Pollensesong: Tre tips til sart hud rundt øynene

Sliter du med allergi? Slik får du bukt med irritert hud.

30. april 2018 av Bonnier Creative Studio

Endelig er våren her, sola skinner og fuglene kvitrer. Og øynene renner og øyelokkene hovner opp. Du kjenner deg kanskje igjen i scenarioet som gjerne varer både våren og sommeren igjennom. 

Huden rundt øynene er ekstra tynn og sensitiv, og trenger gjerne litt ekstra kjærlighet på denne tiden av året. Her er huden nemlig ekstra utsatt for påvirkninger som kan by på irritasjon og overfølsomhet. 

Våren byr gjerne på plager som pollen og allergi, og det er ikke alltid like lett for tynn hud rundt øynene å stå imot. Dette kan lett føre til rødhet, eksem og irritasjon, og dette hudområdet fortjener litt ekstra oppmerksomhet - det har nemlig litt andre behov enn huden i resten av ansiktet.

1. Fjern øyesminke forsiktig

Det kan være fristende å sminke bort hovne øyne og gjøre litt ekstra for å se fresh ut om våren. Øyesminke gjør vondt verre for sart hud, og er man glad i øyenskygge og mascara bør man pleie huden godt både før og etter påføring av sminke. Sørg for rikelig med fuktighet før du legger øyesminke.

Regel nummer én når man fjerner sminke er å ikke gnikke! La den fuktede padden ligge på øyepartiet i noen sekunder slik at sminken rekker å løsne før du forsiktig drar den av. Sminkefjernere for hele ansiktet kan ofte inneholde parfyme som kan være irriterende for huden rundt øynene.

Avène har utviklet øyesminkefjerneren Gentle Eye Make-up Remover med ekstra mild og beroligende effekt. Den inneholder ikke parfyme, olje eller andre allergifremkallende midler. 

2. Beroligende behandling

Dersom huden rundt øynene lett blir irritert i allergisesongen kan det være en god idé å innføre pleie av dette området som en fast del av din daglige hudpleierutine. Avène Thermal Spring Water består av beroligende og kjølende kildevann i sprayform. Perfekt til sart, irritert og fuktfattig hud. Sprayen kan brukes i hele ansiktet, men er i tillegg et effektivt middel mot trøtte og hovne øyne. 

Dersom du sliter med pollenallergi er denne god til å rengjøre øyeområdet, pollen kan nemlig også feste seg i øyenvipper og bryn. Fukt to bomullspads godt med Avène Thermal Spring Water, legg over øynene og la virke i 10 minutter. Det gir en sval og behagelig følelse på allergihovne øyne! Vil du ha en ekstra beroligende og irritasjonsdempende effekt, spray to til tre ganger til over padsene. 

3. Fuktighet, fuktighet, fuktighet

En god øyekrem er essensielt for pleie av sart og tynn hud. I tillegg til at huden rundt øynene blir raskere tørr og irritert er det også gjerne her rynkene kommer snikende, nettopp fordi huden rundt øynene er så tynn. 

Avène Soothing Eye Contour Cream inneholder E-vitamin som forebygger rynker og hyaluronsyre som binder fukt og styrker hudens elastisitet. Kremen er velegnet til overfølsomme og rennende øyne, spesielt i forbindelse med pollen, kosmetikk og kontaktlinser. 

Produktene fra Avène finner du på de fleste apotek.


Annonsørinnhold: Vi gjør opppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Bonnier Creative Studio.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...