Mer enn bare en trend: Dette er hemmeligheten bak koreansk hudpleie

Koreansk hudpleie har kommet for å bli, og det med god grunn.

1. februar 2023 av Kommersiell Redaksjon

K-beauty er ikke lenger kun en trend eller noe forbeholdt de spesielt interesserte. Faktisk har koreansk skjønnhetspleie blitt synonymt med pålitelig, innovativ hudpleie verden over. Les videre for å lære mer om skjønnhetstradisjonen og hvordan du kan innarbeide dens kvalitetsprodukter i din hudpleierutine.

Hva er K-beauty?

Snegleslim, 10-trinns rutiner og sheet-masks, du har helt sikkert kommet over en Instagram-post eller en venninne snakke om K-beauty. Men hva er det egentlig? K-beauty er er et kollektivt navn på skjønnhetspleie fra Sør-Korea som for alvor har markert seg i skjønnhetsverdenen. En sørkoreansk hudpleierutine kan ha 10 trinn eller mer, og inneholder alt fra ansiktskremer, fuktighetsgivende masker for leppene og snegleslim. Ja, du leste riktig: snegleslim!

Hva er spesielt med koreansk skjønnhetspleie?

Ideen bak koreansk skjønnhetspleie er at skjønnhet ikke kan fremskyndes, den kommer innenfra. Denne visjonen er forankret i flere hundre år gamle ritualer og en respekt for naturlige ingredienser. Den Koreanske skjønnhets tradisjonen er dypt integrert i landets kulturelle og sosiale verdier, noe som gir et naturlig opphav til en innovativ skjønnhetsindustri.

Den koreanske hudpleie tilnærmingen handler om forebyggende tiltak, fukt og behandling gjennom en omfattende hudpleierutine på 10-trinn. Heldigvis har man lov til å gjøre som man vil når det kommer til hudpleie, så dersom en daglig 10-trinnsrutine virker urealistisk, kan vi adoptere de elementene og trinnene som passer inn i livene våre.

En god hudpleierutine starter med ansiktsrens

Rens er selve grunnmuren i en god hudpleierutine, og derfor er det viktig å velge en rens som er riktig for deg. Dobbeltrens, et av hovedelementene i K-Beauty rutinen, består av at man renser ansiktet i to steg. En oljebasert rens kommer først, og fjerner sminke og smuss. Deretter følger en vannbasert rens, som sikrer at huden renses i dybden og forblir helt ren. Den koreanske kultfavoritten Clean It Zero Cleansing Balm fra Banila Co smelter på huden og fjerner alt av urenheter og sminke - uten å strippe huden for dens naturlige oljer. 

Dobbeltrens er et viktig steg i koreansk skjønnhetspleie. 

Clean It Zero Foam Cleanser er en vannbasert rens som rengjør i dybden og som passer alle hudtyper. Banila Co har utmerket seg på det koreanske skjønnhetsmarkedet med flere prisvinnende produkter og faktisk har Clean It Zero Cleansing Balm blitt så populær at den selges verden rundt hvert tredje sekund.

Fukt - et uunnværlig steg

Etter at ansiktet er renset er det på tide å tenke på fukt. Fukt er essensielt for oss alle, uansett hudtype. Ved å påføre en toner eller et serum før du påfører dagkremen forbereder du huden på å absorbere fuktighet bedre. Dermed får du større effekt av produktene, et godt resultat og glødende hud. 

En produkt som gir fuktighet og styrker hudbarrieren bør være en del av enhver hudpleierutine. 

Laneige Cream Skin Toner & Moisturizer er en krem løst opp i en toner som gir langvarig fuktighetsgivende effekt, styrker hudbarrieren og kontrollerer fuktighetsbalansen. Laneige er en skjønnhetsfavoritt, kjent for å bruke eksklusive ingredienser i sine produkter som gir merkbare resultater.

Husk leppene!

I løpet av de kalde vintermånedene er det mange som opplever tørre lepper. Laneige er ikke kun gode på fukt til ansiktet, de har også en fuktighetsgivende leppe-maske som reparerer tørre og sprukne lepper over natten.

Det er mange som glemmer at leppene også trenger ekstra fukt - spesielt i vintermånedene.

Bestselgeren Lip Sleeping Mask Berry er formulert med bær-ekstrakter og antioksidanter som sørger for at du våkner opp med myke lepper hver morgen.

Et ekstra dytt med spesialpleie - og spesialprodukter

Noen ganger trenger huden litt et ekstra hjelp i form av spesialpleie og produkter som retter seg mot individuelle behov. Rynker, fine linjer, elastisitet, pigmentflekker og tørrhet er alle eksempler på behov som kan dra nytte av spesialprodukter. COSRX har spesialisert seg på produkter som inneholder innovative ingredienser som snegleslim og kjemiske eksfolianter. Disse hjelper huden din ved spesielle behov og bør dermed inkluderes i hudpleierutinen.

Snegleslim er en høyt elsket skjønnhetsingrediens som også har blitt populært i vesten.

Dersom du sliter med aknearr, pigmentering og mørke flekker, kan COSRX The Vitamin C 23 Serum være en god løsning for deg. Produktet er et høykonsentrert serum med hele 23% vitamin C, en ingrediens som har vist å gi huden ekstra glød og beskyttelse.

Et annet populært produkt som gir masse glød, fukt og jevnere hudtone er COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence som inneholder blant annet snegleslim.

Spesialingrediensen snegleslim, er en høyt elsket antiageing ingrediens i Sør-Korea som sakte, men sikkert har blitt populært i vestlig hudpleietradisjon.

Dersom du sliter med ekstra tørr hud er COSRX - All In One Cream et godt produkt da den gir fukt i dybden, uten å etterlate huden fet og oljete.

Pleiende sminke

Til syvende og sist skal hudpleie gi en positiv, merkbar endring i huden din over tid - og her skal ikke sminken du bruker stå i veien. Heldigvis har flere merker inkludert pleiende ingredienser i produktene og skapt noen kultprodukter som både pleier og sminker.

Sminken din kan også ha pleiende kvaliteter. 

Erborian Korean Skin Therapy CC Crème beskytter, strammer opp og jevner ut hudens fargetone og gir deg en strålende, jevn finish med glød. Det er ikke rart at det er en av Europas bestselgende cc kremer.

Et produkt du aldri må glemme

Uansett hvor du bor i verden er solkrem det aller viktigste produktet i din hudpleierutine. Sollys består av skadelige UVA- og UVB-stråler som trenger inn huden og forårsaker tidlig aldring. Derfor skal man alltid beskytte huden med solkrem, året rundt. COSRX Aloe Soothing SPF 50 PA +++ Sun Cream er en lett krem som beskytter huden mot solstrålene, og gir langvarig fuktighet og hydrering.

Hemmelighetene bak koreansk hudpleie

Den største hemmeligheten bak Koreansk hudpleie er forebygging med beroligende og nærende produkter til huden. I koreansk hudpleie er det spennende og innovative ingredienser som har vist gode resultater og gitt oss forbrukere mulighet til å skreddersy hudpleierutiner basert på akkurat våre behov.

K-Beauty – Koreanske skjønnhetshemmeligheter – 20%

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...