over natten - i tillegg til at den fukter og nærer huden med anti-aging egenskaper.

Slik vedlikeholder du fargen:

Dersom du har smurt inn hele kroppen med selvbruning bør du vente minst femten minutter på å kle på deg igjen. Som hovedregel bør du vente minimum 8 timer før du dusjer, for å sikre at selvbruningen får festet seg. 

For å opprettholde og vedlikeholde brunfargen kan du bruke et gradual tan-produkt et par ganger i uken. En bodylotion, slik som denne, gir en gradvis selvbruning ved bruk over 3-5 dager. Ettersom den er hvit vil den ikke smitte av på tøy, og er derfor fin å bruke ved behov!

I en hektisk hverdag er den innovative Gradual Tan In Shower et genialt produkt, der du påfører kremen på våt hud i dusjen og lar den virke i 3 minutter før du skyller av med vann. Den gir ingen lukt og smitter ikke på klær, og fargen utvikler seg gradvis over tid.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...