Normal hud:
Normal hud:

Det er viktig å ta vare på normal hud – så den holder seg fin og balansert. Se produktinfo i saken.

Hudpleie for normal hud

Følg med – for normal hud har en tendens til å bli tørrere med alderen!

10. oktober 2016 av Mette Bundgaard og Åshild Breian

Normal hud er heldig hud, for den trenger du ikke å gjøre så mye med. Pass på å beskytte den godt, så forblir den normal. 

Men følg med – for normal hud har en tendens til å bli tørrere med alderen.


Hudens kjennetegn:

Balansert: Det betyr at huden din hverken føles for tørr eller for fet før du påfører produkter. Fukt- og fettinnholdet er i balanse.

En anelse fet i T-sonen: Men kun en anelse ... T-sonen er panne, nese, hake – som danner en T i ansiktet ditt.

Frisk rosa: Det be­viser at blodsirku­lasjonen i huden din er god.

Glatt i strukturen: Og uten urenheter og store synlige porer.


Slik pleier du normal hud:

Rens mildt: Rens alltid huden din med en mild rensemelk eller rensevann, så smuss og makeup fjernes før du tar på nye produkter.

Behold fuktbalansen: Bruk et fuktserum, for huden din har alltid behov for fukt. Et serum har et høyt innhold av aktive ingredienser og arbeider sammen med dag- eller nattkremen din, slik at de til sammen fungerer optimalt.

Tilfør solfaktor: La serumet virke i ett minutt før du legger på en fuktgivende dagkrem. Fra april til oktober (minst) er det lurt om dagkremen inneholder solbeskyttelse. Det er optimalt for alle hudtyper!

Øyekrem i rynkene: En øyekrem er obligatorisk når du har rundet 40 år – uansett hudtype. Til normal hud skal den også være fuktgivende, så den fyller opp de små linjene og rynkene rundt øynene med fukt. Da blir de mindre synlige.

Kanskje en nattolje? Igjen en fukt­givende og gjenoppbyggende nattkrem, eller mandelolje. Produkter for normal hud

Rens: Cleansing Milk renser effektivt, men mildt og skånsomt – og gir fukt. Økologisk sertifisert, 100 ml, kr 355 (Rudoplh Care).

Serum: Génifique Youth Activating Concentrate aktiverer produksjonen av proteinene i huden, så den får mer glød. Brukes morgen og kveld. 30 ml, kr 620 (Lancôme).

Dagkrem: Hydra Floral Multi Protection Light Cream er, som navnet sier, lett og silkebløt. Slukker hudens tørst uten å drukne den. 50 ml, kr 599 (Décleor). 

Nattkrem: Aquasource Night Spa Creme gir huden din en god natts skjønnhetssøvn. 50 ml, kr 360 (Biotherm).

Øyekrem: Extra-Firming Eye gjør den sarte huden rundt øynene dine fastere og motvirker også hevelser. 15 ml, kr 439 (Clarins).

Seneste

Kanskje er du også interessert i...